Een magazine of brochure voor je bedrijf

Magazine of brochure

Facebook pakte in 2021 uit met een eigen magazine. Andere internetgiganten zoals Airbnb en Uber deden het hen al voor. Als digitaal georiënteerde bedrijven het doen, zegt dat iets: content marketing gaat opnieuw de gedrukte weg op. De reden? Online advertenties zijn haastig, printmedia blijven veel beter en langer hangen. Een mooi magazine of brochure met een waardevol verhaal, dat blijft op je bureau (of salontafel) liggen.

Hoe kan je als bedrijf een magazine of brochure inzetten?

Verkoop je een ontspannend magazine, wil je je vastgoedproject netjes presenteren, of wil je al je producten en services netjes samenbundelen in een brochure? Er bestaan oneindig veel redenen waarom een magazine of brochure voor jouw onderneming een goed idee is. Je kan er namelijk alle kanten mee op. Laat ons je inspireren…

Wat is merkidentiteit?

Je merkidentiteit is meer dan alleen je logo, producten of services. Het is de algemene indruk die je wil nalaten bij je klant, en de attributen die jou onderscheiden van de concurrentie.
Breng je een bezoekje aan prospecten om je bedrijf voor te stellen? Onderschat dan niet het belang om nadien iets fysieks achter te laten. Met een visitekaartje geef je wel je contactgegevens mee, maar met een visitekaartje alleen ga je je nog niet onderscheiden van de rest, toch? In een brochure kan je je boodschap helder en duidelijk communiceren. Daarom is een brochure of magazine de perfecte aanvulling op je online marketing.

Heel je aanbod in een brochure

Met een brochure kan je klanten of prospecten uitgebreid informatie geven over je aanbod en waarom ze net met jou moeten samenwerken. Het geeft je meteen de ruimte om te anticiperen op veelgestelde vragen of om alle voordelen van je product of dienst op een rijtje te zetten.
Gebruik je brochure als een kleine catalogus met alle specificaties en informatie over jouw product of dienst. Eventueel kan je ook prijslijsten vermelden.
Bonustip: wist je dat je QR-codes kan tracken? Er bestaan eenvoudige websites waarop je zelf een QR-code kan genereren. Stop deze QR-code in je brochure. Vervolgens kan je bijhouden hoe vaak en waar je QR-code gescand werd. Aan die cijfers zal je meteen wel merken dat die brochure een goed idee was.

Lookbook

Of je nu B2B of B2C werkt, dat maakt niet uit. Iedereen wordt wild als je jouw nieuwe collectie, lijn of producten voorstelt in een fancy lookbook. Weet dat vormgeving en stijl hier zeer belangrijk bij zijn, dus aarzel niet om vragen te stellen over de opmaak aan onze studio. Wij staan voor je klaar!

Magazine

Wanneer je een eigen magazine uitgeeft, creëer je een manier om regelmatig en diepgaand bij je doelgroep binnen te komen. Vaak letterlijk door de brievenbus, maar ook figuurlijk. Want een eigen magazine biedt je de ruimte voor eigen en unieke content. Vertel de lezers waarom je doet wat je doet en waar je voor staat.

Voorstelling project

Ben je nog in de ontwikkelingsfase? Dan kan je door middel van brochure een goede impressie geven van jouw project, product en/of dienst. Door inspiratie te geven van het eindresultaat, kun je klanten overtuigen tot aankoop. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij vastgoedprojecten, waar het vaak lastig is om het eindresultaat al voor ogen te zien.

Stoefboek

Ook wij hebben ons eigen magazine. Een bundeling van onze mooiste projecten, vormgegeven als een knaller van een magazine. Heb jij je exemplaar al in huis?

We denken graag
met je mee!

Wil je graag een brochure of magazine inzetten in jouw onderneming? Contacteer Kelly Andriessen, onze specialist in magazines en brochures of maak een afspraak.

Werkwijze

Behalve die nieuwe huisstijl, zorgen we er ook voor dat je merk gezien wordt, herkend wordt, blijft plakken en aanzet tot aankoop. De experts in onze creatieve studio hebben samen 650 jaar ervaring. Je zal het meteen wel merken.

Aanpak 1

1. Het woord is aan jou

Vertel ons wat je in gedachten hebt. Aangezien elke onderneming anders is, is het in de eerste fase belangrijk dat we elkaar goed leren kennen.

Aanpak 2

2. Inspiratie

We overladen je met inspiratie en maken samen met jou de beste beslissingen voor jouw identiteit.

Aanpak 3

3. Offerte

Is er een klik? Dan maken we voor jou een offerte.

Aanpak 4

4. Productie

Woohoow! Tijd voor het echte werk! Had je altijd al eens in een drukkerij willen rondlopen? Kom dan gerust eens langs tijdens de productie van je drukwerk.

Aanpak 5

5. Uitvoering

Het stopt niet bij “drukken”. Afwerking, levering, verdeling, plaatsing… Je kan het zo gek niet bedenken of we doen het. Jij mag ons A L L E S vragen.