Gepersonaliseerde kalender: het ultieme relatiegeschenk?

Gepersonaliseerde kalender: het ultieme relatiegeschenk?

In tijden waarin we met z’n allen converseren van achter een computerscherm, is het nog maar eens gebleken hoe hard we elkaars fysieke aanwezigheid nodig hebben. Hoe blijf je in deze situatie toch dicht bij je klanten? Bijvoorbeeld door te kiezen voor een gepersonaliseerde kalender. Een attentie die 365 dagen per jaar goed blijft. Hieronder geven we je gratis en voor niets een aantal effectieve tips & tricks mee voor een knaller van formaat.

Kalender laten drukken in eigen huisstijl

Tip 1: Wees er op tijd bij

Kerst en nieuw zijn drukke periodes. Wil je zeker zijn dat jij je kalenders op tijd in de bus hebt? Begin er dan op tijd aan, zodat je zonder stress van een glaasje champagne kan genieten tijdens de feestdagen.

Tip 2: Bepaal je doelgroep

Niet onbelangrijk: voor wie is je kalender bestemd? Salesmensen en kantoorpersoneel fungeren bijvoorbeeld op een heel andere manier. De ene groep is de godganse tijd onderweg, de andere zit permanent gekluisterd aan een bureautje tussen vier muren. Of misschien zit je klant in deze tijden gewoon het meest van zijn/haar tijd thuis? Bepaal dus eerst de vorm van je bureaukalender, voor je over de inhoud nadenkt: ga je voor een handige pocketversie, een creatieve muurkalender of een heerlijk klassiek tafelmodel?

Gepersonaliseerde bureaukalenders van Buroform
Zet je eigen logo en adresgegevens op een kalender van Buroform.

Tip 3: Houd rekening met je papierkeuze

Niets zo vervelend als een kalender waar je niet op kunt schrijven. Toch zijn er ook hier oplossingen voor. Sommige papieren zijn ontzettend mooi, maar minder gebruiksvriendelijk. Geen erg, in dergelijke gevallen kan je bijvoorbeeld een stickervel toevoegen aan je kalender, zodat belangrijke data met behulp van stickers aangeduid kunnen worden. Zo geef je in no-time een frisse jonge vibe aan je ontwerp.

Een kalender in feest thema

Tip 4: Zorg voor een visueel pareltje

Je hoeft geen grafisch ontwerper te zijn om een knappe kalender te creëren. Wij kunnen je perfect helpen bij het design. Is er nog voldoende tijd, dan slaat onze studio voor jou aan het ontwerpen. Toch haast en spoed? Ook goed! Stuur ons je logo en wij doen de rest. We hebben een aantal standaardontwerpen liggen die we volledig personaliseren met jouw logo. Afhankelijk van de oplage heb jij je kalenders in een minimum van tijd op je bureau liggen.

Een relatiegeschenk blijft een vorm van branding, houd ook dat in gedachten. Let bovendien op het praktische aspect: zorg ervoor dat alle dagen goed zichtbaar zijn en dat er voldoende plaats overblijft om iets te noteren.

Tip 5: Een kalender op maat

Je kalender kan er zo eenvoudig of extravagant uitzien als je zelf wil. Er zijn ontelbaar veel verschillende papiersoorten en -diktes, druktechnieken en vormen van veredeling. Een tip: zorg ervoor dat de afwerking van je drukwerk een mooie vertaling is van de stijl van je bedrijf. Om een voorbeeld te geven: onze eigen kalender staat volgend jaar volledig in het teken van onze nieuwe aanwinst: de HP Indigo 7900. Elke maand zetten we een ander feature van deze superpers in de schijnwerpers.

Kalender met datum gemarkeerd

Tip 6: Markeer je kalender met belangrijke data

Help je klant of medewerker een handje: stip belangrijke data aan, zodat de ontvanger direct weet wanneer de vakantiedagen vallen en events of uitstappen gepland staan. Uiteraard moeten de aangeduide data relevant zijn. En moet de ontvanger er iets mee kunnen aanvangen.

Genoeg inspiratie opgedaan? Klaar voor het echte werk? Wij voeren je ideeën tot in de puntjes uit. Toch hier en daar een vraag bij? Spring eens binnen (of plan een vergadering via MS Teams), dan vertellen we alles wat je wil weten en gaan we samen op zoek naar een oplossing op jouw maat. Connect met ons via David, Valérie of Jesse.