Ontmoet de Buroform crew: Robin De Ceuster

Ontmoet de Buroform crew: Robin De Ceuster

Variatie alom binnen de Buroform crew. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen.

Robin de Ceuster

Ik ben Robin en inmiddels meer dan vier jaar aan de slag bij Buroform. Noem mij gerust het manusje van alles binnen het afwerkingsteam.

Bij Buroform ben ik verantwoordelijk voor…

Ik maak deel uit van de ploeg die het drukwerk ‘afwerkt’. Daarbinnen is mijn functie eigenlijk tweeledig. In de eerste plaats ben ik verantwoordelijk voor de Horizon StitchLiner, wat erop neerkomt dat ik brochures en folders snijd, niet, verlijm, hecht en vouw. Ik leg dus zelf de laatste hand aan het drukwerk. Aan de andere kant fungeer ik als rechterhand van onze ploegbaas. Ik ben het aanspreekpunt voor mijn collega’s en help bij de coördinatie van het werk, het afstellen van de machines, noem maar op.

Ik heb mijn job bij Buroform gekregen door…

Na mijn studies ben ik vijf jaar aan de slag geweest als grafisch ontwerper en digitaal drukker. Vervolgens heb ik een half jaar de vouwmachine bediend in een ander bedrijf. Die laatste uitdaging lag mij minder. Niet vanwege het werk op zich, maar omdat we werkten in een ploegensysteem. Ik moest flink inboeten op mijn sociaal leven en net dat vind ik zo belangrijk. Op een bepaald moment ben ik in contact gekomen met Jesse, manager bij Buroform. Hij zocht iemand voor zowel het grafische team als voor de afwerkingsploeg. Aangezien ik ervaring had in beide domeinen, mocht ik zelf kiezen. Ik koos voor de afwerking. Ik hou ervan controle te hebben over het eindproduct. Elk detail moet kloppen. Wat in de doos verdwijnt richting de klant, moet tot in de puntjes verzorgd zijn.

Mijn ochtendritueel is…

Ik sta op rond 6u, maak mij rustig klaar en vertrek naar Mechelen waar ik om 8u aan mijn werkdag begin. Ik moet een half uurtje bollen, dus rijd ik tijdig door om het drukste moment van de file toch te proberen vermijden.

Wat mensen niet weten over mijn functie is…

Ik moet op heel veel dingen letten en soms zijn dat minuscule details. Zo is het mijn taak om er mee voor te zorgen dat mijn collega’s hun job perfect kunnen uitvoeren. Ik check of het papier goed is binnengekomen, of het drukwerk is ingepakt zoals de klant dat gevraagd heeft, of alles gebeurd is zoals vermeld op de werkbonnen. Allemaal kleine dingen die grote gevolgen kunnen hebben als ze niet nauwgezet opgevolgd worden.

Mijn meest trotse moment bij Buroform is…

Een tijdje geleden was onze ploegbaas op vakantie. Toen heb ik de taak gekregen om hem een week lang te vervangen. Die verantwoordelijkheid mogen dragen, maakte echt iets los in mij. Ik werk hier goed vier jaar en plots kreeg ik de leiding in handen. Dat zag ik toch als een vorm van erkenning. Als de collega’s nadien ook zeggen hoe goed je het wel niet gedaan hebt, mag je wel trots zijn 😊.

Het leukste aan werken bij Buroform vind ik…

De collega’s. De sfeer in ons team is fantastisch. Er moet gewerkt worden, maar er mag ook gelachen worden. Binnen onze ploeg trekt iedereen aan hetzelfde touw. Zelfs als er eens kritiek gegeven wordt, proberen we daar het positieve van in te zien. Het geeft perfect weer hoe goed wij op elkaar zijn afgestemd.

In het weekend vind je mij…

Zelden thuis! Ik fitness, voetbal en trek er graag op uit met vrienden. Mijn sociaal leven is ontzettend belangrijk. Ook in de week ben ik constant het huis uit: voetbaltrainingen, zaalvoetbal… Als ik onder de mensen ben, ben ik gelukkig.

Als ik geen lid van de afwerkingsploeg was, dan was ik…

Misschien wel striptekenaar. Op de lagere school al hoorde ik constant hoe goed ik wel niet kon tekenen. Later ben ik grafische vormgeving gaan studeren en ook daar moet mijn talent mensen zijn opgevallen. Op een bepaald moment werd ik zelfs gevraagd door een bedrijf in Oostende als striptekenaar. Maar ik was nog jong, ik wilde niet zo ver weg zijn van huis. Iedereen achterlaten, ik zag het niet zitten. Ik heb de stap toen niet gezet en hoewel velen dat nog altijd niet begrijpen, heb ik er geen spijt van. Ik heb andere keuzes gemaakt en daar ben ik nog altijd heel gelukkig om.

Het beste carrièreadvies dat ik ooit gekregen heb…

“Dat ik een stom kieken ben omdat ik nooit in dat stripverhaal-verhaal gestapt ben!” :D
Nee, ik weet het niet goed. Zelf ben ik gewoon van mening dat je je verstand moet gebruiken en er altijd voor moet blijven gaan. Mijn devies is: geef je voor 100% en heb van niks spijt. Ik had misschien striptekenaar kunnen zijn. Ik heb gekozen voor de grafische sector. En ik doe mijn job ontzettend graag.

Stay tuned. We blijven verhalen delen over elk lid van ons team. Zo kom jij te weten hoe het echt is om te werken bij Buroform.

Wil jij deel uitmaken van ons #buroformteam? Werp dan gauw een blik op onze vacatures en misschien zit er wel iets bij voor jou.

Tot snel!