Je catalogus of jaarverslag in een passend jasje

Catalogus / jaarverslag

Wil je klanten kennis laten maken met je producten of diensten? Of bied je ze graag meer inzicht in je cijfers? Durf dan verder te kijken dan online oplossingen. Een fysieke catalogus of jaarverslag heeft veel meer impact dan een pdf in bijlage of een link naar een specifieke webpagina. Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Een hoogwaardig papier of speciale druktechniek maakt je boodschap veel krachtiger en tastbaarder dan het gemak van het internet.

Zo maak je je catalogus
extra aantrekkelijk

Het aangename en het nuttige

Nog geen ontwerp? Na een duidelijke briefing koppelt onze studio je cijfers (het nuttige) aan een luchtig en leesbaar ontwerp (het aangename). We brengen je content naar een nieuwe dimensie en accentueren wat jij belangrijk vindt met grafieken, iconen, kleur en illustraties. Natuurlijk maken we je catalogus of jaarverslag volledig op volgens jouw richtlijnen en in de huisstijl van je onderneming.

Tabstansen of registerstansen

Om de navigatie doorheen je catalogus gemakkelijker te maken, kan je rubrieken en hoofdstukken aanduiden via verschillende tabs. Onder het tabstansen kennen we verschillende soorten: het trapregister, het duimregister en het hoekregister. Daarover geven we je graag meer uitleg in een persoonlijk gesprek.

Catalogus met Tête-bêche (keerdruk)

Wil je een catalogus met 2 taalversies? Dan is tête-bêche een mooie oplossing. In mensentaal wil dit zeggen dat taal 1 aan de voorkant van je catalogus begint en taal 2 aan de achterkant van je catalogus. In het midden komen de 2 talen samen en merk je op dat één van de 2 talen omgekeerd staat.

Gelijmde rug (garenloos brocheren)

Het woord zegt het zelf. De rug van je catalogus wordt ingebonden met lijm. Een stevige techniek die jaren mee kan. Wil je écht zeker zijn dat het boek tegen een stootje kan? Dan binden we met PUR, een ultrasterke lijm waarmee je catalogus een leven lang mooi blijft.

Catalogus binden met nietjes

Tot maximum 80 pagina’s en op een minimum formaat van 105 x 148 mm (A6) kan je ervoor kiezen om je catalogus of jaarverslag met nietjes in te binden.

Oognieten

Oognieten zijn handig wanneer het de bedoeling is je jaarverslagen te bewaren in een ringmap. Ook hier geldt het maximum aantal pagina’s (80) en een minimum formaat: A6.

Singersteek

Mag het wat meer zijn? Een singersteek geeft je catalogus of brochure een unieke uitstraling. Deze techniek kunnen we toepassen bij dunne boeken met een zachte kaft. We naaien alle pagina’s aan elkaar met naald en draad in de rug. Het leuke aan deze techniek is dat je de kleur van het garen kan afstemmen op het ontwerp van je catalogus of brochure.

We denken graag
met je mee!

Contacteer Jesse Marynen, onze specialist in catalogi en jaarverslagen, of maak een afspraak.

Werkwijze

Behalve die nieuwe huisstijl, zorgen we er ook voor dat je merk gezien wordt, herkend wordt, blijft plakken en aanzet tot aankoop. De experts in onze creatieve studio hebben samen 650 jaar ervaring. Je zal het meteen wel merken.

Aanpak 1

1. Het woord is aan jou

Vertel ons wat je in gedachten hebt. Aangezien elke onderneming anders is, is het in de eerste fase belangrijk dat we elkaar goed leren kennen.

Aanpak 2

2. Inspiratie

We overladen je met inspiratie en maken samen met jou de beste beslissingen voor jouw identiteit.

Aanpak 3

3. Offerte

Is er een klik? Dan maken we voor jou een offerte.

Aanpak 4

4. Productie

Woohoow! Tijd voor het echte werk! Had je altijd al eens in een drukkerij willen rondlopen? Kom dan gerust eens langs tijdens de productie van je drukwerk.

Aanpak 5

5. Uitvoering

Het stopt niet bij “drukken”. Afwerking, levering, verdeling, plaatsing… Je kan het zo gek niet bedenken of we doen het. Jij mag ons A L L E S vragen.