Ontmoet de Buroform crew: David Geelen

Ontmoet de Buroform crew: David Geelen

Buroform is een gevarieerd team boordevol talent. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen. Maak kennis met David Geelen, Project manager.

David Geelen

Hallo, ik ben David, vader van twee en afkomstig uit een familie van reclamemakers, creatievelingen en grafisch vormgevers. Inmiddels werk ik al tweeëntwintig jaar lang in de grafische sector, waarvan vijf voor Buroform.

Bij Buroform ben ik verantwoordelijk voor…

Zo’n vijf jaar geleden ben ik bij Buroform begonnen als grafisch vormgever en DTP’er, maar die rol is doorheen de tijd enorm uitgebreid en meer divers geworden. Ik ben een projectmanager, verantwoordelijk voor onze grotere klanten die meer nodig hebben dan alleen maar drukwerk. Dat kan gaan om POS displays of andere promomaterialen, visuals of illustraties, bestickering, de aankleding van een winkel, noem maar op. Ze kunnen met eender welke vraag bij mij terecht en ik zorg voor een oplossing. Ik stuur en regel alles. Ik ga zelfs mee de displays opstellen of helpen bij het plakken van etiketten op verfpotten en dergelijke meer. Met veel klanten is er doorheen de tijd een echte vriendschapsrelatie ontstaan, wat maakt dat ik veel vrijheid krijg en mijn creativiteit de vrije loop kan laten. Uiteindelijk kan je mijn job heel eenvoudig omschrijven: ik doe er alles aan om onze klanten te doen scoren, om hun merk op de best mogelijke manier onder de aandacht te brengen.

Ik heb mijn job bij Buroform gekregen door…

Ik heb grafische vormgeving gestudeerd aan Sint-Lucas en ben sindsdien altijd aan de slag geweest in de sector. Ik ben grafisch vormgever en art director geweest in enkele reclamebureaus, en heb even in een digitale drukkerij gewerkt. Op een bepaald moment gaf een vriend van mij zijn job op bij Buroform om op wereldreis te vertrekken. Hij heeft mij toen voorgedragen bij het management als mogelijke opvolger. Mijn eerste project was er eentje voor Kellogg’s. Dat ging goed en sindsdien is alles heel snel gegaan.

Mijn ochtendritueel is…

Opstaan met een goeie kop koffie. Of meer dan één. Ik kan niet zonder. Verder ga ik eens door het nieuws en entertain ik de kinderen voor ik de files trotseer richting de Buroform-kantoren. Eens aangekomen wandel ik door mijn mails, maak ik mijn dagplanning op en ga ik eens lang bij productie om te kijken of alles goed begrepen is. Daarna kan het echte werk beginnen en handel ik mijn dossiers af in functie van dringendheid.

Een typische werkdag is…

Hectisch! Dat doe ik mezelf wel een beetje aan, dat moet ik toegeven. Ik probeer altijd bereikbaar te zijn voor klanten. Stuurt er iemand een mailtje, dan antwoord ik zo snel mogelijk. Dat zorgt er natuurlijk voor dat ik constant van het ene in het andere rol. Het klinkt misschien chaotisch, maar voor mij werkt het wel op die manier.

Wat mensen niet weten over mijn functie is…

Ik ben heel perfectionistisch van aard, wat maakt dat ik al mijn taken tot in het extreme uitvoer. Elke opdracht behandel ik alsof het voor mezelf is. Ik stel mij telkens in de plaats van de klant. Hoe zou ik dit project zelf willen aangeleverd krijgen? Dat is mijn uitgangspunt, daar leg ik de lat voor mezelf. Als ik ergens mee bezig ben, kan ik moeilijk loslaten. Het moet eerst goed zijn, dan pas kan ik naar huis. Ik help zelfs mee inpakken, zodat alles toch nog op tijd naar de klant kan vertrekken. Of bij een order voor complexe POS-displays teken ik het hele plaatje nauwgezet uit voor de leveranciers, zodat die perfect weten wat hen te doen staat.

Het moment waarop ik het meest trots ben bij Buroform is…

Er zijn er meerdere, zonder dat dit zelfvoldaan hoeft te klinken. Maar op sommige projecten ben ik wel trots. Ik denk aan Kellogg’s, waarvoor we met Buroform ooit het hele interieur bestickerd hebben met Tony the Tiger-figuurtjes in verschillende posities. Aan dat concept heb ik meegewerkt en alle illustraties zelf getekend. De respons was toen overweldigend. Dat geldt ook voor projecten van Hino, Wellpet en Scania.

Het leukste aan werken bij Buroform vind ik…

De vrijheid. Die zorgt ervoor dat je veel zaken in eigen handen kunt nemen en tot mooie resultaten komt die soms niet voorzien zijn. Er ligt altijd wel weer een uitdaging op je te wachten en dat houdt de job bijzonder boeiend. Daarnaast houd ik enorm van de sfeer hier. Bij Buroform moet er gewerkt worden, maar voor een portie humor is er altijd plaats. Er heerst een hands-on-mentaliteit en die zorgt voor een heel positieve vibe op de werkvloer!

In het weekend vind je mij…

Dan geniet ik van de vrije tijd. Tijdens het weekend draai ik de knop helemaal om. Dan staat Buroform even on hold, en ligt de focus volledig op mijn vrienden, familie en kinderen.

Als ik geen ‘grafisch vormgever/project manager’ was, was ik…

Mijn echtgenote is afkomstig van Japan. Mocht ik niet doen wat ik nu doe, dan zou ik naar daar verhuizen en een steakhouse openen of een Belgian beershop. Geen doordeweekse zaak, ik zou mij er helemaal in uitleven en er echt iets origineels van maken.

Het beste carrièreadvies dat ik ooit gekregen heb…

Gewoon jezelf zijn. Ik vind het enorm belangrijk dat je laat zien wie je bent en wat je kunt. Wees eerlijk ten opzichte van jezelf, daarmee kom je het verst.

Stay tuned. We blijven verhalen delen over elk lid van ons team. Zo kom jij te weten hoe het echt is om te werken bij Buroform.

Wil jij deel uitmaken van ons #Buroformteam? Werp dan gauw een blik op onze vacatures en misschien zit er wel iets bij voor jou.

Tot snel!