Zilte

Huisstijl

Zilte: de smaak gevat

Restaurant Zilte is een plek van verwondering en beleving. Recent heropende de tweesterrenzaak van Viki Geunes aan de andere kant van het MAS in Antwerpen. Een verhuis die gepaard ging met een totaal nieuwe vibe: een ander interieur en panorama, een aangepaste naam – ’t Zilte werd Zilte – én natuurlijk drukwerk dat perfect in die setting en sfeer past.

Een service op tweesterrenniveau moet je proeven in elk aspect, dus ook in het drukwerk. Het recept daarvoor komt van onze printexperte Valérie en Philip Hendrickx van het agency Unikavi – Brand builders. Zij serveerden een totaalconcept, dat de finesse van het restaurant heel mooi vertaalt in verschillende tools zoals menu- en wijnkaarten, visitekaartjes, cadeaubonnen en bijhorende enveloppen.

Viki Geunes:

Voor ons als Zilte was het van groot belang de juiste materialen te combineren met elkaar. Elk detail diende op elkaar te zijn afgestemd in ons nieuwe concept. Zo ook werden onze menu- en wijnkaarten, after dinner pochetten, … geheel in een nieuwe vorm ontwikkeld. We deden voor deze gehele nieuwe huisstijl beroep op UNIKAVI – Brand builders, onze nieuwe visie doorvertalen in een nieuw logo, website … tot drukwerk begrepen zij als geen ander.

Na een intense creative samenwerking dienden we uiteraard een drukkerij als partner onder de arm te nemen. Op aanraden van UNIKAVI namen we de keuze met Buroform deze uitdaging aan te gaan. Vanaf de eerste meeting voelden we dat we op dezelfde golflengte vertoefden. Het complexere tailor made drukwerk schrok hen zeker niet af, integendeel, er werd steeds mee nagedacht hoe het eventueel nog beter kon om nét dat tikkeltje meer experience te kunnen bieden. Een constante evaluatie tussen ons als drie partijen heeft gezorgd voor dit prachtige eind resultaat.

Object
Naamkaarten

Druktechniek
Foliedruk
Letterpress

Veredeling
Hotfoil: Foilco 6129
Letterpress 1 kleur Zwart (extra pressing)

Papier
Gmund Colors Heavy Grijs

Object
Afterdinner: Kaartje, kalk, pochette

Druktechnieken
Offset
Digitaal
Foliedruk

Veredeling
Hotfoil 6129 (mat goud)
Signersteek

Materiaal
Kaartje: Basix vilt wit 170 gr
Kalk: Curious Translucents 112 gr
Pochette: Pop’set Virginpulp grijs 320 gr

Object
Doos voor wijnkaarten

Druktechniek
Lasergravure

Veredeling
Lasergravure

Materiaal
Metal-X By Corvon – Weave in “CMW47668 New gold 150 gr
Inlay: Fuego Stone – coal black
Wijnkaarten cover: Popset Mist 120 gr, gekleefd op Fuego Coal Black 700 gr
Wijnkaarten binnenvellen: Basix Vilt 120 gr

Bijzonderheden
Magneetsluiting

Object
Stickers

Veredeling
Diepdruk

Materiaal
Offset mat goud zelfklevend

Valérie: “De bedrukking van het kalkje werd aan de binnenkant voorzien zodat we een zandkorrel-effect bekomen. Vervolgens werd het kalkpapier heel voorzichtig in het kaartje genaaid met gouddraad.”