Op naar 2022: De print top 10 van Buroform cover

Op naar 2022: De print top 10 van Buroform

Een nieuw jaar dat om de hoek loert? Hoog tijd om terug te kijken én vooruit te blikken! Tien concepten uit het afgelopen jaar die jouw toekomstige marketing ongetwijfeld een boost geven.

1. Direct mailings

Hoe meer bedrijfsreclame, hoe beter? Niet altijd. Natuurlijk moet je top-of-mind blijven. Maar klanten verwachten geen overload aan advertenties van jou. Waar je ze veel meer mee overtuigt, is een persoonlijke attentie. Direct mailings zijn daar uiterst geschikt voor. Een lief compliment of een korting via unieke code? Dat laatste is goud waard. Je kan er van alle informatie mee traceren. Meten is weten!

2. Print en digitaal versterken elkaar

Barcodes en QR-codes zijn intussen flink ingeburgerd. Wil je veel informatie kwijt op een beperkte ruimte? Dan zijn het heel handige oplossingen. Een QR-code brengt de interactie van je ontvanger in kaart en biedt inzicht in interessante statistieken. Hoeveel personen hebben de QR-code bijvoorbeeld gescand? En hoeveel klanten plaatsten daadwerkelijk een bestelling na een scan? Opnieuw: Meten is weten!

3. De toekomst is duurzaam

Wil je als bedrijf zo ecologisch mogelijk werken? Dan kan je die visie perfect doortrekken in je drukwerk:

  • Gebruik papier dat gemaakt is van natuurlijke vezels, afkomstig van duurzaam beheerde bossen (met PEFC- of FSC label). Of gebruik gerecycleerd papier.
  • Verlaag het gewicht van je drukwerk: door papier te kiezen van 80 g/m2 in plaats van 100g/m2 daalt je verbruik met 20%.
  • Druk informatie recto/verso op gerecycleerd papier.
  • Werk samen met een drukker die dezelfde liefde voor de natuur deelt als jij zelf.

4. Relatiegeschenken voor de feestdagen

Natuurlijk wens je klanten en partners elk jaar een fijne kerst en gelukkig Nieuwjaar. Toch kan de manier waarop je dat doet je boodschap extra waarde geven. Een kerstkaart schenken, is altijd een goed idee. Een kalender al helemaal. In onze drukkerij blijft het jaarlijks het populairste eindejaarsgeschenk. Wil je je klanten écht omverblazen? Dan is een champagnedoos het neusje van de zalm. Op de mooiste avond van het jaar pronkt ze op de feesttafel van je klant. De kater neemt hij of zij er met plezier bij.

Voorbeeld: het drukwerk van Chamizo bestaat uit 3 fluo kleuren

5. Geen budget voor folie? Witte inkt op de HP Indigo

Een van de belangrijkste features van de HP Indigo 7900 is de mogelijkheid om met andere kleuren inkt te drukken, zoals wit. In onze kalender van 2021 hebben we er volop mee geëxperimenteerd. Wens je een kalender van 2024 te ontvangen? Laat dan hier je adresgegevens achter.

6. Salontafelboek

Een salontafelboek is een blijver. Neem dit exemplaar van VAN THIEL & CO: een prachtig decoratiestuk dat zijn plaats heeft in elke huiskamer. Het is aanwezig, maar dringt zich niet op, waardoor het merk een positieve indruk nalaat en op elk moment top-of-mind is bij de doelgroep.

7. Kapvormen op maat

Wist je dat verpakkingen de meest uiteenlopende vormen en formaten kunnen aannemen? Met kapvormen kan je werkelijk alle kanten uit.

8. Aandacht voor papier

De kwaliteit van je drukwerk zegt veel over wie je bent als bedrijf. De juiste papierkeuze is daarom minstens zo belangrijk als de keuze voor een bepaalde typografie, de kleuren of de integratie van een logo. Papier is iets tastbaars. Het kan een bepaalde textuur, glans of kleurschakering hebben die aansluit bij de waarden van je organisatie. Zo maak je meteen duidelijk waar je voor staat. Bovenstaande boekjes van Tomorrowland zijn het beste voorbeeld: met een atypisch formaat, folie en blinddruk en een taktiel papier komt Tomorrowland alweer vernieuwend uit de hoek!

9. Bedrijfsmagazines boomen

Meta pakt al jaren uit met een eigen magazine. Andere internetgiganten zoals Airbnb en Uber deden het hen al voor. Als digitaal georiënteerde bedrijven het doen, zegt dat iets: content marketing verliest drukwerk niet uit het oog. De reden? Online advertenties zijn haastig, printmedia blijven veel beter en langer hangen. Een mooi magazine met een waardevol verhaal, dat blijft op je salontafel liggen.

10. Ambacht is back: foliedruk en letterpress doen het

Authenticiteit en ambacht staan nog altijd hoog op de agenda. Wil je als bedrijf klasse en expertise uitstralen? Dan hoef je niet verder te kijken dan ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk en letterpress. Organisaties als Zilte, Tomorrowland, QUUP maken er gretig gebruik van. Het drukwerk krijgt een speciale look-and-feel, die een uitzonderlijke zin voor verfijning en kwaliteit etaleert.

Wil je samen iets in elkaar steken? We brainstormen samen en laten onze printexperten je project tot in de puntjes uitwerken. Liever eerst wat meer info? Connect met kelly@buroform.be.