Bureaukalender als origineel relatiegeschenk: zo scoor je bij klanten cover

Bureaukalender als origineel relatiegeschenk: zo scoor je bij klanten

Een persoonlijk eindejaarsgeschenk verstevigt de band met klanten, partners en medewerkers. Het mooiste voorbeeld: een gepersonaliseerde bureaukalender. Achterhaald? Integendeel, als je het juist aanpakt ten minste. Want hoe maak je dat jouw kalender helemaal overtuigt? Hoe zorg je dat jouw attentie echt en oprecht aanvoelt? Vijf tips, als een eindejaarsgeschenk van ons.

Eindejaarsdrukwerk bestellen?
Neem contact op en we bezorgen je snel een offerte!

Houd je doelgroep in het oog

Niet onbelangrijk: aan wie zal je de kalender schenken? Salesmensen of kantoorpersoneel bijvoorbeeld, ze fungeren op een heel andere manier. De ene groep spendeert zijn tijd hoofdzakelijk in de auto, de andere begeeft zich vooral tussen de eigen vier muren. Denk dus na over het formaat van je bureaukalender: ga je voor een slimme pocketversie, een creatieve wandkalender of een heerlijk authentieke bureaukalender? Bepaal eerst de vorm, denk dan aan de inhoud.

Maak je bureaukalender niet te commercieel

Het gaat om de attentie. Via de kalender toon je appreciatie en bevestig je de vruchtbare samenwerking tussen jou en je werknemer, leverancier, partner of klant. Uiteraard mogen je logo en contactgegevens subtiel te zien zijn, maar pronk er niet mee. Wat telt is de dankbaarheid die je relatiegeschenk uitstraalt: je bent blij dat die persoon deel is van jouw bedrijf.

Zorg voor een visueel pareltje

Waar wordt je publiek warm van? Speel daarop in. Kies voor een thema waarvan je weet dat het raakt. Zorg bovendien voor een visueel sterk concept. Mooie beelden spreken aan, kleuren werken eveneens. Focus daarbij op wat er leeft bij je doelgroep. Denk aan foto's met betekenis, leg de nadruk op gemeenschappelijke realisaties, breng collega's in beeld, zorg voor een persoonlijke toets door de naam van de ontvanger op elke pagina af te drukken. Wie een beetje buiten de gebaande paden denkt, heeft al snel verschillende opties om iets speciaals te doen.

Ontwerp: Studio Posen

Denk na over een eersteklas afwerking

Er zijn ontelbaar veel verschillende papiersoorten en -diktes, druktechnieken, vormen van veredeling. Ze maken dat je kalender er zo eenvoudig of extravagant kan uitzien als je wil. Eén tip: zorg ervoor dat de afwerking van je drukwerk een mooie vertaling is van de stijl van je bedrijf. Een relatiegeschenk blijft een vorm van branding, houd ook dat in gedachten. Let bovendien op het praktische aspect: kies voor papier dat handig is in gebruik of waar je op zijn minst gemakkelijk op kunt schrijven.

Ontwerp: Kris Demey

Zet belangrijke data in de kijker

Help je klant of medewerker een handje: stip belangrijke data aan, zodat de ontvanger direct weet wanneer de vakantiedagen vallen, events of uitstappen gepland staan. Uiteraard moeten de aangeduide data relevant zijn. En moet de ontvanger er boodschap aan hebben.

Genoeg inspiratie opgedaan? Klaar voor het echte werk? Wij voeren je ideeën tot in de puntjes uit. Toch hier en daar een vraag bij? Spring eens binnen, drink een koffie met ons en we vertellen alles wat je wil weten. Connect met ons via Sarah of Kelly.