Buroform en Print & Bottle slaan handen in elkaar

Buroform en Print & Bottle slaan handen in elkaar

Buroform heeft er een vaste partner bij: Print & Bottle, een kleinschalige ambachtelijke drukkerij met een belangrijke focus op typodruk. “Net zoals Buroform geloof ik sterk in de kracht van hoogwaardig drukwerk”, aldus zaakvoerder Jan Nagels, die binnenkort afzwaait, maar nog wel mee de oversteek maakt richting onze gebouwen.

Jan Nagels houdt er bijna mee op. De drukker mag straks met pensioen. Een aderlating voor onze sector, zoveel is zeker. Het goede nieuws: zijn drukkerij blijft doorgaan, in een enigszins aangepaste vorm weliswaar, want Print & Bottle komt onder de vleugels van Buroform.

Liefde voor de stiel

“Ik ben opgelucht en gelukkig”, vertelt hij. “Als je beslist om te stoppen, heb je een zekere verantwoordelijkheid ten opzichte van je personeel en klanten. Ik heb lang gezocht naar iemand die mijn werk kon verderzetten. Een mooi bedrijf met dezelfde waarden, dat net zoals ik gelooft in de kracht van hoogwaardig drukwerk. In Buroform heb ik een organisatie ontdekt met een opmerkelijke liefde voor de stiel.”

Ambachtelijke drukkerij

Tien jaar geleden telde België pakweg 1500 drukkerijen. Vandaag nog 500. “Dat we er na veertig jaar nog altijd bij zijn, is ongelooflijk”, aldus Nagels. Hij startte Print & Bottle in 1980. “Al was het toen nog niet onder die naam. Die kwam pas later. In de begindagen drukte ik vooral hoogwaardig drukwerk voor cosmeticafabrikanten, mede omdat mijn familie werkzaam was in die sector. Nadien ben ik gaan diversifiëren: briefpapier, enveloppen, doosjes, enzovoort.

In die veertig jaar is er veel gebeurd natuurlijk. We zijn mee geëvolueerd met de grafische sector, maar hebben onze eigenheid wel altijd bewaard. Print & Bottle is een specialist geworden in veredelingen zoals foliedruk, letterpress en reliëfdruk. Zelfs toen offset zijn intrede deed in de drukkerswereld, zijn wij blijven vasthouden aan typodruk. Dat pure en artisanale is altijd onze sterkte gebleven.”

Hoogwaardig drukwerk is Jan's passie

Hoogwaardig drukwerk

Jan ziet in Buroform de geschikte partner omdat het een jong en snelgroeiend bedrijf is met een gezonde toekomstvisie die sterk aansluit bij de zijne: “Ik vind Buroform een prachtige onderneming met ontzettend veel mogelijkheden. Tijdens onze gesprekken werd het snel duidelijk dat we een soortgelijke smaak hebben qua drukwerk. We delen dezelfde interesses en geloven in dezelfde waarden. Voor allebei primeren kwaliteit, service en klantvriendelijkheid. Als je daar permanent in investeert, zal hoogwaardig drukwerk altijd blijven bestaan.”

Jan Nagels en twee collega’s maken de oversteek naar Mechelen. “Ook al ga ik binnenkort met pensioen, ik ben nog niet meteen weg”, lacht Nagels. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we samen met Buroform meer service dan ooit zullen bieden en nog sterker zullen worden op het gebied van hoogwaardig drukwerk.”

Jan: “Buroform staat voor eersteklas drukwerk. Het is een bekende naam op het gebied van hoogwaardig drukwerk. Een snelgroeiend bedrijf met kwaliteit en service als grootste troef.”

De buroformcrew vol enthousiasme
Vanwege het voltallige Buroform team: "Welkom bij Buroform Jan, Jan en Rit!"