Café Cliché x Color Class(h)

Café Cliché x Color Class(h)

In september trakteerde Buroform op de eerste editie van Café Cliché. Onder de noemer Color Class(h) dompelden wij vijftig creatievelingen een avond lang onder in de wondere wereld van ‘kleur’. En of dat een succes was!

Café Cliché is een avondje uit voor al wie een ferme dosis creativiteit lust. Regelmatig organiseren wij inspiratiemomenten waarbij we stilstaan bij druktechnieken, papiersoorten en ander grafisch lekkers. Op 12 september 2019 gooiden wij voor het eerst de deuren open van dit ambitieuze nieuwe initiatief. Op het menu stond het thema ‘kleur’. Wat doen kleuren met mensen? Hoe beïnvloeden ze onze gedachten en emoties? En hoe gebruik je ze als designer optimaal in je eigen projecten? Die vragen vloeiden rijkelijk en werden voorzien van hapklare antwoorden.

Inspirerende setting

Plaats van gebeuren was de hal van onze drukkerij die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een intieme eventruimte. We hadden er een podium gebouwd, met daarvoor verschillende statafels en krukken. Centraal bevond zich een tafel vol drukwerkinspiratie van Buroform, Wibni en Colorplan, de heilige drievuldigheid waarrond de avond zou draaien. Om de gezelligheidsfactor nog wat extra de hoogte in te duwen, zorgden we bovendien voor de nodige eet- en drinkopties. Een foodtruck van Le Pain Quotidien voerde diverse gezonde snacks aan, terwijl Mi vino Su vino, een smaakvol zijprojectje van onze collega Reshum Van Till, dorstlesser van dienst was.

Café Cliché is een avondje uit voor al wie een ferme dosis creativiteit lust.

G.F. Smith en Colorplan kleuren avond

Nadat onze manager Jesse Marynen de nodige flair had gelegd in het welkomstwoord, besteeg Lubos Bisto, International Paper Consultant van papiergigant G.F. Smith, het podium. Hij vertelde over ‘The World’s Favourite Colour Project’, de grootste kleurenstudie ooit. Aansluitend zetten onze drukexperts het eindeloos gevarieerde papiergamma van Colorplan in de kijker aan de hand van casestudies, voorbeeldontwerpen en meer. Naamkaartjes, notebooks, presentatiemappen, omslagen, labels, onze collega’s lieten feilloos zien welke meerwaarde de juiste papierkeuze en druktechniek hebben in moderne communicatie.

Editie één geslaagd, zoveel is zeker. Het was een topavond in sfeer, smaak, beleving en… kleur. We kijken er trots en tevreden op terug. Op naar een tweede succesvolle avond en hopelijk ben ook jij er dan bij!