Klant in de kijker: Studio 19.09

Klant in de kijker: Studio 19.09

Wie krijgt het beter gezegd dan onze klanten zelf? Daarom laten we ze op deze plaats graag volmondig aan het woord. Over zichzelf en over ons, omdat elk project teamwork is!

Enkele jaren geleden was Nathalie Van Durme aan de slag als grafisch ontwerper voor BO Magazine, ons hoogsteigen lifestyleblad. Het was in die periode dat ze ook startte met Studio 19.09, een freelanceproject dat intussen is uitgegroeid tot een volwaardig branding- en designbureau. Vandaag is het drie creatievelingen sterk en zijn eenvoud, helderheid en karakter typerend voor het werk. Pareltjes uit het portfolio die wellicht een belletje doen rinkelen? Lunch-hotspot Barchel in Antwerpen, handtassenlabel Commori en interieurzaak Tillborg in Brasschaat.

Wat kunnen geïnteresseerden verwachten van Studio 19.09?

Studio 19.09: “Wij helpen startups, ondernemers en bedrijven hun verhaal te vertellen aan de hand van een sterk visueel totaalconcept. Met andere woorden: we bouwen het merk van a tot z, met alles wat daarbij hoort. Daarin gaan we zo ver als nodig is. Van de complete huisstijl en het logo tot een website, signalisatie en zelfs interieur- en productdesign. Voor elk aspect spreken we de juiste mensen aan, intern of extern, met als doel de boodschap op een zo inspirerend mogelijke manier tot leven te brengen.”

Dat betekent dat je je klanten door en door moet kennen?

Studio 19.09: “Klopt. Ik ben zelf een mensenmens en dat komt sterk tot uiting in de manier waarop ik werk. Mijn aanpak is heel persoonlijk. Ik wil mensen helemaal doorgronden, omdat ik geloof dat een goed verhaal enkel kan verteld worden als je weet wat er onder de oppervlakte schuilgaat. Wie zit er achter dat gezicht? Wat is de filosofie van die persoon? Welke kleding draagt hij of zij? Die info en waarden neem je mee in je concept. Het leuke is ook dat de mensen voor wie ik werk doorgaans erg gepassioneerd zijn. Dat inspireert enorm.”

Hoe kan drukwerk bijdragen aan dat totaalverhaal?

Studio 19.09: “Ik ben pas tevreden als elk aspect goed zit en alles juist is uitgelijnd. Details maken een ontwerp. Dat is zeker ook het geval voor het drukwerk. Onze designs hebben vaak een heel persoonlijke touch, die ik wil terugzien in de tastbare versie. Ik vind het belangrijk dat er wordt meegedacht door de drukker en dat ervaar ik enorm bij Buroform. Er wordt heel persoonlijk gewerkt, wat niet alleen uniek is voor een grotere drukkerij, maar je eigen werk gewoon ook beter maakt.”

Op welke samenwerking ben je het meest fier?

Studio 19.09: “Voor Contraload heb ik de huisstijl gecreëerd. Het drukwerk gebeurde door Buroform en die samenwerking is fantastisch gelopen. Ik heb het bedrijf zelf voorgesteld en iedereen zat meteen op één lijn. Een ander leuk projectje is Tillborg, waarbij het drukwerk ook heel erg bijdraagt aan het totaalbeleving. In het ontwerp zijn een rozig oranje en koningsblauw de kernkleuren. Die moesten zo getrouw mogelijk weergegeven worden in het drukwerk en dat is uitstekend gelukt!”

Meer van dit: volg @studio19.09 op Instagram.