Ontmoet de crew: Kelly Andriessen cover

Ontmoet de crew: Kelly Andriessen

Hi! Ik ben Kelly Andriessen, een spring-in-’t-veld en die-hard Avril Lavigne-fan. Ik heb Spaans bloed én temperament. Hala Madrid! Ik werk als account manager. Dat wil zeggen dat ik klanten begeleid doorheen het creatieve proces dat voorafgaat aan het drukken. Ik help ze bijvoorbeeld het juiste papier kiezen of te kijken welke druktechnieken het best zijn om hun verhaal te brengen.

Kelly in gesprek met Bookdesigner Tina De Souter. © Jochen Verghote, LucidLucid

Ik heb mijn job bij Buroform gekregen door…

“Ik had op voorhand geen ervaring in de grafische sector, dus het zal wel de ‘sparkle in my eyes’ geweest zijn! Nee, even serieus: ik ben iemand met een grote drive die permanent wil groeien. Die passie is vaak meer waard dan ervaring op zich. Ik vermoed dat men juist dat wel gevoeld zal hebben tijdens mijn solliciatie.”

Mijn ochtendritueel is…

“Georganiseerde chaos! Zowat de story of my life om eerlijk te zijn. Mijn ochtenden verlopen volgens een afgelijnd ritueel. Komt daar iets of iemand tussen, dan ben ik volledig de kluts kwijt. Om 6u20 loopt mijn wekker af. Ik snooze één keer en scrol vervolgens een tiental minuten door Instagram en TikTok. Dan maak ik me klaar en dat duurt wel even. Niet omdat ik urenlang voor de spiegel sta, maar omdat ik de hele tijd bezig ben mijn dag te overlopen. Af en toe krijg ik dan een idee dat ik onmiddellijk wil delen of duikt er plots een liedje op in mijn gedachten: chaos dus! ;-) Zodra ik uit de badkamer ben, maak ik een thee die ik meeneem in de auto richting het werk. Ik vertrek rond 8u. Ontbijten doe ik niet. Ik doe aan intermittent fasting, wat maakt dat ik alleen tussen 13u en 19u eet. Rond 8u45 zit ik klaar aan mijn laptop om aan mijn Buroform-dag te beginnen.”

Kelly kiest samen met Bookdesigner Tina De Souter haar papier uit. Foto: © Jochen Verghote, LucidLucid

Mijn meest trotse moment bij Buroform is…

“Ik ben iemand die op het werk veel bevestiging nodig heeft. Elk complimentje maakt me ergens wel trots. Toen iemand me vertelde dat ik echt goed binnen Buroform pas, dan ging er vanbinnen een confettikanon af met een feestmuziekje. Maar het is ook algemener. Als klanten zeggen dat ze speciaal naar Buroform komen omdat ze net dat tikkeltje extra willen, dan krijg ik daar een warm gevoel van. Ik identificeer me heel sterk met dit bedrijf, dus dergelijke mooie woorden doen telkens erg veel deugd.”

Het leukste aan werken bij Buroform vind ik…

“De vibe. Buroform is een professionele omgeving waar ik een huiselijk gevoel ervaar en volledig mezelf kan zijn. Op zich zou dat vanzelfsprekend moeten zijn, maar ik heb al gemerkt dat dit niet overal zo is. Ik vind zo’n warme sfeer in elk geval enorm waardevol. Daarnaast ben ik ook fier op ons product. Ik ben geen typische sales die zomaar wat kan verkopen. Ik wil iets dat me zelf aanspreekt en interesseert. Het creatieve aspect, de verschillende technieken en papiersoorten zorgen ervoor dat geen enkele opdracht dezelfde is. Drukwerk is ontzettend spannend!”

Kelly en Levin op bezoek bij Igepa.

Als ik geen account manager was geworden, dan was ik…

Dat is een moeilijke vraag. De stap naar sales is voor mij een bewuste keuze geweest. Ik ben acht jaar peuterjuf geweest. Dat heb ik met veel passie gedaan. Alleen voelde ik me op een bepaald moment wat vastgeroest in mijn rol. Buroform betekende voor mij een nieuwe start. Een nieuw hoofdstuk waar veel groei in zit.”

Het beste carrièreadvies dat ik ooit gekregen heb…

“Groeien doe je buiten je comfortzone.” Een advies van onze Chief of Print Jesse trouwens. Ik kwam overprikkeld terug van een kennismakingsmeeting bij een netwerkorganisatie. We hebben toen een hele goede babbel gehad.

Wil je deel uitmaken van mijn team? Werp dan gauw een blik op onze vacatures en misschien zit er wel iets bij voor jou.

Tot snel!