Ben jij een “papieren agenda-persoon”? cover

Ben jij een “papieren agenda-persoon”?

Een nieuw jaar? Dat betekent een frisse start. En misschien ook wel de zoektocht naar een nieuwe beste vriend die je helpt bij je dag- en weekplanning: de papieren agenda is helemaal terug van weggeweest. Mét reden!

Je papieren agenda is een multifunctionele tool

Een digitale agenda is een digitale agenda en daar blijft het bij: een tikkeltje saai, alledaags, doordeweeks. Dan heeft een papieren agenda veel meer karakter, simpelweg omdat je er veel meer mee kunt doen. Het is een alles-in-één tool die handig is als to-do-lijst, schetsschrift of zelfs dagboek. Een persoonlijk instrument waarin je je gedachten, creativiteit én schrijvende hand de vrije loop laat. Krabbels, mijlpalen, hersenspinsel en andere aantekeningen: elke dag bevat je agenda een beetje meer van jezelf.

Get shit done

Het is wetenschappelijk bewezen: wat je schrijft, onthoud je beter dan wat je typt. Een papieren agenda helpt je dus belangrijke dingen te memoriseren. En hoe makkelijk is het niet als je dagplanning en to do’s gewoon in je hoofd zitten? Gedaan ook met brainless googlen, wat geheugentraining brengt een mens weer tot leven.

papieren agenda - loading

#digitaldetox

Social media, WhatsApp, nieuws- en ontspanningsapps, enzovoort: je telefoon is vandaag de bron van alles. Af en toe wegblijven van het scherm kan gewoon ook deugd doen. Door te kiezen voor een papieren agenda vermijd je heel wat doelloos scrol- en klikgedrag. Je bent minder snel afgeleid en dus minder afhankelijkheid van je smartphone. Bovendien hoef je je papieren vriend nooit te updaten, loopt hij niet vast en verrast hij je nooit met een lege batterij.

Een papieren agenda is makkelijk en overzichtelijk

Een papieren agenda biedt je meer overzicht en flexibiliteit dan een digitale planner. Je ziet alles in één oogopslag, terwijl je op je smartphone vaak moet scrollen om je week- of maandplanning duidelijk in beeld te krijgen. Bovendien kan je eenvoudig en snel notities maken of ideeën neerschrijven terwijl je aan de telefoon bent. Kortom: een echte agenda levert je tijdwinst én gebruiksgemak op.

Een gepersonaliseerde agenda is je visitekaartje

Een agenda hoeft geen saaie zwarte notaschrift te zijn. Je kan hem zelfs volledig laten personaliseren, zodat hij deel wordt van je professionele uitstraling. Denk aan je logo of bedrijfsnaam op de cover. Of specifieke pagina’s of een leeslint in je huisstijlkleuren. Met andere woorden: je papieren agenda vormt het perfecte visitekaartje voor je bedrijf.