TAO Architectuur

Huisstijl

Huisstijl architectenbureau TAO

Dit project is er eentje van grafisch vormgever Arne Hellemans (design studio Brusk). Eén van zijn eerste opdrachten als zelfstandig ondernemer was de branding voor TAO, een architectenbureau dat sterk de nadruk legt op de kwaliteit en belevingswaarde van onbewerkte, natuurlijke materialen.

Die liefde voor het pure product vormt meteen één van de uitgangspunten van de merkidentiteit en dus ook van het drukwerk. In tegenstelling tot het typisch minimalistische zwart-witbeeld, is er gekozen voor zachte kleuren die refereren aan het sobere palet van materialen als baksteen en beton.

De tekst is gedrukt met witte folie, zodat zelfs de fijnste details perfect leesbaar zijn en het geheel erg rustig aanvoelt.

Object
Huisstijl

Druktechniek
Offset (Pantone 4179 + Pantone 173)

Veredeling
Foliedruk (mat wit)
Debossing (Diepdruk)
Embossing (Blinddruk)

Papier
Materica gesso 120 g/m2
Materica Verdigris 360 g/m2
Materica Terra Rossa 360 g/m2

Bijzonderheden
Bindwijze brochure: singersteek

Over papier (Materica)

De vezels (katoen) in het papier creëren ruwheid aan het oppervlak en pure cellulosevezels voegen volume en sterkte toe, waardoor het ideaal is voor het uitstralen van stevigheid en stabiliteit.

Materica is ideaal voor op elkaar afgestemde grafische materialen, omslagen, brochures, portfolio’s en verwerkingsproducten.

Het materiaal kan worden gecombineerd met vrijwel alle druktechnieken: Letterpress, offset, blinddruk en foliedruk.