Overzicht van alle verhalen

→ ga naar inspiratie overzicht

Wat is Spot-UV en waarom zou jij het gebruiken? cover

Wat is Spot-UV en waarom zou jij het gebruiken?

Bij onze voortdurende inspanningen om de beste kwaliteit drukwerk te leveren, hebben we geïnvesteerd in een moderne machine die uiterst fijne details en texturen kan printen in spot-uv.
Ijsjes van Foubert voor drukkerij Buroform cover

Ijsjes van Foubert voor drukkerij Buroform

De zomer is ingezet bij Buroform. Op de tot nu toe warmste dag van het jaar werd de klassieke koffiepauze ingeruild voor een welverdiende ijsjespauze. Nét op tijd, want toen onze thermometer het bijna begaf, stopte de ‘crèmekar’ van Foubert voor de deur van Buroform. We lieten het werk even voor wat het was om te genieten van het mooie weer en het gezelschap.
Ontbijtsessies bij drukkerij Buroform: een kleine recap cover

Ontbijtsessies bij drukkerij Buroform: een kleine recap

Elke twee weken ontvangen we een tiental printlovers in onze drukkerij voor een gelijkgestemde babbel over print. Tijdens zo’n sessie hebben we het telkens over een ander boeiend topic dat draait rond... Je raadt het al: print.
Nieuw akkoord over de verdeling van magazines: wat betekent dit precies voor jou als uitgever? cover

Nieuw akkoord over de verdeling van magazines: wat betekent dit precies voor jou als uitgever?

Eind vorig jaar ging het zogenaamde ‘krantencontract’ op de schop: de grootschalige overheidssubsidie voor de verdeling van kranten en tijdschriften werd geschrapt in functie van fiscale steunmaatregelen. Een regeling die op heel wat kritiek kwam te staan bij de betrokken uitgevers.
Waar kan je best op letten als je ontwerpt met foliedruk? cover

Waar kan je best op letten als je ontwerpt met foliedruk?

Technische voorkennis kan je ontwerp maken of kraken. Jouw creativiteit gecombineerd met onze technische know-how is daarom een match made in heaven.
Een brandportal: merkconsistentie met je ogen dicht cover

Een brandportal: merkconsistentie met je ogen dicht

Het jongleren tussen merkconsistentie en het voldoen aan de behoeften van verschillende teams kan een echte uitdaging zijn. Ontdek hoe een brandportal ervoor zorgt dat iedereen binnen je organisatie aan de slag kan met je huisstijl zonder jou ervoor te moeten storen.
De voordelen van een marketingportaal voor jouw onderneming cover

De voordelen van een marketingportaal voor jouw onderneming

Het samensmelten van digitale en fysieke marketing kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het beheren en bijhouden van alle verschillende assets.
De ‘papierluisteraar’: ‘Soms blader ik door een boek, gewoon om te horen welk papier het is’ cover

De ‘papierluisteraar’: ‘Soms blader ik door een boek, gewoon om te horen welk papier het is’

Er zijn weinig mensen die met zoveel overgave over papier spreken als Katrien Maes. Het is een passie die ze op bijzondere wijze beleeft. ‘Het gebeurt dat ik door een boek of catalogus blader, gewoon om te luisteren naar het papier. Om te horen om welk type en grammage het gaat’, glimlacht ze.
Leukste team(building) van Mechelen en omstreken cover

Leukste team(building) van Mechelen en omstreken

Teamwork en communicatie zijn belangrijke schakels bij Buroform, en daarom vinden we het belangrijk om die af en toe extra aan te sterken door met het team eens iets anders te doen.
Ga je een boek ontwerpen? Zo bereken je de rugdikte cover

Ga je een boek ontwerpen? Zo bereken je de rugdikte

Ben je van plan een boek, brochure of magazine te maken met een gelijmde of genaaide rug? Dan is het belangrijk op voorhand de exacte rugdikte te kennen. Zo weet je precies hoeveel ruimte je hebt voor de titel en eventuele andere grafische elementen, en kan je je ontwerp mooi laten doorlopen over de hele omslag.
Waarom kiezen voor LE UV drukken? cover

Waarom kiezen voor LE UV drukken?

Maximaal rendement, minimale energiekosten en buitengewoon mooi drukwerk. Wat maakt LE UV drukken nu zo interessant en waarvoor kan je het best inzetten?
Buroform over de grens: in gesprek met Claire Evrard van het Zwitserse Common Modern cover

Buroform over de grens: in gesprek met Claire Evrard van het Zwitserse Common Modern

International recognition for Buroform is on the rise, as our printing company increasingly catches the attention of designers and businesses from abroad. One such enterprise is Switzerland’s Common Modern, with whom we’ve had a close collaboration since last year.
Een brandportal voor Lunch Garden cover

Een brandportal voor Lunch Garden

Voor grote spelers zoals restaurantketen Lunch Garden is het een uitdaging om marketingmateriaal consistent en efficiënt te beheren over meerdere locaties. Een brandportal verlicht het werk: we stellen elk filiaal in staat om met gemak promotiemateriaal te personaliseren en te bestellen, waardoor de uniformiteit van het merk behouden blijft en tegelijkertijd lokale flexibiliteit wordt geboden.
Op bezoek: van HeesPatist Boekbinders cover

Op bezoek: van HeesPatist Boekbinders

Onlangs brachten we een bezoek aan van HeesPatist boekbinders. Ons doel? Het geheim achter perfect gebonden boeken ontrafelen om het eindresultaat van onze boeken nóg mooier te maken.
Terug naar het stenen tijdperk? Hoe Stone Paper werk maakt van de transitie naar een efficiëntere en duurzamere papierproductie cover

Terug naar het stenen tijdperk? Hoe Stone Paper werk maakt van de transitie naar een efficiëntere en duurzamere papierproductie

Dat onze planeet kreunt om hulp is al lang geen geheim meer. Om het milieu te ontlasten, moet iedereen zijn steentje bijdragen, ook de printindustrie. De ironie van die boodschap: dat kan letterlijk...
Eindejaarsdrukwerk: hoe val je op tussen al dat eindejaarsgeweld? cover

Eindejaarsdrukwerk: hoe val je op tussen al dat eindejaarsgeweld?

Gedaan met online drummen om je kerstboodschap te verspreiden. Wie in de laatste rechte lijn van het jaar wil opvallen keert terug naar de basis: print. Hoe zorgt jouw eindejaarsdrukwerk nu echt voor onderscheid tussen alle kerstpakketten en relatiegeschenken?
Klant in de kijker: succesondernemer John Jansen cover

Klant in de kijker: succesondernemer John Jansen

De Nederlander John Jansen moet een van de succesvolste ondernemers van de lage landen zijn van de afgelopen twee decennia. In 2019 verkocht Jansen zijn laatste bedrijf: het was tijd voor een welverdiende sabbatical. En voor een boek. Dat wij mochten drukken. In tête-bêche nog wel.
Klant in de kijker: Design Academy Eindhoven cover

Klant in de kijker: Design Academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven is een van de meest gerenommeerde designscholen ter wereld. Elk jaar studeren er talloze ontwerpers af, in de breedste zin van het woord.
Gault&Millau x Buroform cover

Gault&Millau x Buroform

Wanneer je een passie hebt voor wat je doet, is elk succes van je partners ook jouw succes. We waren compleet sprakeloos en tegelijkertijd overweldigd van trots toen we vernamen dat 18 van onze klanten worden vermeld in de Gault&Millau Guide 2024.
Een digitaal brandportal voor Van Mossel Automotive Group cover

Een digitaal brandportal voor Van Mossel Automotive Group

Voor bedrijven die streven naar consistente merkcommunicatie en efficiëntie in hun marketingprocessen, heeft Van Mossel Automotive Group de ultieme oplossing gevonden. We zijn verheugd om het digitale brandportal ‘BAAS’ bij hen te introduceren.
Klant in de kijker: MENTALL cover

Klant in de kijker: MENTALL

Hij heeft ze wel degelijk nog allemaal op een rijtje. Al durft zijn hoofd wel eens op hol te slaan bij het zien van knap drukwerk. Zo kennen we er nog, en dus is Simon Desmet een gedroomde ‘klant in de kijker’.
Relaties versterken met sterk eindejaarsdrukwerk cover

Relaties versterken met sterk eindejaarsdrukwerk

Het einde van het jaar nadert, en je weet wat dat betekent: tijd om indruk te maken. Laat digitaal even voor wat het is en gooi het over de tastbare boeg. We gaan all-in met tactiel, opvallend en super gedenkwaardig eindejaarsdrukwerk! Van texturen die je móet aanraken tot kleuren die van het papier af spatten. Jingle bells, here we come!
Na komkommertijd komt kalendertijd cover

Na komkommertijd komt kalendertijd

Als de bladeren vallen en de dagen korter worden, maken wij ons op voor de warmste periode van het jaar bij Buroform: kalendertijd.
Grensverleggend boekontwerp: ontmoet Trudy Dorrepaal cover

Grensverleggend boekontwerp: ontmoet Trudy Dorrepaal

Als het echt speciaal moest zijn, dan kwam men naar mij. Dat is zo’n beetje mijn handelsmerk geworden.’
Hoe scoort de ROI van een gedrukte campagne? cover

Hoe scoort de ROI van een gedrukte campagne?

In een wereld waar online advertenties de boventoon voeren, is het gemakkelijk om gedrukte reclame af te schrijven als ouderwets en inefficiënt. Maar wat als we jou vertellen dat print nog steeds een grote impact kan hebben en een indrukwekkende ROI kan opleveren?
Klant in de kijker: AUM Brussels cover

Klant in de kijker: AUM Brussels

Brussel is sinds kort een culinaire hotspot rijker: AUM, een bruisende ontmoetingsplek op het gelijkvloers van de Quatre Bras Toren in Kraainem. Oprichters zijn Maxime Gillet, horecaondernemer pur sang, en Lucka Wahba, ex-manager bij AB InBev en medeoprichter van het Japans-Peruaans restaurant Sanzaru in Woluwe.
Klant in de kijker: Bart Kuykens cover

Klant in de kijker: Bart Kuykens

Na het succes van het zevenluik ‘A Flat 6 Love Affair’ is fotograaf Bart Kuykens terug met een nieuw kunstboek. ‘The Essential Love Affair’ bundelt het beste van de vorige uitgaven en vormt een eerbetoon aan zijn grote liefde, de Porsche.
Klant in de kijker: de Inktvissers cover

Klant in de kijker: de Inktvissers

Marie: ‘Jubileumboeken hebben soms een wat dof en stoffig imago. Daarnaast zijn het vaak losse samenraapsels van teksten en foto’s uit het archief. Wij willen dat anders aanpakken.'
Klant in de kijker: Martine Hul van juwelenmerk Hulchi Belluni cover

Klant in de kijker: Martine Hul van juwelenmerk Hulchi Belluni

Onze ogen fonkelen, want de nieuwe catalogus van Hulchi Belluni is uit. Het juwelenmerk is zonder twijfel één van de meest bijzondere van ons land. Wij spraken met oprichter en bezieler Martine Hul.
De sleutel tot succes in 2023: zo bedenk je een ijzersterke printcampagne cover

De sleutel tot succes in 2023: zo bedenk je een ijzersterke printcampagne

Al onze tips om een ijzersterke printcampagne op te zetten, gestaafd met even knappe voorbeelden uit ons eigen portfolio.
Deze boeken werden gelanceerd tijdens Café Cliché cover

Deze boeken werden gelanceerd tijdens Café Cliché

Elk boek op zich is zeer verschillend en legt op zijn manier steeds een link naar een actueel thema. Wat de boeken zo bijzonder maakt? Dat ontdek je hier.
Drukwerk op maat duur? Dat is passé... cover

Drukwerk op maat duur? Dat is passé…

We merken een grote bezorgdheid bij onze klanten: "Drukwerk is duur." Maar heb je dan wel de juiste alternatieven met elkaar vergeleken?
Recap: dit was Café Cliché ‘de boekeditie’ cover

Recap: dit was Café Cliché ‘de boekeditie’

Eind oktober was het eindelijk zover: de derde editie van Café Cliché. Ditmaal draaide het event integraal rond boeken. Let’s talk about books, baby!
Buroform x BLOOVI Entrepreneurs Summit cover

Buroform x BLOOVI Entrepreneurs Summit

Met een kleurrijke stand en dolenthousiast team dompelden we bezoekers 2 dagen lang onder in de wereld van inkt en papier op de BLOOVl Entrepreneurs Summit.
Klant in de kijker: Kunst in Huis cover

Klant in de kijker: Kunst in Huis

Kunst komt vaak met een prijskaartje. Gelukkig zijn er initiatieven als Kunst in Huis, waarmee je eenvoudig en betaalbaar kunst kan lenen en zelfs kopen.
Klant in de kijker: Tina De Souter cover

Klant in de kijker: Tina De Souter

Tina De Souter is boekdesigner, grafisch ontwerper en boekbinder. Een gesprek over haar passie voor print, visie op drukwerk en favoriete technieken.
Ontmoet de crew: Levin Van Uytven cover

Ontmoet de crew: Levin Van Uytven

Hoi! Ik ben Levin Van Uytven en werk intussen een dikke zes jaar voor Buroform als digitaal drukker. Daarnaast ben ik een fervente wielerfan. Zeker in het weekend vind je mij altijd op de fiets!
Het verhaal van Jesse op het Benelux Online Print Event (BOPE) cover

Het verhaal van Jesse op het Benelux Online Print Event (BOPE)

Jesse vertelde zijn verhaal tijdens BOPE: Een grootschalige conventie die verschillende ondernemers uit de Benelux samenbracht rond de digitalisering van de grafische sector en de uitdagingen van morgen.
Ontmoet de crew: Kelly Andriessen cover

Ontmoet de crew: Kelly Andriessen

Hi! Ik ben Kelly Andriessen, een spring-in-’t-veld en die-hard Avril Lavigne-fan. Ik heb Spaans bloed én temperament. Hala Madrid!
Klant in de kijker: Kirsten Lion van grafisch designbureau SINGA

Klant in de kijker: Kirsten Lion van grafisch designbureau SINGA

Dat Kirsten Lion in de grafische sector zou terechtkomen, stond in de sterren geschreven. Ze is al van kindsbeen af gefascineerd door design en vormgeving. Nadat ze in 2007 afstudeerde, begon ze meteen haar eigen ontwerpbureau SINGA.
Klant in de kijker: HNST. De meest duurzame jeans ter wereld cover

Klant in de kijker: HNST. De meest duurzame jeans ter wereld

Eerder dit jaar kwamen we in contact met HNST. Net als wij rasechte Mechelaars, maar vooral een innovatief denimlabel met een groot sociaal en ecologisch verantwoordelijkheidsgevoel.
Inktzwarte tijden: oorlog in Oekraïne treft ook papiermarkt

Inktzwarte tijden: oorlog in Oekraïne treft ook papiermarkt

Nadat eerst de coronapandemie voor tekorten en vertragingen zorgde, kreunt de sector nu ook onder de oorlog in Oekraïne. Eén ding is wel zeker: we doen er als drukkerij alles aan om ervoor te zorgen dat jij hier zo min mogelijk hinder van ondervindt.
Je eigen boek laten drukken? Zo gaat dat in z’n werk cover

Je eigen boek laten drukken? Zo gaat dat in z’n werk

Denk je erover een eigen boek te laten drukken? Of wil je je volledige collectie op een originele manier presenteren in een catalogus of brochure? Dan komt daar veel bij kijken. Teksten verzorgen is één ding, maar wat met de papierkeuze? Welke druktechnieken hebben je voorkeur? Of hoe laat je het boek inbinden?
Alleen maar liefde: waarom onze ‘Cupidoosjes’ een schot in de roos waren

Alleen maar liefde: waarom onze ‘Cupidoosjes’ een schot in de roos waren

Wie is er niet gevoelig voor een attentie? Ook je klanten kan je niet genoeg in de watten leggen. Ter illustratie: dit ‘cupidoosje’, een speciale box gevuld met chocolade waarmee wij verschillende klanten hebben verrast ter gelegenheid van Valentijn.
iEcho snijplotter: nieuwe aanwinst, nieuwe opportuniteiten

iEcho snijplotter: nieuwe aanwinst, nieuwe opportuniteiten

We hebben een nieuw speeltje: de iEcho snijplotter, een digitale tool voor het snijden, rillen en perforeren van drukwerk. Zo kunnen we nog efficiënter en gedetailleerder speciale vormen creëren, zoals de cupidoosjes die we onlangs ontwikkelden voor Valentijn.
Ontmoet de Buroform crew: Lisa De Kegel

Ontmoet de Buroform crew: Lisa De Kegel

Buroform is een gevarieerd team boordevol talent. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen. Ontmoet Lisa De Kegel, Brand Manger bij Designcards.
Uitpakken met verpakking: inspiratie voor een unieke merkbeleving

Uitpakken met verpakking: inspiratie voor een unieke merkbeleving

Voor een sterk merk is communicatie alles én is alles communicatie, zelfs de verpakkingen van producten. Zijn milieu en ecologie belangrijk voor jou? Wil je graag een luxegevoel uitstralen? Of kom je liever over als speels en creatief?
Ontmoet Thomas, onze doosjesman

Ontmoet Thomas, onze doosjesman

Een nieuw gezicht bij Buroform. Meet Thomas, alias doosjesman. Een architect van opleiding die altijd out of the ‘box’ denkt. Het ruimtelijk inzicht dat hij meekreeg tijdens zijn studies, gebruikt hij vandaag bij Buroform om voor jou kapvormen te maken op maat.
Je drukwerk langer bewaren? Houd deze tips in het achterhoofd

Je drukwerk langer bewaren? Houd deze tips in het achterhoofd

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: de tijd heeft invloed op de kwaliteit en uitstraling van drukwerk. Papier is een natuurproduct, gemaakt van materialen die na verloop van tijd zachtjesaan zullen afbreken. Toch kan je met enkele minimale inspanningen heel wat bereiken.
Grafische sector lijdt onder papiertekort

Grafische sector lijdt onder papiertekort

Papier is wereldwijd een schaars goed geworden. De vraag naar drukwerk stijgt en dat maakt ons blij, want printmedia groeit en bloeit opnieuw. Maar er is ook een keerzijde aan, want de grondstofprijzen zijn hierdoor internationaal gestegen.
Een boot is niet gemaakt om in de haven te liggen

Een boot is niet gemaakt om in de haven te liggen

Een nieuw jaar, een frisse start. Na een roemloos 2021 hebben we er allemaal nood aan. Maar we kijken vooruit en geloven oprecht dat de toekomst roze kleurt. Het afgelopen jaar is niet altijd gemakkelijk geweest. Onze sector kreeg te maken met de ene prijsstijging na de andere. Grondstoffen verkrijgen was soms een helse opgave. De arbeidsmarkt stond en staat nog steeds volledig op zijn kop.
Op naar 2022: De print top 10 van Buroform cover

Op naar 2022: De print top 10 van Buroform

Een nieuw jaar dat om de hoek loert? Hoog tijd om terug te kijken én vooruit te blikken! Tien concepten uit het afgelopen jaar die jouw toekomstige marketing ongetwijfeld een boost geven.
‘Very Peri’ nieuwe Pantone-kleur van het jaar

‘Very Peri’ nieuwe Pantone-kleur van het jaar

Eindelijk is ze er: de nieuwe Pantone-kleur van het jaar! In 2022 gaat de eer naar Very Peri, een subtiel mengsel van blauw, violet en helder rood. Een volledig nieuwe kleur die ongetwijfeld zorgt voor vernieuwde creatieve impulsen.
CEO Buroform over drukwerk onder druk

CEO Buroform over drukwerk onder druk

Print is niet dood, maar moet zijn best doen om te overleven: dat is zowat de consensus over de sector van drukwerk. Een interview van Bloovi met Jesse, over de veranderingen in de sector en hoe hij daar als chief print officer op inspeelt.
5 voorbeelden voor een geslaagd relatiegeschenk

5 voorbeelden voor een geslaagd relatiegeschenk

In het leven moet je durven vooruitkijken. Dat betekent nu al nadenken over je eindejaarscampagne. Eén ding is zeker: eindejaarsdrukwerk zal dit jaar nog meer in trek zijn dan vorig jaar. Vijf voorbeelden om jouw campagne te laten knallen!
Klant in de kijker: Studio Boiler

Klant in de kijker: Studio Boiler

Tien jaar lang ging grafisch ontwerper Astrid Vanderborght professioneel door het leven als Astrid.graphics. Sinds kort is dat anders en bereikt ze haar creatieve kookpunt onder de noemer Studio Boiler samen met een handvol gelijkgestemden...
Vrolijk kerstfeest! Start tijdig met je eindejaarscampagne

Vrolijk kerstfeest! Start tijdig met je eindejaarscampagne

Onze drukkers staan in hun startblokken, want de feestdagen komen er weer aan. Dat wil zeggen: agenda’s, kerstkaarten en kalenders drukken in overvloed! Voor een kerst zonder stress is tijdig beginnen met de campagne(s) voor de feestdagen een goed plan.
Voor Tomorrowland werden deze pochetten gemaakt met bijpassende brieven. De pochette werd bedrukt met goude koudfolie

7 redenen waarom we van drukwerk houden

We lezen en horen de doemscenario’s wel vaker: ‘Digitaal floreert, drukwerk bloedt dood’ of ‘Print heeft zijn beste tijd gehad’. Gaan wij daar bij Buroform mee akkoord? Natuurlijk niet! Een digitale manier van communiceren is een mooie aanvulling op drukwerk… en omgekeerd. Ben jij ook benieuwd waarom wij zo van drukwerk houden? Lees dan snel verder.
Buroform lanceert met Designcards een online platform voor gelegenheidsdrukwerk

Buroform lanceert met Designcards een online platform voor gelegenheidsdrukwerk

Designcards, gespecialiseerd in het aanleveren van gelegenheidsdrukwerk op maat, stelt haar nieuw online platform voor. Hierop kan je onder andere je geboorte- en huwelijksdrukwerk zelf ontwerpen en ze met één klik op de knop bestellen. Zo wordt het nóg gemakkelijker om gepersonaliseerd en kwalitatief drukwerk in huis te halen.
Heidelberg lanceert de Speedmaster CX 104-pers

Heidelberg lanceert de Speedmaster CX 104-pers

Tijdens 'Showtime', een virtueel event dat Heidelberg op 23 juni organiseerde, onthulde de persenbouwer de nieuwe Speedmaster CX 104. Tegelijk beleefde de machine ook haar wereldpremière op de beurs 'China Print' in Peking.
Waarom printmedia ook in jouw marketingmix hoort

Waarom printmedia ook in jouw marketingmix hoort

We moeten eerlijk blijven, ondanks de digitale wereld zich de laatste jaren enorm heeft geëvolueerd, zien we soms het bos door de bomen niet meer. Er is zo een overwelmend aanbod aan online advertenties dat de direct mailing steeds terug populairder wordt.
Bindwijzen, de ruggengraat van elk boek cover

Bindwijzen, de ruggengraat van elk boek

Wil je een boek laten drukken? Dan moet je heel wat beslissingen nemen. Over het papier, de cover, het type omslag, speciale druktechnieken, enzovoort. Maar ook: over de bindwijze, misschien wel de moeilijkste keuze van allemaal. Eentje die je liever niet alleen maakt? Geen probleem, daarvoor zijn wij er!
Klant in de kijker: Arne Hellemans

Klant in de kijker: Arne Hellemans

Arne Hellemans is grafisch vormgever en heeft een hart voor brand design. Wij spraken met hem over zichzelf, zijn werk en zijn liefde voor inkt en papier.
LE UV drukpers: een investering in het milieu en in kwaliteit

LE UV drukpers: een investering in het milieu en in kwaliteit

Groot nieuws, want we hebben ons machinepark uitgerust met de LE UV Speedmaster CX. Een full option-offsetpers van de nieuwste generatie die toelaat sneller, efficiënter én duurzamer te drukken, met een sublieme drukkwaliteit tot gevolg!
Klant in de kijker: Samuel Vanhoegaerden cover

Klant in de kijker: Samuel Vanhoegaerden

Van Warhol, Bacon en Lichtenstein tot Panamarenko, Dotremont en Ensor. Wie graag moderne kunst savoureert, moet in Knokke zijn bij Samuel Vanhoegaerden. In zijn galerie kan je regelmatig expo’s bewonderen van de groten der aarde. Niet zelden worden die tentoonstellingen begeleid door een al even knap kunstboek. En niet zelden mogen wij dat drukken!
Tips om je doelgroep persoonlijk aan te spreken

Tips om je doelgroep persoonlijk aan te spreken

Tegenwoordig is het internet de place to be om te adverteren.…
Wat is LE UV offset

Wat is LE UV offset

De afgelopen tijd zag je af en toe al iets passeren over onze nieuwste aanwinst, maar nu is het echt officieel: onze LE UV offset drukpers is geïnstalleerd en ready to roll! Wat dat voor jouw drukwerk betekent? Dat zetten we hier netjes op een rijtje.
MECHELEN Fotograaf David Legrève presenteert zijn eerste fotoboek Weldra Opening met een tentoonstelling in Het Predikheren

David Legrève laat eerste fotoboek drukken bij Buroform

Heugelijk nieuws. Want wij mochten David Legrève zijn eerste fotoboek drukken. Op prachtige wijze illustreert hij de vertwijfeling, onzekerheid en absurditeit van het afgelopen coronajaar.
Drukadvies en inspiratie op afstand

Drukadvies en inspiratie op afstand

Het is crisis en iedereen is aan huis gekluisterd. Hoe moet je daar nu marketinggewijs mee omgaan, niet alleen vandaag maar ook morgen? Ook onze drukkerij heeft zich anders moeten organiseren om haar verhaal verteld te krijgen. Een voorbeeld van onze aanpak is onze digitale editie van Café Cliché, waarbij we uitgedaagd werden een real-life event van op afstand te creëren.
Klant in de kijker: Studio Anorak

Klant in de kijker: Studio Anorak

Als je erbij was tijdens onze tweede Café Cliché-editie, kon je al kennismaken met An Eisendrath. Onder de naam Studio Anorak werkt ze al twintig jaar als grafisch vormgever. In haar portfolio vind je namen als Visit Antwerp, Stad Antwerpen en Design Vlaanderen. Daarnaast is ze een typodruk-lover van het eerste uur. Over het gebruik van oude drukpersen geeft ze regelmatig workshops en lezingen. Die zijn een absolute aanrader: An neemt je meestal mee naar het Museum Plantin-Moretus, dé place to be als je gepassioneerd bent door oude druktechnieken.
Mechelse drukkerij Buroform kijkt verder dan drukwerk op papier

Mechelse drukkerij Buroform kijkt verder dan drukwerk op papier

Vandaag verschenen we in De Gazet van Antwerpen én tussen de letters door kan je ook een tipje van de sluier ontdekken van onze wilde verbouwplannen...
Crisis is groei, toch?

Crisis is groei, toch?

Bedankt dat ook jij in dat moeilijke jaar aan onze zijde bent blijven staan. Jouw steun en vertrouwen hebben er mee voor gezorgd dat wij 2021 aanvatten met geloof in een mooie toekomst.
Op bezoek bij Heidelberg

Op bezoek bij Heidelberg

Begin september bezochten we het hoofdkwartier van Heidelberg Druckmaschinen AG. De reden: de Low Energy-UV, een CO2-neutrale drukpers die volledig geautomatiseerd is om de hoogste kwaliteit van drukwerk te leveren. Straks komt onze natte droom uit en pronkt de innovatie ook daadwerkelijk in ons atelier. Onze drukkerij zet zo resoluut de stap naar een efficiëntere workflow met een sterke focus op ecologisch verantwoord drukken.
Café Cliché x The Do Do Do

Café Cliché x The Do Do Do

Café Cliché is een avondje uit voor al wie een ferme dosis creativiteit lust. Tijdens deze tweede editie tapten we uit een totaal ander vaatje dan gewoonlijk: we serveerden een online event over letterpress, hotfoil en ander (typo)grafisch lekkers.
Boek Maneblussers: vijf vrienden wakkeren Mechelse stadslegende opnieuw aan

Boek Maneblussers: vijf vrienden wakkeren Mechelse stadslegende opnieuw aan

Vijf vrienden hebben een prachtig illustratieboek gemaakt over de Mechelse stadslegende van de Maneblussers. Als rasechte Mechelaar stapte onze drukkerij mee in het verhaal en verzorgden we alvast de eerste druk. Een tweede zal alvast niet lang op zich laten wachten!
Ben jij een “papieren agenda-persoon”? cover

Ben jij een “papieren agenda-persoon”?

Een nieuw jaar? Dat betekent een frisse start. En misschien ook wel de zoektocht naar een nieuwe beste vriend die je helpt bij je dag- en weekplanning: de papieren agenda is helemaal terug van weggeweest. Mét reden!
Persoonlijk contact versus corona. 6 relatiegeschenken die warmte brengen tijdens eindejaar.

Persoonlijk contact versus corona. 6 relatiegeschenken die warmte brengen tijdens eindejaar.

Eindejaar nadert en dus ben ook jij wellicht op zoek naar het ultieme relatiegeschenk. Zeker nu alles via videocall gaat, wil je nog eens extra investeren in je contacten. Met welk relatiegeschenk overtuig jij je klanten, zodat ze langer dichtbij blijven? Wij zetten 5 originele en inspirerende cadeaus op een rijtje!
Gepersonaliseerde kalender: het ultieme relatiegeschenk?

Gepersonaliseerde kalender: het ultieme relatiegeschenk?

In tijden waarin we met z’n allen converseren van achter een computerscherm, is het nog maar eens gebleken hoe hard we elkaars fysieke aanwezigheid nodig hebben. Hoe blijf je in zo’n situatie toch dicht bij je klanten? Door te kiezen voor een attentie die 365 dagen per jaar goed blijft...
Klant in de kijker: Bright Square

Klant in de kijker: Bright Square

"De expertise, de enorme materiaalkeuze en de passie die we delen voor papier en sterk drukwerk. We vinden het belangrijk dat er wordt meegedacht door de drukker en dat we nieuwe creatieve technieken kunnen ontdekken."
Klant in de kijker: UNIKAVI

Klant in de kijker: UNIKAVI

“Noem ons gezamenlijk bereikte resultaat gerust zintuiglijke marketing. De totaalervaring staat bij het vernieuwde Zilte centraal en deze trokken we door in de visuele identiteit.”
Buroform en Print & Bottle slaan handen in elkaar

Buroform en Print & Bottle slaan handen in elkaar

Groot nieuws! Buroform heeft er een vaste partner bij: Print & Bottle, een kleinschalige ambachtelijke drukkerij die vanaf 1 september onderdak vindt in Mechelen. Een samenwerking die voor onze specialisatie in typodruk een grote boost betekent.
Redopapers schenkt papieroverschotten tweede leven

Redopapers schenkt papieroverschotten tweede leven

Redopapers is een project van grafisch ontwerpers Linde Luyten en Tille Lingier. Beide dames gaan in drukkerijen op zoek naar papieroverschotten om die te verwerken tot unieke, handgemaakte designproducten. Een initiatief met een visie dus, en daar zetten we bij Buroform graag mee de schouders onder!
Ontmoet de Buroform crew: Kristel Verhaegen

Ontmoet de Buroform crew: Kristel Verhaegen

Buroform is een gevarieerd team boordevol talent. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen. Ontmoet Kristel Verhaegen, HR & finance manager.
POS-materiaal: meer aandacht, meer omzet

POS-materiaal: meer aandacht, meer omzet

Tegenwoordig vieren webshops hoogtij, wat betekent dat fysieke winkels alle zeilen moeten bijzetten. Want hoe verleid je mensen om je zaak te bezoeken, iets te kopen én vervolgens ook terug te komen? POS-materiaal, dat de aandacht naar zich toezuigt en je merk helpt op de kaart te zetten, is een populaire oplossing.
SMA is BAAS over haar marketingmateriaal

SMA is BAAS over haar marketingmateriaal

Wij ademen digital, marketing én print. Daarom geven we in een veranderende wereld digitaal gas. Want wie vooruit kijkt, wordt BAAS op zijn speelveld.
Heeft de grafische sector nood aan een frisse kijk?

Heeft de grafische sector nood aan een frisse kijk?

Jesse Marynen: “Veeleer dan mekaar te beconcurreren en een prijzenslag te voeren, zouden we beter met mekaar overleggen en mekaar ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat dit op de lange termijn beter werkt.
We lezen weer!

We lezen weer!

"Wat mij deze week blij maakte toen ik het hoorde: het gaat goed met het boek. In tijden van corona blijken boeken zelfs de wonderdokters van dienst." - Jesse Marynen
Onversneden schoonheid: drukwerk laten lasersnijden of lasergraveren

Onversneden schoonheid: drukwerk laten lasersnijden of lasergraveren

Je naam laten graveren op een boekomslag. Een logo of speciaal beeld verwerken in je verpakkingen. Unieke labels ontwikkelen met complexe uitgesneden vormen. Met de laser kan je uitzonderlijke effecten creëren in je drukwerk. Wat het verschil is tussen lasersnijden en lasergraveren? Dat leggen wij je snel en eenvoudig uit.
Lunch Garden: samen lekker op afstand

Lunch Garden: samen lekker op afstand

Lunch Garden wijst de weg. Letterlijk én figuurlijk. Want in coronatijden zijn posters, stickers en allerhande markeringen de oplossing om veiligheid te garanderen. Heb je interesse in een soortgelijke oplossing voor je medewerkers en klanten?
Klant in de kijker: Studio 19.09

Klant in de kijker: Studio 19.09

Studio 19.09 is een branding agency dat startups, ondernemers en bedrijven helpt hun verhaal te vertellen aan de hand van een sterk visueel totaalconcept. "Wij bouwen je merk van a tot z, met alles wat daarbij hoort", aldus oprichter Nathalie Van Durme.
Gepersonaliseerd drukwerk voor Contraload

Gepersonaliseerd drukwerk voor Contraload

De nieuwe stationary van Contraload is een feit en daar zijn…
Update ivm coronavirus

Update ivm coronavirus

De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen elkaar in sneltempo op en dat heeft een weerslag op alles en iedereen. Daarom ook even een berichtje vanuit Buroform. Want ook hier wordt van alles ondernomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Klant in de kijker: Studio Posen

Klant in de kijker: Studio Posen

Studio Posen: “Goed drukwerk is gewoon een noodzaak voor de juiste beleving van je ontwerpen. Daarnaast vult een goede drukker de technische kennis in die je zelf ontbreekt. Na mijn eerste gesprek met Valérie zorgde ze ervoor dat verschillende papiervertegenwoordigers langskwamen in onze studio. Zo wordt je wereld groter, ontdek je nieuwe pistes, leer je bij."
Wat een Warmste Week: dank aan iedereen die deelnam

Wat een Warmste Week: dank aan iedereen die deelnam

Om en bij de 700 verkochte boekjes, bijna 3500 euro in het laatje. Onze Warmste Week-actie was een gigantisch succes. En daarvoor kunnen we jou niet genoeg bedanken!
Ontmoet de Buroform crew: David Geelen

Ontmoet de Buroform crew: David Geelen

Buroform is een gevarieerd team boordevol talent. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen. Maak kennis met David Geelen, Project manager.
Alles wat je aandacht geeft, groeit: 4 salestips van Jesse

Alles wat je aandacht geeft, groeit: 4 salestips van Jesse

Afgelopen week was onze manager Jesse te gast bij salesexpert Jan Roel. Resultaat: een inspirerende talk die de filosofie van Buroform mooi onderstreept.
Klant in de kijker: studio basil.

Klant in de kijker: studio basil.

Wie krijgt het beter gezegd dan onze klanten zelf? Daarom laten we ze op deze plaats graag volmondig aan het woord. Over zichzelf en over ons, omdat elk project teamwork is! studio basil. is een branding agency in Brussel, opgericht door Ann-Sophie Maeyaert.
HP Indigo 7900: meer vrijheid voor jouw drukwerk

HP Indigo 7900: meer vrijheid voor jouw drukwerk

Onze drukkerij verwelkomt een nieuwe drukpers en dat is groot nieuws. De HP Indigo 7900 is een razendsnelle geautomatiseerde vellenpers die ons in staat stelt om nog mooier drukwerk af te leveren.
Dualidade: Brazilië als land van uitersten

Dualidade: Brazilië als land van uitersten

Na een omzwerving van vijf jaar in Brazilië bracht Frederick Van Grootel het prachtige Dualidade uit, een koffietafelboek waarin hij zowel de schoonheid als kwetsbaarheid registreert van het land van de Samba.

Een jaar in hoge resolutie

Een nieuw jaar in zicht. Dat betekent naar aloude gewoonte een toestroom aan kerstwensen en goede voornemens. Wel, dit jaar doen wij het gewoon anders. Ons team heeft voor jou een alternatieve kerst- en eindejaarsboodschap. Geen woorden, wel daden! En hier en daar een kerstmuts op overschot. Fijne feestdagen!
Originele kerstwensen: zeg het met uniek eindejaarsdrukwerk

Originele kerstwensen: zeg het met uniek eindejaarsdrukwerk

Spannende kleuren, speelse vormen, een vleugje humor. Met de juiste ingrepen blijft een kerskaart een ijzersterk communicatiemiddel. Hoe zorg je er nu voor dat die van jou echt en oprecht aanvoelt?
D.A.T.E kunstboek biedt alternatieve kijk op Antwerpen

D.A.T.E kunstboek biedt alternatieve kijk op Antwerpen

Discover Antwerp Through Experience. Zo heet het project van This is Antwerp, dat elk jaar een twaalftal creatievelingen uit binnen- en buitenland richting Antwerpen loodst voor een bootcamp van een week. Een kunstboek met een verhaal.
Bureaukalender als origineel relatiegeschenk: zo scoor je bij klanten cover

Bureaukalender als origineel relatiegeschenk: zo scoor je bij klanten

Of een bureaukalender nog van deze tijd is? Natuurlijk wel, en al zeker op de werkvloer. Ook in tijden van mobiele agenda’s behoudt de bureaukalender zijn waarde. Al is het maar omdat hij perfect is als relatiegeschenk. Vijf tips die maken dat jouw kalender zich in het hart van je klanten, partners of medewerkers speelt.
Op bezoek bij Gmund

Op bezoek bij Gmund

In september brachten wij in het sympathieke gezelschap van Papyrus een bezoek aan Gmund Papier, een van ’s werelds meest inspirerende papierfabrieken. Zin voor esthetiek, kwaliteit en duurzaamheid gaat er hand in hand met ongebreidelde passie en enthousiasme.
Hoe haal je leads binnen in lente, zomer, herfst en winter?

Hoe haal je leads binnen in lente, zomer, herfst en winter?

Elk jaargetijde vraagt om ander drukwerk, denk aan een brochure van jouw nieuwe collectie in de lente, en een kerstkaart in de winter. Hoe speel je hier met je drukwerk op in?
Café Cliché x Color Class(h)

Café Cliché x Color Class(h)

De eerste editie van Café Cliché is beklonken. En of het een absolute topavond was. In onze eigen gebouwen schonken we het podium aan G.F. Smith en Colorplan voor een inspiratiemoment dat alle verwachtingen overtrof.
Op bezoek bij Buroform: een drukkerij als leerschool

Op bezoek bij Buroform: een drukkerij als leerschool

Hoe gaat het er precies aan toe in een drukkerij? Het antwoord op die vraag kregen de vijfdejaarsstudenten van het Scheppersinstituut Mechelen tijdens een rondleiding bij Buroform. Projectmanager Johan Vloebergs waande zich een uur lang voor de klas.
Verpakking: laten we samen bouwen aan een groenere wereld

Verpakking: laten we samen bouwen aan een groenere wereld

Hoe belangrijk is die eerste indruk nu eigenlijk echt? Met dit in onze gedachten creëerden wij deze naamkaartdoosjes voor een ultieme ervaring.
In memoriam: Johan Vloeberghs cover

In memoriam: Johan Vloeberghs

Variatie alom binnen de Buroform crew. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen. Ontmoet Johan Vloeberghs, project manager.
SPACES: Een creatieve omgeving heeft nood aan creatieve hulpmiddelen

SPACES: Een creatieve omgeving heeft nood aan creatieve hulpmiddelen

Met marketing automation tool BAAS zorgen we ervoor dat elke Spaces vestiging uniform drukwerk kan bestellen.
3D Vernis: maak indruk met je opdruk

3D Vernis: maak indruk met je opdruk

Je drukwerk is vaak de eerste klop op de deur van je doelgroep. Hoe zorg je ervoor dat die deur ook effectief open gaat? Met 3D Vernis sta je al met één voet binnen.
BAAS over elk aspect van je drukwerk

BAAS over elk aspect van je drukwerk

Buroform as a Service oftewel BAAS, zo heet ons online printplatform. De directe link tussen jou en onze drukpers. Niet alleen personaliseer en bestel je er al je huisstijl-documenten mee, je gebruikt het evengoed als online productencatalogus en marketingportaal.
Ontmoet de Buroform crew: Robin De Ceuster

Ontmoet de Buroform crew: Robin De Ceuster

Variatie alom binnen de Buroform crew. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen. Ontmoet Robin De Ceuster.
Hoe ontstaat een cliché?

Hoe ontstaat een cliché?

Geen foliedruk zonder cliché. Maar hoe komt zo'n cliché nu eigenlijk tot stand?