Je eigen boek laten drukken? Zo gaat dat in z’n werk cover

Je eigen boek laten drukken? Zo gaat dat in z’n werk

Denk je erover een eigen boek te laten drukken? Of wil je je volledige collectie op een originele manier presenteren in een catalogus of brochure? Dan komt daar veel bij kijken. Teksten verzorgen is één ding, maar wat met de papierkeuze? Welke druktechnieken hebben je voorkeur? Of hoe laat je het boek inbinden? Allemaal dingen waar we jou vanaf het eerste contact bij begeleiden. Een overzichtje.

Briefing

Alles begint met een goede uitleg. Waarover gaat je boek? Hoe wil je dat het eruit ziet? Primeert de tekst of gaat het vooral om veel beeldmateriaal? Welk papier verkies je voor de cover en het binnenwerk? Het zijn maar enkele elementen waar je rekening mee moet houden tijdens de eerste briefing. Hoe meer informatie je ons geeft, hoe beter het beeld dat wij krijgen. Gooi dus al je wensen en verlangens op tafel!

TIP: Neem fysieke voorbeelden mee of maak een pagina aan op Pinterest met voorbeelden. Zo krijgen wij een duidelijk inzicht in wat je precies voor ogen hebt.

Klaar voor de start?

Op basis van je briefing stellen onze experts een aantal papiersoorten en afwerkingsmogelijkheden voor. Heb je nog wat budget over? Dan experimenteren we graag met speciale effecten en lijmwerk. Kom gerust langs in onze drukkerij om alle mogelijkheden live te zien. Of we komen zelf tot bij jou en brengen een paar voorbeelden mee, dat kan natuurlijk ook!

De makers van 'De Maneblussers' kwamen op bezoek bij Buroform om hun creatie in druk te zien gaan. RTV was ook van de partij om alles vast te leggen.
De makers van 'De Maneblussers' kwamen op bezoek bij Buroform om hun creatie in druk te zien gaan.

Go!

In verschillende stappen maken wij een proefversie van je boek. Je krijgt elke tussenstap te zien, zodat je altijd kunt bijsturen. Je komt langs voor de opstart van het drukwerk. Als je wil, kan je de machine zelfs eigenhandig in gang zetten. Denk je toch nog over een lastminute wijziging? Geen probleem, dan proberen we bij te sturen waar mogelijk.

Eenmaal alles gedrukt is, worden de pagina’s ingebonden. Afhankelijk van de bindwijze die je gekozen hebt, gaat het boek door een andere machine.

Een boek laten drukken kost tijd en energie. Ga niet over één nacht ijs en schenk jezelf de nodige ruimte om over elke stap in het proces goed na te denken. Laat van je horen bij twijfels. Daar zijn we voor. Elke vraag, bedenking of suggestie kan het eindresultaat alleen maar ten goede komen.

Kom je graag langs om je project te bespreken? Maak een afspraak met kelly@buroform.be. We zitten graag met jou rond de tafel!