‘Very Peri’ nieuwe Pantone-kleur van het jaar

‘Very Peri’ nieuwe Pantone-kleur van het jaar

Eindelijk is ze er: de nieuwe Pantone-kleur van het jaar! In 2022 gaat de eer naar Very Peri, een subtiel mengsel van blauw, violet en helder rood. Een volledig nieuwe kleur die ongetwijfeld zorgt voor vernieuwde creatieve impulsen.

De toekomst in een nieuw licht

Al sinds 2000 kiest Pantone begin december een kleur die volgens het bedrijf trendbepalend zal zijn in het komende jaar. Het zal je niet verbazen dat we daar bij Buroform altijd halsreikend naar uitkijken. Voor 2022 viel de keuze op Very Peri (Pantone 17-3938): een warme, vriendelijke en jeugdige blauwtint, gecombineerd met een toets rood-violet.

Very Peri is een erg levendige kleur die de razendsnel veranderende wereld van vandaag weerspiegelt. De afgelopen periode hebben we grotendeels in isolement doorgebracht. Onze opvattingen, normen en waarden hebben daardoor een serieuze shift doorgemaakt. Innovaties en veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Vooral het fysieke en digitale leven zijn op totaal nieuwe manieren versmolten met elkaar. Very Peri wil daar een antwoord op bieden. De kleur is symbool voor een vrolijke en opgewekte attitude en moedigt aan om al die vernieuwde mogelijkheden te omarmen. Wees creatief, inventief en gebruik je verbeelding: daar gaat het om. Boodschap begrepen! 😉

Kleur van het jaar 2021

Vorig jaar maakte het Amerikaanse kleureninstituut verrassend genoeg niet één kleur, maar twee kleuren bekend. Illuminating (Pantone 13-0647), een vrolijke, knalgele kleur, aangevuld met Ultimate Grey (Pantone 17-5104), een robuuste grijstint. De kleuren zijn elkaars tegengestelde, en zorgen samen voor de perfecte balans tussen kracht en optimisme. Iets zegt ons dat we ze ook in 2022 nog even nodig gaan hebben.