Klant in de kijker: Arne Hellemans

Klant in de kijker: Arne Hellemans

Arne Hellemans is een grafisch vormgever met een hart voor brand design: hij ondersteunt merken bij de ontwikkeling van hun visuele identiteit en alle verdere communicatie. Ongeveer een jaar geleden maakten wij voor het eerst kennis met hem. Toen hij kwam aankloppen met TAO, zijn eerste project als zelfstandige. Sindsdien werken we regelmatig samen. Een kort gesprek!

Dag Arne, vertel iets meer over wat je precies doet?

Arne Hellemans: “Eigenlijk ben ik nog maar goed een jaar bezig als zelfstandige. Daarvoor heb ik ongeveer vijftien jaar in de reclamesector gewerkt als art director en creatief directeur. Een interessante wereld, maar mijn echte passie ligt toch meer in de creatie van merken. Als brand designer werk je mee aan het wezen van een bedrijf. Je hebt impact op hoe een merk denkt en zich gedraagt. Ik vind het fascinerend om het verhaal van een organisatie te ontrafelen, verder vorm te geven en visueel te vertalen.”

Hoe ben je bij Buroform terecht gekomen?

Arne Hellemans: “Eén van mijn eerste klanten was TAO, een architectenbureau uit Antwerpen waarvoor ik de nieuwe merkidentiteit mocht uitwerken. Een belangrijk aspect in hun verhaal is de keuze voor natuurlijke materialen die zoveel mogelijk in ere gelaten worden. Dat idee komt sterk tot uiting in de branding en wilde ik ook terugzien in het drukwerk. Ik ben via Instagram op zoek gegaan naar drukkerijen die iets extra konden bieden. Zo kwam ik vrij snel bij Buroform uit. Een aantal vormgevers die ik zelf volg, bleek regelmatig samen te werken met jullie. Daarom heb ik zelf contact gezocht.”

“Ik ben via Instagram op zoek gegaan naar drukkerijen die iets extra konden bieden. Zo kwam ik vrij snel bij Buroform uit. Een aantal vormgevers die ik zelf volg, bleek regelmatig samen te werken met jullie.”

Hoe belangrijk is een goede drukker voor jou?

Arne Hellemans: “Ik geloof heel erg in specialisatie en laat me graag bijstaan door mensen met een duidelijke expertise. Bij Buroform vind ik die ondersteuning en kennis. Het is leuk om samen te werken met mensen die graag tijd voor je maken om advies en tips te geven. In de drukkerswereld is dat toch eerder uitzonderlijk. Ik denk dat de relatie tussen vormgevers en drukkers sowieso geen evidentie is. Heel vaak wijkt het resultaat af van wat je als designer in gedachten hebt. Bij Buroform is dat niet het geval, integendeel. Ik ben tot nu toe altijd al enorm verrast geweest: het drukwerk benadert het ideaalbeeld dat ik voor ogen had, en dat is echt sterk.”