Eindejaarsdrukwerk: hoe val je op tussen al dat eindejaarsgeweld? cover

Eindejaarsdrukwerk: hoe val je op tussen al dat eindejaarsgeweld?

Print leeft onder ons. Kliks en snelheid maakten de afgelopen jaren plaats voor papier en authenticiteit. Authenticiteit ligt goed in de markt en ook bedrijven herontdekken de kracht van kwalitatief eindejaarsdrukwerk: middenin de digitale zondvloed zorgt print voor een rustpunt. En geen periode die meer geschikt is voor een terugkeer naar de traditie dan eindejaar natuurlijk!

Maak het verschil met papier

De keuze van papier bepaalt de uitstraling van je eindejaarsgeschenk. Dikte, gewicht, textuur, afwerking,… spelen allemaal een rol. Voor een flyer bijvoorbeeld gebruik je doorgaans papier van 135 gram, een kerstkaart mikt al snel op 300 gram. Kies je daarnaast voor een gladde of matte structuur? Of opteer je liever voor een korrel zodat het papier nog meer beleving en tactiliteit oproept? Elk aspect heeft zijn effect: de coating, de kleuren, de beschrijfbaarheid. Uiteraard helpen wij je graag bij deze keuze als dat voor jou niet evident is.

Kalender in opdracht van: Superkraft

Een professioneel ontwerp

Doe voor het design van je drukwerk een beroep op een professionele ontwerper. Uiteraard kunnen veel mensen overweg met InDesign en Illustrator, maar niet iedereen is creatief genoeg om er echt iets speciaals van te maken. Elk zijn talent en ervaring, niet waar? Een grafisch designer weet hoe hij of zij aan de slag moet met doelgroepen, heeft een beter zicht op de verhoudingen tussen tekst en beeld, kan spelen met kleuren én – niet onbelangrijk – heeft kennis van drukwerk en de processen erachter.

Niet te veel, wel de juiste woorden

Niet alleen een aantrekkelijk design zorgt voor aandacht. De manier waarop je je boodschap verwoordt, zegt evenveel. Gebruik nooit te veel tekst: mensen lezen niet graag lange berichten. Wat wél werkt, is je ontvanger rechtstreeks aanspreken. Niemand blijft onbewogen bij het zien van zijn eigen naam…

Houd de kalender in het oog

Wat geldt voor de eindejaarsperiode, geldt ook voor andere grote momenten tijdens het jaar. Valentijn, complimentendag, Pasen, een verjaardag of andere levensgebeurtenis. Grijp belangrijke data en gebeurtenissen aan om contact te maken met je doelgroep, zodat ze zich betrokken voelt bij je onderneming. Relaties ontwikkel je op lange termijn. Je moet blijven investeren in je partners en klanten, ook nadat je eindejaarsdrukwerk de deur uit is.

Eindejaarsdrukwerk vraagt om cadeautje

Mensen worden graag verwend. Een kaartje als attentie komt altijd goed binnen. Maar wil je ze echt laten voelen hoeveel ze voor je betekenen, doe dan dat tikkeltje extra. Laat je interesse zien door een cadeautje toe te voegen aan je attentie. Mensen worden niet alleen graag verwend, ze zijn ook snel geneigd om iets terug te geven. Of in deze: een beroep te doen op jouw diensten of iets te kopen bij jou. Bovendien kan je met een geschenk de effectiviteit van een campagne meten. Geef de ontvanger een code die hij of zij online kan gebruiken om er zijn voordeel mee te doen.

Ben jij klaar om je klanten omver te blazen met een prachtige kalender? Wij voeren je ideeën tot in de puntjes uit. Toch hier en daar een vraag bij? Spring eens binnen, en we vertellen alles wat je wil weten. Maak snel een afspraak met Kelly.