Ontmoet de crew: Levin Van Uytven cover

Ontmoet de crew: Levin Van Uytven

Hoi! Ik ben Levin Van Uytven en werk intussen een dikke zes jaar voor Buroform als digitaal drukker. Daarnaast ben ik een fervente wielerfan. Zeker in het weekend vind je mij altijd op de fiets!

Bij Buroform ben ik verantwoordelijk voor…

“Ik run de digitale printafdeling. Dat wil zeggen dat ik onze digitale persen bedien en onderhoud, zoals de HP Indigo 7900, Versafire, 3D Varnish, iEcho,… Ik ben verantwoordelijk voor het hele digitale machinepark en alles wat daarbij komt kijken.”

Ik heb mijn job bij Buroform gekregen door…

“Tijdens mijn opleiding voor ‘digitale print operator’ heb ik destijds stage gelopen bij drukkerij Michiels. Niet veel later heeft Buroform het bedrijf overgenomen en ben ik mee in het nieuwe verhaal gestapt.”

Mijn ochtendritueel is…

“Ik fiets elke ochtend naar het werk. Dat tochtje spoel ik door met een glas water en een havermoutreep. Daarna zet ik Top Radio op en kan de dag echt beginnen.”

Wat mensen niet weten over mijn functie is…

“Veel mensen gaan ervan uit dat ik enkel het papier in de machine steek en de knoppen bedien, maar er komt veel meer bij kijken. Het is een hele technische job. Zelfs het onderhoud doe ik volledig zelf.”

Copyright: © Buroform

Mijn meest trotse moment bij Buroform is…

“Buroform heeft de afgelopen jaren verschillende drukkerijen overgenomen. Doorheen de tijd zijn alle drukpersen van die bedrijven naar Mechelen verhuisd. Toen ik werd aangesteld als verantwoordelijke van de nieuwe digitale afdeling, vond ik dat een hele erkenning. Dat moment zal ik niet snel vergeten.”

Het leukste aan werken bij Buroform vind ik…

“Ongetwijfeld de familiale sfeer. De band met de andere collega’s is fantastisch. Maar ook de vrijheid die je als werknemer krijgt. Ik kan hier op een heel zelfstandige manier werken, waardoor ik het gevoel heb dat ik mijn job helemaal naar mijn hand kan zetten.”

Als ik geen digitaal drukker was geworden, dan was ik…

“Wellicht had ik dan iets in de bouwsector gedaan. Ik ben technisch aangelegd. Elektricien, schrijnwerker, vloerder of technisch tekenaar voor CNC machines: het zijn allemaal jobs die me aanspreken. Maar ik ben heel blij met mijn keuze nu. De grafische sector is een bijzonder interessante wereld met tal van mogelijkheden. Met Buroform bieden we ook een erg breed scala van producten aan, waardoor ook mijn job constant varieert.”

“Toen ik werd aangesteld als verantwoordelijke van de nieuwe digitale afdeling, vond ik dat een hele erkenning. Dat moment zal ik niet snel vergeten.”

In het weekend vind je mij…

“Sowieso op de fiets. Ik ben lid van WTC De Rupeliaan, een wielerclub waarmee ik zowat elke woensdag op pad ben. Maar ook in het weekend vind je mij vaak terug op mijn pedalen. Daarnaast ga ik regelmatig lopen aan de kleiputten van Niel, een prachtig natuurgebied. Los van het sportieve, ga ik graag een pint drinken met vrienden of vind ik het leuk om eens lekker te gaan ontbijten of lunchen op de markt in Antwerpen.”

Het beste carrièreadvies dat ik ooit gekregen heb…

“‘Steel met je ogen.’ Als je alles goed in het oog houdt, leer je heel veel bij. Ik volg ook regelmatig cursussen en workshops. Zo blijf je bijleren en jezelf ontwikkelen. Het is de beste raad die ik ooit gekregen heb. Anders zou ik hier nu niet staan.”

HP Indigo 7900 Level 2 opleiding. De iets technischere delen van het onderhoud kunnen nu ook door mij gedaan worden!

Wil jij deel uitmaken van de #buroformcrew? Werp dan gauw een blik op onze vacatures en misschien zit er wel iets bij voor jou. Tot snel!