Buroform x BLOOVI Entrepreneurs Summit cover

Buroform x BLOOVI Entrepreneurs Summit

Was je vorige week toevallig te gast op de Bloovi Entrepreneurs Summit? Dan heb je ons ongetwijfeld zien staan. Met een opvallend kleurrijke boekenstand en een dolenthousiast team dompelden we de bezoekers twee dagen lang onder in onze wereld van inkt en papier. In dit artikel lees je alles over hoe we ons hebben voorbereid op het event én over de enthousiaste ontvangst van het aanwezige publiek!

De 3 principes van een beursstand

De Bloovi Entrepreneurs Summit stond geprogrammeerd op donderdag 8 en vrijdag 9 september in Flanders Expo Gent. Het event was bedoeld om ondernemers en bedrijven nieuwe businessinzichten te schenken in deze moeilijke tijden. Ook wij hadden met onze drukkerij een plaatsje gereserveerd tussen de standhouders. Het doel: ondernemers kennis laten maken met Buroform, INKOprint en natuurlijk ook met de eindeloze mogelijkheden van print. Het middel: een kleurrijke en doelgerichte 3D-stand die elke voorbijganger omver zou blazen.

Hoe gingen we nu precies te werk om een effectieve en doelgerichte stand te bouwen? We gingen uit van drie principes, die jij gerust ook kunt toepassen op jouw toekomstige beursstanden!

Inclusief wafelkraam, helemaal uit reboard

1. De showstopper

Eerst en vooral hadden we een showstopper nodig: iets dat bezoekers halt doet houden en ertoe aanzet om onze stand te bezoeken. Het is een element dat vaak over het hoofd gezien wordt en dat is jammer. Heb je een showstopper die werkt? Dan bespaar je jouw salesteam een hoop energie om mensen aan te spreken en warm te maken voor je product. Ze krijgen met andere woorden meer tijd op een kwalitatieve manier om te gaan met geïnteresseerden.

Voor onze showstopper zochten we het in de culinaire hoek: wafels bakken! En uiteraard geen gewone wafels, maar hartjes want ‘We love print!’ Bovendien waren de wafelstokjes gepersonaliseerd met ons logo. Zo sloegen we meteen twee vliegen in één klap: we toonden dat print overal is én creëerden met iets lekkers meteen goodwill bij de mensen. Het concept bleek in elk geval een smaakmaker van jewelste. Na verloop van tijd kwamen bezoekers gewoon al op de geur af.

2. De lead generator

Het doel van elke standhouder is het eigen netwerk verder uit te breiden en leads te genereren. Om dat te doen moet je uiteraard gegevens verzamelen. Dat hoeft helemaal niet op een saaie en opzichtige manier. Met een vleugje humor en de nodige creativiteit bereik je veel meer. Zelf bouwden we een compact kamertje, gemaakt van een valse reboard-wand met daarin een lasermachine, computer én Sarah, een collega die notitieboekjes zou personaliseren voor onze bezoekers. Omdat het kamertje zo klein leek, wekte het de indruk een automatische machine te zijn.

Het proces was heel eenvoudig: voorbijgangers kozen de kleur van hun notitieboekje, gaven hun naam in op de computer en enkele seconden later kwam een gepersonaliseerd boekje uit de machine met hun naam erop. Heel simpel, maar personalisatie werkt. Je geeft mensen iets dat je speciaal voor hen hebt bedacht. De reacties op de boekjes waren dan ook laaiend enthousiast.

Het spreekt voor zich dat we mensen niet alleen enthousiast wilden maken over Buroform. Ook ons online platform INKOprint.be wilden we in de kijker zetten. Om dat te doen maakten we een mini-golfbaan uit reboard. Sloeg je een hole-in-one? Dan kreeg je levenslang 10% korting op alle producten op INKOprint.be. Maakte je wel de hole, maar lukte dat niet in één keer? Dan keerde je nog steeds met opgeheven hoofd en een mooie 5% korting naar huis.

Om de korting te verzilveren moesten de deelnemers snel en eenvoudig een account aanmaken op de website van INKOprint.be. Daarvoor hadden we een computer creatief verwerkt in een bijpassende reboard-stand. Kort de nodige gegevens invullen, klikken en klaar!

“Als ik jullie boekenkast zo bekijk, dan zie ik rock-’n-roll. Jullie zijn durvers. Misschien zelfs een beetje rebels, en dat straalt af op jullie drukwerk. Alles wat hier getoond wordt, heeft net dat tikkeltje extra.”

3. Het vergeet-me-nietje

Leads genereren is één ding. Maar je wil ook dat die leads later nog eens aan je denken. Dankzij het notitieboekje blijft onze drukkerij nog lange tijd top-of-mind. Reden één: het drukwerk is gepersonaliseerd met de naam. Zoiets houd je altijd bij.

Reden twee: het boekje was prachtig afgewerkt, met een linnen kaft en Zwitserse binding. Zo belichaamde het alles waar onze drukkerij voor staat: hoogwaardig drukwerk dat net dat tikkeltje extra heeft.

Ten slotte gaven we ook een flyer mee met extra info over INKOprint en een visitekaartje in een bijpassende pochette. Op die manier ontvingen onze bezoekers niet alleen alle belangrijke info over ons bedrijf, ook onze contactgegevens hebben ze nu direct bij de hand.

Een gepersonaliseerd notitieboekje on the go voor Jesse

Reacties van bezoekers

Een 3D-wafelstand. Een printmachine die op amper één minuut tijd notitieboekjes personaliseert. Een minigolfbaan. En een boekenkast met de allermooiste boeken. We hebben ontzettend veel tijd, energie en creativiteit gestoken in het ontwikkelen van onze beursstand. Als je daar vervolgens bewondering voor oogst, doet dat enorm veel deugd. Vanaf het eerste moment werden we overspoeld met lovende reacties van nieuwsgierige standhouders. Eén van de organisatoren sprak zelfs over de mooiste van de hele hal. Dat we blijkbaar de gevraagde afmetingen hadden overschreden, nam hij er zelfs graag bij.

In al ons enthousiasme hadden we iets te veel elementen voorzien. Daarom zochten we naar creatieve oplossingen. Onze mooiste magazines verdeelden we over de tafeltjes van de lounge aan onze stand. Twee kartonnen bomen van twee meter hoog en een vitrinekast plaatsen we er net buiten. Zo creëerden we nog net iets meer volume om de aandacht van voorbijgangers te trekken.

Ook bezoekers strooiden met complimentjes. Het mooiste kwam van iemand die op de man af aan onze sales Kelly vroeg: ‘wie zijn jullie en wat doen jullie?’ Waarop zij met een knipoog antwoordde: ‘Als je onze stand bekijkt, wat zou je dan denken?’ De bezoeker omschreef het als volgt: ‘Als ik jullie boekenkast zo bekijk, dan zie ik rock-’n-roll. Jullie zijn durvers. Misschien zelfs een beetje rebels, en dat straalt af op jullie drukwerk. Alles wat hier getoond wordt, heeft net dat tikkeltje extra.’ ‘Dat is exact wie we zijn en waar we voor staan’, antwoordde Kelly.

Mooier dan dat kan het toch niet worden? Zo zie je maar: je hoeft niet overal in het lang en breed je naam op te zetten om je merk en identiteit te tonen aan de mensen. Laat gewoon zíen wie je bent en wat je doet.

Thinking outside the cardboard box?

Voor alle decoratie maakten we gebruik van reboard. Dat is een multifunctioneel karton dat niet alleen stevig is, maar ook een echt lichtgewicht. Ideaal voor de opbouw en afbraak van een beursstand. In het filmpje hieronder zie je heel goed hoe vlot alles verliep:

Sta je binnenkort zelf op een beurs en ben je benieuwd hoe je een originele beursstand maakt? Maak dan een afspraak met Kelly of Jesse. Zij bespreken graag met jou hoe jij alles uit je event haalt!