Grafische sector lijdt onder papiertekort

Grafische sector lijdt onder papiertekort

Je hebt het waarschijnlijk al eens eerder opgevangen. Papier is wereldwijd een schaars goed geworden. De vraag naar drukwerk stijgt en dat maakt ons blij, want printmedia groeit en bloeit opnieuw. Maar er is ook een keerzijde aan, want de grondstofprijzen zijn hierdoor internationaal gestegen.

Vanwaar komt dit tekort?

We hebben te maken met een wereldwijd tekort aan grondstoffen waarop wij bouwen, namelijk: papier, inkt en aluminium. Het tekort aan papierpulp komt vanuit verschillende richtingen. Transportkosten zijn massaal de hoogte in gegaan, waardoor er minder papier wordt ingevoerd. Houtvezels zijn moeilijk te verkrijgen omdat er veel vraag is naar hout vanuit de bouwsector en de populariteit van het online shoppen brengt een grote vraag naar karton voor verpakkingen met zich mee. Zeker op gerecycleerd papier heeft dat een impact, want voor karton wordt ook oud papier gebruikt.

Helaas blijft dit probleem nog een tijdje onopgelost. Fabrieken zagen de stijgende vraag naar karton al eerder aankomen. Er werd in de loop der jaren geïnvesteerd in verpakkingsmachines en de productie van karton, maar toen steeg de vraag naar papier plots weer en daar is de capaciteit van de papierproducenten vandaag niet meer op voorzien.

Op twee oren slapen

We doen er alles aan zodat jij op twee oren kan slapen. Veelgebruikte papiersoorten werden uit voorzorg alvast besteld en geleverd in onze stock. Het papier dat jij in gedachten had niet op voorraad? Als dat het geval is, dan nemen we met jou contact op en stellen onze drukwerkexperts je een evenwaardig alternatief voor.

Heb je hier vragen rond of wens je meer gedetailleerde informatie over de situatie? Neem dan zeker contact op met je vertrouwde contactpersoon bij Buroform, of hello@buroform.be. We staan je heel graag te woord!

Bedankt voor je begrip,

Het Buroform-team