Redopapers schenkt papieroverschotten tweede leven

Redopapers schenkt papieroverschotten tweede leven

Misschien heb je er al eens van gehoord: Redopapers, een duurzaam project uit de schoot van Linde Luyten en Tille Lingier. Beide dames verzamelen papieroverschotten van drukkerijen om die vervolgens te verwerken tot unieke, handgemaakte designproducten. Een initiatief met een visie dus, en daar zetten we bij Buroform graag mee de schouders onder!

Redopapers verzamelaars

Tille en Linde zijn allebei grafisch vormgever en verliefd op ambachtelijk werken met papier en typografie. Een aantal jaar geleden stapten ze voor het eerst de plaatselijke copy shop binnen op zoek naar papierresten. De bedoeling: het afvalmateriaal hergebruiken om leuke nieuwe papierwaren te creëren onder de noemer ‘Redopapers’. Hun originele designs bleken een succes en vandaag participeren er al verschillende drukkerijen in het project.

Experiment staat centraal

Vanwege de verscheidenheid aan papier en het recyclageverhaal heeft elk product een uniek karakter. Redopapers: “We willen laten zien dat er andere manieren zijn om creativiteit in te zetten. Ook met eenvoudige materialen kan je mooie dingen maken. Het papier zelf vormt onze grootste inspiratiebron.

Er is niets zo leuk als een interessante misprint of proefdruk die we vervolgens kunnen verwerken tot iets nieuws. Bovendien houden we enorm van experimenteren. Zo werken we graag met papieruitsnijdingen en verdiepen we ons in speciale binding- en afwerkingstechnieken. Geen enkele creatie van Redopapers is dezelfde, wat het altijd spannend en inspirerend houdt!”

Benieuwd naar het assortiment van Redopapers? Via de webshop en in diverse conceptwinkels in Europa kan je de producten makkelijk verkrijgen.

“Een van de leukste aspecten van het productieproces is het vinden van mooie misprints en proefdrukken om die vervolgens te verwerken in onze eigen creaties.”