Een brandportal: merkconsistentie met je ogen dicht cover

Een brandportal: merkconsistentie met je ogen dicht

Als marketeer doe je niets liever dan je planning vullen met nieuwe projecten om top of mind te blijven bij je doelgroep. Helaas wordt die creatieve mindset wel eens verstoord door verzoeken van collega’s of stakeholders die – “liefst nu en direct” – iets nodig hebben in lijn met de huisstijl. Herkenbaar? Een Brandportal kan je redding zijn. We leggen je uitgebreid uit waarom.

Wil je een brandportal eens van dichtbij zien? Tijdens onze Lunchsessie op 30 mei toont Ruth je deze online tool langs binnen én langs buiten. Meer informatie.

Een brandportal: merkconsistentie met je ogen dicht.

Wat is een Brandportal?

Een Brandportal is jouw centrale plek voor alles wat met jouw merk te maken heeft. Al je marketing- en communicatiematerialen staan erop. Gebruikers loggen in op het platform en creëren, downloaden of bestellen er zélf de benodigde materialen, altijd binnen de vooropgestelde brand guidelines. Je brandportal helpt je om enerzijds een deel van je werk te automatiseren, en anderzijds de merkconsistentie te behouden.

Daar wil ik het fijne van weten!

Hoe werkt een Brandportal?

Met een brandportal houd je de touwtjes stevig in handen. Je kunt gebruikers specifieke budgetten toewijzen, de voorraad bijhouden en zelfs instellingen per gebruiker aanpassen. We maken een onderscheid tussen vaste producten, zoals gadgets of een productcatalogus, en variabele producten, zoals gepersonaliseerde naamkaarten, flyers of social media assets.

Aan de hand van templates leg je de positie van het logo, de lettertypes en de kleuren vast, terwijl je collega’s de inhoud daarna voor zichzelf kunnen aanpassen. Conclusie: jij behoudt de controle over je merk en je team kan efficiënt branded content gaan creëren. En het beste van alles? Het bespaart jou een hoop tijd én budget. Is dat niet wat we allemaal willen?

Wow, vertel me meer!

Tijd en Geld besparen met een Brandportal

Eén van de grootste voordelen van een Brandportal is de tijds- en kostenbesparing. Door het automatiseren van processen zoals budgetbeheer, voorraadbeheer en bestellingen, kun je kostbare uren besparen. Daarnaast kunnen we print-on-demand werken of pas drukken wanneer een bepaald aantal van een product is besteld. Ook zo kan je genieten van hoeveelheidskortingen.

De voordelen van marketingplatform voor jou

 1. Je online huisstijlhandboek
  Asset management: steeds de laatste versie van je huisstijlassets zijn beschikbaar op je merkportaal /brandportal
 2. Beheer je budget
  Wijs aan alle gebruikers een specifiek budget toe.
 3. Voorraadbeheer
  Je kan zelf in het oog houden wat er nog in onze stock ligt voor jou, of we sturen een melding wanneer de voorraad bijna op is.
 4. Personaliseren met een handige editor
  Aan de hand van templates in jouw huisstijl, bestellen gebruikers zelf hun marketingmateriaal. Altijd binnen de huisstijlrichtlijnen van je bedrijf en zonder tussenkomst van jou. Aan de hand van een editor voorzie je templates met vaste huisstijlelementen waarin variabele aanpassingen mogelijk zijn. Zo blijft je merk consistent, waar ook ter wereld, en krijg je een consistente merkuitstraling. Alle ontwerpen worden ook bewaard, zodat ze gemakkelijk opnieuw te gebruiken en bestellen zijn. Zelf een pdf of jpg downloaden kan uiteraard ook.
 5. Automatiseer je workflow
  Via een online systeem komen bestellingen bij Buroform binnen en handelen we ze volledig automatisch af. Aan de voorkant is het platform ingericht als webshop. Hier kunnen gebruikers producten bestellen, personaliseren, de voorraad bekijken of een offerte aanvragen. Een bestelling kan direct in productie. Geef je nog graag een officiële ‘go’ vooraleer we starten met drukken? Kan ook! Goede afspraken maken goede vrienden!
 6. Gebruikersrechten
  Je Brandportal werkt met rollen en rechten. Als beheerder bepaal jij wie welke functionaliteiten gebruikt en onder welke voorwaarden. Zo beheer je budgetten, maak je assortimenten aan en koppel je leveranciers. En omdat iedereen binnen hetzelfde portaal werkt, is het hele proces beheersbaar en onder controle.

Merkconsistentie voor jouw bedrijf

Met een Brandportal heb je de sleutel tot brand management in handen. Je bouwt mee aan een sterk merk op een efficiënte manier. Bespaar tijd, geld en energie en optimaliseer je branding met een Brandportal van Buroform.

Is een brand portal oplossing iets voor jouw bedrijf? We organiseren op 30 mei 2024 een lunchsessie waarbij Ruth jou het platform toont. Zowel vanbinnen als vanbuiten!