HP Indigo 7900: meer vrijheid voor jouw drukwerk

HP Indigo 7900: meer vrijheid voor jouw drukwerk

Onze drukkerij verwelkomt een nieuwe drukpers en dat is groot nieuws. De HP Indigo 7900 is een razendsnelle geautomatiseerde vellenpers die ons in staat stelt om nog mooier drukwerk af te leveren. Meer zelfs: hij laat toe om de balans tussen prijs, levertijd, duurzaamheid en kwaliteit verder te optimaliseren, zodat jij nog beter geholpen wordt.

Een inkjet ken je wel. Die pronkt waarschijnlijk ook bij jou op het bureau. Als drukkerij gaan we enkele stapjes verder met offset en digitale persen. Zij drukken ofwel via een lichtgevoelige plaat of via een dikke laag inkt op papier. Welnu, op de raaklijn tussen die drie, bevindt zich de allerlaatste toevoeging aan ons machinepark: de HP Indigo 7900. Door tientallen innovaties in software en hardware produceert deze pers de scherpste prints in de industrie. Of hij zelfs de kwaliteit evenaart van een offset? Wij zijn geneigd te zeggen van wel.

Algemene informatie over de HP Indigo

Uiterst nauwkeurige recto-verso

Wat maakt nu dat wij zo ondersteboven zijn van onze nieuwste aanwinst? In de eerste plaats is er de registratie: deze drukpers registreert zelf hoeveel inkt er moet gebruikt worden en hoe vaak het papier door de machine moet. Doorgaans zijn er verschillende inktlagen nodig om de kleuren perfect te laten uitkomen. Het papier moet dan verschillende keren door de pers. Maar papier beweegt ook in de machine, wat ervoor kan zorgen dat veelvuldige inktlagen niet mooi in elkaar vloeien. Met de HP Indigo 7900 is dat niet langer het geval. Deze printer werkt namelijk met grijpers, net zoals een offset pers. Zij zorgen ervoor dat elke laag uiterst precies overdrukt wordt: het papier blijft altijd mooi op dezelfde plaats, zodat verschillende inktlagen perfect op elkaar komen. Recto-verso drukken gebeurt dus nauwkeuriger dan ooit tevoren.

Levensechte PMS-kleuren, zelfs wit

Dankzij de HP Indigo 7900 zijn we in staat om elke gewenste PMS-kleur te printen. Het kleurbereik is namelijk breder dan dat van eender welke offset drukpers. De printer beschikt over zeven inktstations in plaats van de standaard vier CMYK-kleuren cyaan, magenta, yellow en key. Daardoor kunnen we tot 97% van de PANTONE®-kleuren produceren. Ook wat betreft ‘spot inks’ en ‘one shot’ kunnen we deze kleuren levensecht nabootsen en kan alles in één beweging gebeuren. Bovendien maakt de HP Indigo 7900 het mogelijk om premium wit te drukken. De witte inkt is namelijk even dekkend als zeefdrukinkt, wat maakt dat wit ook echt wit zal zijn. Geef je de voorkeur aan fluo, transparante, zilver of inzichtbare inkt? De kleurmogelijkheden zijn eindeloos.

Drukken op eender welk materiaal

De HP Indigo 7900 werkt met vloeibare inkttechnologie. Via laserstralen wordt er een dunne laag aangetrokken en vastgezet op het gebruikte materiaal. De structuur van de ondergrond blijft daardoor volledig intact. Ondergrond? Jazeker, want we kunnen op meer dan papier alleen drukken: canvas, karton, noem maar op. Daarnaast werken wij met HP gecertificeerd papier, geproduceerd en getest op maat van de pers. Bijkomend voordeel: het papier berokkent zo min mogelijk schade aan de machine zelf, wat de levensduur verhoogt en onkosten en onderhoud vermindert.

Volledige automatisatie

De HP Indigo 7900 is de meest schaalbare krachtige printserver in de industrie die volledig inzet op automatisering. Je product wordt compleet digitaal afgehandeld, waardoor het hele proces veel efficiënter verloopt. Niet alleen worden de levertijden korter, we zijn in staat om ook de productiekosten lager te houden. Het sturingsprogramma berekent namelijk automatisch welke pers het voordeligste is voor jouw drukwerk. Daarnaast is er geavanceerde kleurautomatisering die zorgt voor accurate en consistente kleuren conform de standaarden: opnieuw tijd- en kostenbesparend. Ook wordt onze Adobe software geüpgraded voor meerdere printmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende designelementen combineren of in één adem van één beeld verschillende versies laten drukken.

Milieuvriendelijk en duurzaam verhaal

Ook duurzaamheid is een belangrijke factor. De HP Indigo 7900 heeft het Intertek Green Leaf Mark en wordt CO2-neutraal geproduceerd. Ook genereert hij minder aval, is hij energie-efficiënt en biedt hij een retourprogramma voor supplies. Op die manier dragen we dus ons steentje bij aan het milieu.

Deze HP indigo biedt een wereld vol nieuwe mogelijkheden en dat dicht bij huis. Benieuwd naar wat het voor jou kan betekenen? Connect met ons en ontdek deze nieuwigheden zelf.

TECHNISCHE SPECS

Printsnelheid
120 vierkleuren A4 pagina's per minuut (2-up)
160 A4 kleurenpagina's per minuut in EPM (2-up)
240 tweekleuren of monochrome A4-pagina's per minuut (2-up)
Beeldresolutie 812 dpi bij 8 bits
adresseerbaar: 2438 x 2438 dpi HDI (High Definition Imaging)

Mediaformaat
Maximaal 330 x 482 mm
Beeldformaat Maximaal 317 x 464 mm

Papiergewicht
Gestreken: 80 tot 350 gr/m²
Ongestreken: 60 tot 350 gr/m²
Dikte: 70 – 400 micron

7 kleuren
Cyaan, magenta, geel, zwart, oranje, violet en groen

Inkt voor speciale effecten
Digitaal mat, fluorescerend roze, onzichtbaar rood, licht-zwart, licht licht-zwart, licht-cyaan, licht-magenta, wit

HP IndiChrome off-press steunkleureninkt HP
IndiChrome inktmengsysteem (IMS) voor het creëren van steunkleuren met CMYK, oranje, violet, groen, reflecterend blauw, fluorescerend rood, heldergeel en transparant

PANTONE® -kleuren
Ondersteunt PANTONE PLUS®, PANTONE MATCHING SYSTEM® en PANTONE Goe™, HP Professional PANTONE-emulatietechnologie in de pers met CMYK,
HP IndiChrome off-press (IMS) om tot 97% van de PANTONE®-kleuren te produceren,
HP IndiChrome on-press,
HP IndiChrome Plus on-press.

Opties
Printen op synthetisch materiaal,
Gebruik van karton tot 400gr/m2/460micron,
Toevoeging van witte inkt.