Hoe haal je leads binnen in lente, zomer, herfst en winter?

Hoe haal je leads binnen in lente, zomer, herfst en winter?

We leven allemaal op het ritme van de seizoenen. Ook als bedrijf moet je daarop inspelen. Hoe blijf je als onderneming het hele jaar door top of mind? Hoe blijf je triggeren en bijgevolg leads genereren? Gepersonaliseerd drukwerk laat toe om je verhaal op heel verscheidene en verrassende manieren te vertellen, in overeenstemming met de tijd van het jaar.

De aandacht trekken van klanten en prospects, en die aandacht vervolgens ook op lange termijn vasthouden. Het vergt tijd en inspanningen. Wie zich als bedrijf wil vastzetten in hoofden en harten, moet geïnteresseerden blijvend voeden met informatie. Succes komt met consistentie en herhaling. In contact blijven met klanten helpt om belangrijke relaties te onderhouden en verder uit te diepen. Meer zelfs: elk seizoen moet je je communicatie aanpassen om contacten te bestendigen. Wij leggen uit hoe je dat succesvol doet aan de hand van kwalitatief drukwerk. Want elk jaargetijde vraagt natuurlijk om andere concepten en uitvoeringen.

Lente

De lente is een heerlijk seizoen. Dag na dag blijft het langer licht, bloemen bloeien open, bomen hullen zich in groen, de geur van vers gemaaid gras stijgt voor het eerst terug op. Donkerte maakt plaats voor licht en die sfeer kan je als bedrijf gebruiken. Waarom zou je bijvoorbeeld geen eigen lentefeest houden? Met een originele uitnodiging die je klanten weet te overtuigen van je creativiteit, openhartigheid en ruimdenkendheid.

Of blijf je liever top of mind door je productassortiment te promoten in een seizoensgebonden brochure? Het promomateriaal van de nieuwe lentecollectie van D&M Depot is daar een heel mooi voorbeeld van: de stijl is sober, de toon opgewekt, en daar fleurt een mens van op.

Zomer

Tijdens de zomer leven we helemaal op. Dat stijgend energiepeil nodigt uit tot meer frivoliteit in je communicatie. Mensen komen samen buiten, ze ontfermen zich over elkaar. Dat gevoel willen ze ook van jou krijgen. Frisse ideeën en vrolijke concepten geven blijk van openheid en generositeit. Een leuk voorbeeld is de campagne van Whimzees, dat afgelopen zomer gratis staaltjes uitdeelde: niet enkel baasjes moeten kunnen genieten van een lekkere snack, ook hun trouwe viervoeter verdient iets extra’s onder de zon. Zo simpel kan de boodschap zijn, maar ze toont wel de ruimhartigheid van het bedrijf.

Deze campagne is door ons bedacht en uitgewerkt in opdracht van Wellpett voor Whimzees. Voor de displays hebben we gewerkt met ecologisch materiaal. We kunnen zelfs zeggen dat 50 tot 70% bestaat uit gerecycleerde materialen. De milieubewuste gedachtegang van het bedrijf wordt zo maximaal doorgetrokken tot in het drukwerk.

Herfst

Herfst: de temperatuur begint zachtjesaan te dalen, de pompoenen komen uit, het landschap verandert in een rustgevend palet van aardse kleuren. Tijd dus om je wollen sokken aan te trekken, je in de zetel te nestelen en een lekkere kom soep aan je lippen te zetten. En om niet te vergeten is het ook Halloween. Hoe kan je zo een angstaanjagende sfeer aanwenden en hiermee leads genereren?

Een prachtig voorbeeld werkten wij uit samen met Keep it Quiet. Het laat goed zien hoe een creatief idee met kwaliteitsvol drukwerk voor nog meer beleving zorgt. Voor het promo-event van het nieuwe recept van The Kraken Rum ontwikkelden wij deze doos als uitnodiging, helemaal in het thema van het merk. Binnenin bevindt zich een klein flesje rum als voorproefje. Daarnaast vindt de genodigde een donkere envelop met de invitatie, fraai afgewerkt met de kenmerkende tentakels van een kraken, die werd gelazerd uit zwart papier. Alles aan de uitnodiging straalt kwaliteit, smaak en sfeer uit, helemaal in lijn met de identiteit en waarden van het merk.

Winter

Tijdens de winter zoeken we naar warmte en genegenheid. Het is het moment waarop de feestdagen ons gezellig samenbrengen, een periode van dankbaarheid, terugblikken en vooruitkijken. Al die emoties kan je vangen in heel uiteenlopende attenties voor klanten. Een eenvoudige kerstkaart werkt altijd, maar waarom zou je geen gepersonaliseerde wijndoos schenken? Of een cadeaubox met je eigen logo in gegraveerd en een notitieboekje met potlood als handig toebehoren? Wat betreft eindejaarsdrukwerk is alles mogelijk. Bovendien is het bewezen dat gepersonaliseerd drukwerk voor bijna de helft meer awareness en respons zorgt.

Deze teaser-kaarten stonden afgelopen winter helemaal in het teken van het seizoen. Met een speciale folie creëerden we sneeuwvlokjes zowel op het drukwerk als op de enveloppen.

Het juiste cadeau schenken op het juiste moment. Buroform helpt je graag om dat voor elkaar te krijgen. Laat er ons samen het hoofd over breken en iets creëren waarmee we de aandacht permanent vestigen op jouw verhaal. Er zijn zoveel leuke ideeën om in contact te blijven met je klanten. Laat je alvast inspireren door ons drukwerk.