Onversneden schoonheid: drukwerk laten lasersnijden of lasergraveren

Onversneden schoonheid: drukwerk laten lasersnijden of lasergraveren

Je naam laten graveren op een boekomslag. Een logo of speciaal beeld verwerken in je verpakkingen. Unieke labels ontwikkelen met complexe uitgesneden vormen. Met de laser kan je uitzonderlijke effecten creëren in je drukwerk. Wat het verschil is tussen lasersnijden en lasergraveren? Dat leggen wij je snel en eenvoudig uit.

Lasersnijden door Buroform
Project: Lasersnijden voor Mesa – Tomorrowland restaurant

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een thermisch scheidingsproces waarbij je uiterst precies vormen, contouren en patronen uit een specifiek materiaal snijdt. De laserstraal verwarmt het oppervlak en doet het smelten of verdampen, waarna het feitelijke snijwerk begint. De gemaakte snede is daarbij nauwelijks breder dan de laserstraal zelf, zodat je tot op fracties van een mm nauwkeurig kunt werken om unieke patronen te creëren.

Wat is lasergraveren?

Lasergraveren is eerder bedoeld om je drukwerk een persoonlijke touch te geven. De laser verwerkt een tekst, tekening of afbeelding, waarbij delen van het oppervlak punt voor punt worden verwijderd. Zoals bij lasersnijden ben je quasi onbegrensd in je mogelijkheden: zowat elk design kan op zowat elk materiaal. Denk aan een uitnodiging met een individuele boodschap, een balpen met je logo of verpakkingen met een serienummer.

Op welke materialen kan dit nu allemaal?

Een laser snijdt door zowat elk materiaal, van gelijk welke grootte of dikte. Van papier en karton tot kurk, acrylaat, kunststof, hout en glas: bijna geen enkele technologie kent zoveel bewerkingsmogelijkheden.

Voor welke toepassingen zijn lasersnijden of -graveren ideaal?

Zoveel materialen, zoveel toepassingen. Of je nu een uitnodiging of wenskaart wil verfraaien, dan wel een boekcover of brochure een speciaal effect wil geven: met een persoonlijke gravure of een fijn lasergesneden patroon kan je nagenoeg elke grafische toepassing een exclusieve uitstraling geven!

Meer inspiratie?

Voor Mesa, hét tomorrowland-restaurant verzorgden we onder andere menukaarten, drankenkaarten, uitnodigingen en cadeaubonnen. Bekijk hier meer over dit fantastische project.

Lasersnijden door Buroform