Alleen maar liefde: waarom onze ‘Cupidoosjes’ een schot in de roos waren

Alleen maar liefde: waarom onze ‘Cupidoosjes’ een schot in de roos waren

Wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt voor heel wat zaken, en al zeker voor de relatie tussen mensen. Wie is er niet gevoelig voor een complimentje of attentie? Door er te zijn voor elkaar, bereik je samen meer. Ook klanten en partners verdienen af en toe een lief woordje of ondersteunend schouderklopje. Durf daarbij verrassend uit de hoek te komen, zodat je boodschap écht aankomt. Het succes van ons ‘Cupidoosje’ is daar het ultieme bewijs van: met deze speciale Valentijnbox boordevol chocolade stalen wij het hart en de glimlach van heel wat klanten.

Cadeautje uit het hart

Niemand kan zonder liefde. Ook je klanten en partners niet. Af en toe verdienen ze wat extra aandacht, zodat je laat zien dat je er voor ze bent. Speciale gelegenheden zijn in die optiek het ideale moment om je waardering te tonen. Denk aan een eindejaarskalender of kerstkaart in december. Of een cadeaubox met chocolade ter gelegenheid van Pasen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om mensen te verrassen en blij te maken. Onze recente Valentijnsactie is daar het beste voorbeeld van. Op 14 februari ontvingen onze honderd meest terugkerende klanten een Cupidoosje. Een speels gevouwen box, voorzien van een liefdevolle slagzin en gevuld met heerlijke chocolade.

We hadden ook een e-mail kunnen sturen met een mooie tekst, eventueel zelfs voorzien van een leuke videoboodschap. Dat had gewerkt, maar dergelijke attentie straalt weinig effort uit. Met onze Cupidoosjes kozen we voor een veel creatievere en speelsere aanpak. Door een speciaal doosje te ontwikkelen met een leuke quote en smaakvolle inhoud, hebben we iets tastbaars gecreëerd dat mensen onthouden. Het is een cadeau dat op verschillende manieren inspeelt op de zintuigen. Je kunt het zien, horen, voelen, ruiken én smaken. Kortom: een heel andere beleving dan een goed bedoelde e-mail die enkel te lezen is.

Ik kreeg het allerschattigste cadeautje op kantoor. Hoe mooi!! Hartelijk bedankt, dat wordt smullen.” – Jilka Binnemans – Standaard Boekhandel

Always overdeliver

De reacties op onze Valentijnactie waren overweldigend. Bovenop de honderd cadeaus voor onze klanten, gaven we ook veertien doosjes weg via onze nieuwsbrief. In een mum van tijd werden we overstelpt met reacties. Om al die mensen toch iets te geven, zorgden we daarom voor een extra attentie. Wie geen Cupidoosje ontving, kreeg alsnog een klein geschenk als bedanking voor het enthousiasme. Het idee daarachter: always overdeliver. Doe altijd net dat tikkeltje meer dan wat mensen verwachten. Zo maak je niet alleen een goeie indruk, ze zullen je attentie ook veel langer onthouden. Herinner jij je nog de laatste keer dat je iets totaal onverwachts kreeg? Wellicht wel, want zo’n momenten blijven bij.

Cupido mag gerust zijn pijlen op mij richten. ;-) Benieuwd naar wat hij in petto heeft!” – Jolijn Vannuffelen – LACO

Val op en onderscheid je

Moraal van het verhaal: durf op te vallen, je te onderscheiden en te verrassen. Val binnen bij je klanten op het moment dat ze het niet verwachten. Investeer in een relatiegeschenk ter gelegenheid van 1 april of Pasen. Schenk een speciale verpakking met chocolade. Op die manier kom je niet alleen stijlvol binnen, je cadeau blijft ook veel langer op het bureau van je klant liggen.

Een doosje vol liefde voor het vak. Heel knap.” – Wim – Image Box