Buroform lanceert met Designcards een online platform voor gelegenheidsdrukwerk

Buroform lanceert met Designcards een online platform voor gelegenheidsdrukwerk

Na twee jaar broeden, brainstormen en uitwerken, mogen we het eindelijk aan jou voorstellen: ons online bestelplatform: Designcards. Hierop kan jij je gelegenheidsdrukwerk helemaal zelf ontwerpen waardoor je het nóg sneller in huis hebt. Dit allemaal met dezelfde vertrouwde kwaliteit.

Designcards sfeerbeeld

Over Designcards

De missie van Buroform – waar Designcards deel van uitmaakt – verklapt het al: modern en hoogwaardig drukwerk toegankelijk maken, dat is wat telt voor ons. Designcards vloeide verder uit dit idee en specialiseerde zich in het maken van gelegenheidsdrukwerk op maat. De kaarten van Designcards zorgen ervoor dat emoties vertaald kunnen worden aan de hand van sterke ontwerpen en ambachtelijke druktechnieken als letterpress (indruk) en foliedruk.

Met Designcards willen we vooral mensen inspireren met mooie ontwerpen voor hun drukwerk. We starten met enkele huwelijks- en geboortekaartjes, maar er wordt achter de schermen volop gewerkt aan nieuwe ontwerpen en uitbreidingen om nóg meer mooie momenten met een ‘Designcard’ te kunnen vieren.

Waarom online?

We willen de drempel verlagen om hoogwaardig drukwerk (op maat) te bestellen. Vandaag gaat alles digitaal, maar als het aankomt op hoogwaardig drukwerk, dan is het moeilijk om online je weg te vinden. Daarnaast vraagt het ook heel wat energie om een ontwerp te laten maken door een grafisch ontwerper of een offerte aan te vragen als je de mogelijkheden nog niet kent. Op deze tekorten moet ons nieuw platform een duidelijk antwoord bieden.

Zo kan je via de website van Designcards een stalenpakket bestellen. In dit pakket maak je kennis met de verschillende stijlen, afwerkingen en papierkeuzes. Op het online bestelplatform kan je daarna het ontwerp kiezen dat bij jouw stijl past. Creëer je liever zelf? Ook dat kan online. Met de online editor is het heel eenvoudig om bestaande ontwerpen aan te passen of om gewoon vanuit een blanco kaartje te vertrekken.

In het bestelproces kan je zelf de prijs berekenen en samenstellingen maken (bijvoorbeeld: envelop + kaart + sticker). Na je bestelling staan onze experts klaar om elk ontwerp extra zorgvuldig te controleren. Meteen na de goedkeuring kan jouw design in druk.

Voor wie is Designcards bedoeld?

Designcards is bedoeld voor particulieren, voor mensen die geïnspireerd willen worden of die op zoek zijn naar mooie kant-en-klare designs die perfect aansluiten bij het moment. Daarnaast is het ook bedoeld voor mensen die graag meteen geïnformeerd willen zijn (prijzen, mogelijkheden, werkwijzen, …) en zelf aan de slag willen gaan.

“We onderscheiden ons. Geen dertien-in-een-dozijn, maar wel creatieve en inspirerende ontwerpen. We gaan voor échte ambachtelijke technieken. Kwaliteit staat voorop, zowel in de productie als in onze klantendienst. Het drukwerk wordt met liefde gemaakt en dat voel je van zodra je het in handen hebt.” – Lisa De Kegel, grafisch vormgever

Toekomstvisie

Achter de schermen wordt nog ijverig doorgewerkt aan het aanbod van Designcards. Enerzijds in de breedte: zo komen er nieuwe categorieën bij zoals ‘feest’, ‘communie’ en ‘kerst- en nieuwjaarskaarten’.

Anderzijds in de diepte: zo zal er in de nabije toekomst per design een hele reeks aan producten te bestellen zijn. Kies je voor een geboortekaartje? Dan zal je ook kunnen kiezen voor een bijpassend babyborrelkaartje, een doopsuikerlabeltje of -stickertje, enveloppen, sluitzegels en nog zo veel meer.

Hetzelfde geldt voor huwelijkskaarten. Kies je voor een bepaalde huwelijksuitnodiging, dan kan je al starten met een save-the-date-kaart en maak je het geheel van de bruiloft af met menukaarten, tafelkaarten, naamkaartjes tot zelfs bedankingskaartjes in dezelfde stijl.

Ben je zelf op zoek naar gelegenheidsdrukwerk? Of ben je gewoon benieuwd? Neem dan zeker een kijkje op designcards.be.