Gault&Millau x Buroform cover

Gault&Millau x Buroform

Wanneer je een passie hebt voor wat je doet, is elk succes van je partners ook jouw succes. We waren compleet sprakeloos en tegelijkertijd overweldigd van trots toen we vernamen dat 18 van onze klanten worden vermeld in de Gault&Millau Guide 2024. Een ongelofelijke erkenning voor de hardwerkende teams achter deze topzaken.

Thijm 12/20

Genesteld in een prachtig gerenoveerde oude hoeve, vormt Brasserie Thijm het kloppende hart van Schilde. Het stemmige terras biedt de perfecte achtergrond voor elk diner. Onze uitgebreide menukaart is een smeltkroes van wereldse smaken, inclusief heerlijke vegetarische opties.

Design: UNIKAVI – Brand builders

Huiskamerrestaurant Dante 13/20

Warme gastbrijheid en verfijnde smaken bij chef Sven Fonteyn en gastvrouw Otis Claes. In dit intieme etablissement onthullen ze een meergangenmenu vol culinaire verrassingen. Een bezoek aan Dante is een symfonie van smaken, geserveerd in een hartelijke, huiselijke sfeer.

Copyright: wim knapen

Pont Neuf 13,5/20

Pont Neuf, charmant genesteld nabij de Londenbrug, verwelkomt zijn gasten met open armen en een open keuken. Onder leiding van gastvrouw Dominique Leroy en chef Tommy Bocklandt, trekt dit stijlvolle restaurant een trouw cliënteel aan, aangetrokken door de pure, klassiek geïnspireerde keuken, vrij van overbodige franje.

Essenz 13,5/20

Na zijn kunnen bewezen te hebben bij Faim en Verso Café, heeft chef Joris Hoefkens nu samen met Benthe Vande Woestijne een intieme eetgelegenheid gecreëerd in de Kronenburgstraat in Antwerpen. Hier verwent hij zijn gasten met een menu vol verfijnde smaken, inclusief een vegetarische variant en een beknopte à la carte.

Fortuin 13,5/20

Het afgelopen jaa werd Fortuin bekroond tot ‘Brasserie van het jaar’. Ook in 2024 zet Fortuin haar koers voort, onder de bezielende leiding van chef Stijn Rotthier en zijn team. Hier worden brasserieklassiekers nieuw leven ingeblazen, elk met een unieke en persoonlijke toets. Diepgang en smaak staan centraal, zoals te merken in hun signature dish: een toast cannibale van handgesneden rundertartaar op een knapperig gebakken brioche.

Design: UNIKAVI – Brand builders

BRABOHOEVE 14/20

Gerechten bij Bravohoeve getuigen van vakkennis en toewijding, perfect in lijn met de spontane aandacht die gastheren Grgory Van der Brempt en Christophe Balthazar, samen met hun serviceteam, aan hun klanten schenken. Deze combinatie creëert een unieke ‘feel good’ sfeer, die kenmerkend is voor de populaire brasserie.

Design: UNIKAVI – Brand builders

Numerus clausus 14/20

In hartje Lier vind je Numerus Clausus. Chef Steven Persyn staat aan het roer met zijn klassieke Franse keuken, terwijl echtgenote Annelies gasten verwelkomt, velen van hen al decennialang trouwe bezoekers. Mede dankzij het prijsvriendelijke marktmenu heeft dit restaurant vertrouwen gewonnen van zijn gasten. Bovendien biedt de à la carte optie nog steeds een keur aan klassiekers.

Lizanna 14/20

Liza en Anna, de twee oma’s die de liefde voor lekker eten, gastvrijheid en warmte met chef Levy De Beucker en gastvrouw Stephanie Iserbiet delen, resulteerden in Lizanna. In dit huiselijk restaurant, dat vorig jaar twee koksmutsen verdiende, blijft hoge ogen gooien met hun seizoensgedreven productkeuken.

Design: Singa Graphics

DE GOUDEN MUTS 14/20

Onder de bekwame leiding van chef Rudy Van den Seylberg, biedt De Gouden Muts een perfect evenwicht tussen zorgvuldig samengestelde menu’s en een uitgebreide à la carte keuze.

Tinèlle 14,5/20

Tinèlle, gevestigd in een indrukwekkend 17de eeuws voormalig klooster en militair hospitaal, is de culinaire thuishaven van Ken Verschueren en Jenny Callens. De sfeer in het restaurant is ontspannen en gemoedelijk, wat ervoor zorgt dat je graag nog wat langer blijft genieten. De kwaliteit van de gerechten is top en de prijzen zijn meer dan redelijk.

Design: Singa Graphics

Atelier Noun 15/20

Een avond bij Atelier Noun voelt als thuiskomen. Hier weven gastvrouw Sandra Ponchaut en sommelier Siebe Seynaeve naadloos service en sfeer smane, waardoor elke maaltijd een bijzondere ervaring wordt. De ware magie gebeurt in de keuken, waar chef Bert Castermans en zijn rechterhand Lander Faber keer op keer culinaire kunstwerken creëren.

Nebo 15,5/20

Bij Nebo, geleid door chef Dimitri de Koninck, wordt de culinaire ervaring naar een hoger niveau getild. Dankzij een sterk keukenteam, neemt de chef nu vaker de tijd om persoonlijk aan tafel zijn suggesties te presenteren, een gebaar dat de eetervaring aanzienlijk verrijkt.

Dim Dining 16/20

Chef Simon van Dun en gastheer-sommelier Jonas Kellens staan aan het roer van belevingsrestaurant Dim Dining. Hier streven ze continu naar evolutie en vernieuwing, wat resulteert in een steeds hogere score. Hun ontwikkeling en toewijding aan het samenbrengen van diverse Aziatische eetculturen, met een nadruk op Japanse gerechten verrijkt met fusion-invloeden, is ronduit indrukwekkend.

Design: UNIKAVI – Brand builders

Restaurant Fine Fleur 16/20

Onder de vleugels van Jacob Jan Boerma blijft chef Thomas Diepersloot zijn keuken verder verfijnen en eigenheid geven. Het serene en warme interieur zorgt onmiddelijk voor een gevoel van comfort. Hier wordt je verwelkomd met open armen, en sommelier Melissa Dominicus verrijkt de ervaring met haar uitstekende wijncombinaties.

Design: UNIKAVI – Brand builders

Nuance 18/20

Op 8 mei 2008 opende restaurant Nuance voor het eerst haar deuren. Over de naam hadden Thierry en Sofie lang nagedacht. ‘Nuance’ betekent ‘fijn onderscheid’. Een begrip dat heel mooi hun filosofie weergeeft. Tot vandaag is die gedachte voelbaar in elk facet van hun zaak. In de eerste plaats in de gedurfde smaakassociaties op het bord. Maar ook in hun liefde voor hospitality, met toenemende aandacht voor klantvriendelijkheid, comfort, sfeer en beleving.

Design: Tina De Souter bookdesign

Zilte 18,5/20

Op de bovenste verdieping van het MAS vind je Zilte. Te midden van de Antwerpse skyline en met uitzicht over de stroom, ontvouwt zich de keuken van chef Viki Geunes, gastvrouw Viviane Plaquet en hun team. Totaalbeleving staat hier centraal: van gastvrijheid tot unieke creaties met aandacht voor de essentie. Laat je zintuigen prikkelen.

Design: UNIKAVI – Brand builders

Boury 19/20

Onder leiding van chef Tim Boury blijft dit restaurant indruk maken en heeft het voor het tweede jaar op rij een hogere score behaald. Met een 19 op 20 en een vijfde koksmuts, staat Boury nu fier aan de top van de Belgische gastronomie. Deze prestatie is een mooi eerbetoon aan het hele team, met speciale dank aan echtgenote en gastvrouw Inge Waeles, broer Ben en topsommelier Mathieu Vanneste, essentiële schakels in dit gastvrije en efficiënt georkestreerde geheel.

Design: Beeldburo

Jitsk

Bij Jitsk Chocolates, gelegen in het bruisende hart van koekenstad Antwerpen, gaan ambacht en vernieuwing hand in hand. Topchocolatier Jitsk staat voor traditioneel vakmanschap met een innovatieve insteek, en werkt enkel met de meest kwalitatieve grondstoffen.

Van knusse bistro’s tot avant-garde culinaire tempels, onze klanten hebben de lat hoog gelegd in de gastronomische sector. Het is een eer om met elk van hen te mogen samenwerken en een (klein) deeltje van hun succesverhaal te zijn. Als jij binnenkort een zaak uit de nieuwe Gault&Millau gids binnenstapt, is de kans dus groot dat er jou een Buroform-drukwerkje wordt voorgeschoteld ;-).