Op bezoek bij Heidelberg

Op bezoek bij Heidelberg

Begin september bezochten we het hoofdkwartier van Heidelberg Druckmaschinen AG. De reden: de Low Energy-UV, een CO2-neutrale drukpers die volledig geautomatiseerd is om de hoogste kwaliteit van drukwerk te leveren. Straks komt onze natte droom uit en pronkt de innovatie ook daadwerkelijk in ons atelier. Onze drukkerij zet zo resoluut de stap naar een efficiëntere workflow met een sterke focus op ecologisch verantwoord drukken.

Heidelberg aan het werk

Heidelberger Druckmaschinen AG is een fantastisch bedrijf. De fabrikant van drukpersen is wereldleider op het vlak van hoogtechnologische oplossingen voor de printindustrie en bedient drukkerijen van overal ter wereld. Ook wij zijn fans van het eerste uur. Tijdens ons bezoek is die liefde alleen maar vergroot. Al eventjes waren we aan het nadenken over een volgende toevoeging aan ons machinepark: de LE UV, een geavanceerde offset drukpers die garant staat voor een superieure performantie en kwaliteit. Begin september gingen we de technologie een laatste keer scouten in het nieuwe hypermoderne hoofdkwartier in Wiesloch, waar de drukpersen worden gebouwd en afgemonteerd.

Zodra je de gebouwen van Heidelberg binnenkomt, merk je hoeveel passie en kennis er aanwezig zijn. Na nog geen uur testen en uitleg waren wij volledig overtuigd: de LE UV is hét middel om de hoge verwachtingen van onze klanten verder in te lossen. Zoals elke sector focust ook de grafische markt vandaag volop op productie-efficiëntie en duurzaamheid. Vanuit die optiek is deze offsetpers een absolute must-have voor elke toekomstgerichte drukkerij.

Sneak preview van onze nieuwe pers

Smart & sustainable

Vanaf 20 januari pronkt de LE UV offset drukpers van Heidelberg in ons atelier. Daarmee zullen we onze workflow nog verder optimaliseren. “De grote kracht van deze drukpers is de push-to-stop-technologie”, vertelt Jesse Marynen. “Sensoren en software controleren de productieprocessen, waardoor de pers volledig autonoom werkt en manuele handelingen tot een minimum beperkt worden.” Daardoor zijn we niet alleen in staat meer te produceren in minder tijd, de drukkwaliteit is ook van het hoogste niveau. Bovendien bevordert deze CO2-neutrale drukpers van Heidelberg een ecologisch verantwoorde manier van werken. De hoge productiviteit gaat gepaard met minder afval en enorme energiebesparingen. Buroform evolueert dus niet zomaar tot een smart print shop, we nemen ook onze verantwoordelijkheid op het vlak van duurzaam ondernemen.

De LE UV offsetpers die we binnenkort verwelkomen in ons atelier, zal een nieuwe norm stellen in een grafische markt die steeds meer focust op duurzaamheid en productie-efficiëntie.

Slag geslagen? Dubbel en dik zelfs

Work hard, play better. Yes, zo denken ook wij erover. Omdat we toch niet elke week in Duitsland zijn, reden we na ons bezoek aan Heidelberg richting de sublieme greens van Golf St Leon Rot, waar we nog even aan onze handicap schaafden. Slag geslagen dus! Want volledig opgeladen én met een nieuwe state-of-the-art drukpers in het verschiet, keerden we huiswaarts!