Wat is LE UV offset

Wat is LE UV offset

De afgelopen tijd zag je af en toe al iets passeren over onze nieuwste aanwinst, maar nu is het echt officieel: onze LE UV offset drukpers is geïnstalleerd en ready to roll! Wat dat voor jouw drukwerk betekent? Dat zetten we hier netjes op een rijtje.

Je drukwerk is veel sneller klaar

Eén van de allergrootste troeven van deze drukpers: de razendsnelle inkt-uitharding. Bij een traditionele drukpers gebruiken we doorgaans een transparante lak of smetpoeder als extra beschermlaag om de inkt sneller te laten drogen. Dat hoeft niet meer. Dankzij de innovatieve LE UV-technologie is de inkt in een oogwenk uitgehard en kunnen drukvellen meteen afgewerkt worden. Snelheid en efficiëntie: check!

Maar ook echt véél sneller

Niet alleen de snelle uitharding van de inkt zorgt voor meer efficiëntie. De LE UV offset drukpers werkt bijna volledig automatisch. “Push-to-Stop” heet dat. Deze technologie zorgt ervoor dat onze drukkers veel minder tussenbeide moeten komen en we ononderbroken kunnen blijven drukken. Verkorte insteltijden, minder inschiet en grote tijdsbesparingen: we zorgen ervoor dat je op je wenken bediend wordt!

De kleurkwaliteit van je drukwerk is veel intenser

Snelheid is één ding, schoonheid een ander. De snelle uitharding zorgt voor een ongeëvenaarde drukkwaliteit. Bij een traditioneel droogproces dringt er altijd wat inkt in het papier. Kleuren verliezen daardoor aan kracht en kunnen er zelfs wat dof uitzien. Niet bij LE UV-uitharding. Er is geen inktabsorptie, waardoor kleuren veel dieper, krachtiger en helderder zijn. Het kleurcontrast is veel sterker, waardoor je drukwerk echt straalt!

Je hebt veel meer keuze aan materialen

Welk papier je ook op het oog hebt, gestreken of ongestreken, het kan bijna allemaal. Drukken met LE UV offset kan op ontzettend veel materialen: Papier met een hoog grammage of juist een laag, en zelfs ongestreken papier kunnen we bedrukken. Zo goed als alles is mogelijk. Denk dus gerust out of the box en laat je creativiteit de vrije loop!

Is jouw project geschikt om te drukken met offset?

Offset of digitaal? Welke keuze is nu het best voor jouw project? Dat hangt van heel wat zaken af. Voor kleine oplagen kan digitaal drukken bijvoorbeeld goedkoper zijn en kun je toch heel mooie resultaten krijgen. Het verschil met offset is met het blote oog amper zichtbaar. Wanneer we dan wel offset aanraden? Voor grote oplagen zoals boeken, magazines, catalogi en posters is het een absolute meerwaarde!

Ben jij klaar voor een drukwerkproject bij Buroform? Connect met ons via Jesse.