Ontmoet de Buroform crew: Lisa De Kegel

Ontmoet de Buroform crew: Lisa De Kegel

Ontmoet Lisa, brand manager van Buroform’s dochterbedrijf: Designcards.be. Ze is een vrouw van vele talenten: ze bevat tonnen goede humor, ze kan haar been in haar nek leggen én je zult het vast niet geloven maar het is echt: ze kan aan de onderste Pringles! En van multi-talent gesproken: Lisa heeft verschillende bijzondere diploma’s op zak!

Aangenaam Lisa, wie ben jij?

“Hoi, ik ben Lisa. Ik ben heel wat dingen, maar op het werk toch vooral het resultaat van mijn ‘hobbelig’ schoolparcours. Zo heb ik een bachelor in de Oost-Europese talen & culturen waar ik momenteel niks mee doe. Daarnaast ben ik afgestudeerd met een master in de communicatiewetenschappen (marketingmanagement) én heb ik een extra opleiding gevolgd tot grafisch vormgever.”

Waarvoor ben jij verantwoordelijk binnen Buroform?

Ik ben verantwoordelijk voor het merk Designcards, waarmee we gespecialiseerd zijn in gelegenheidsdrukwerk. Tijdens de coronacrisis viel de normale werking daarvan helemaal stil. Er werd getelewerkt en persoonlijke afspraken konden niet langer plaats vinden. Om de boel toch draaiende te houden, kreeg ik de kans een geheel nieuwe webshop uit de grond te stampen. Daar ben ik nog steeds volop mee bezig. We blijven Designcards.be ontwikkelen en optimaliseren met nieuwe tools en producten. In de gaten houden dus! 😉

Mijn ochtendritueel is…

Ik ben niet echt een ochtendmens, dus ik heb geen actief ochtendritueel. Ik waggel gewoon slaperig door het huis, maak me klaar en eet op mijn gemak wat havermout of granola met een serie op de achtergrond. Daarna is het verder wakker worden in de auto samen met MNM en Peter Van De Veire. Voor mij nog altijd de beste radiostem om de dag mee te beginnen!

Wat mensen niet weten over mijn functie is…

Wat mijn functie in het algemeen inhoudt, denk ik. Niet iedereen is volgens mij even goed op de hoogte van de evolutie van de webshop. Achter de schermen moet er heel wat gebeuren om alle producten online te krijgen. Daarnaast blijft ‘marketing’ een vaag begrip. Zeker als ik begin te strooien met termen als ROI, SEA en SEO merk ik dat collega’s al snel niet meer weten waar het precies over gaat. Logisch natuurlijk. 😊

Mijn meest trotse moment bij Buroform is…

Toen ik mijn eerste marketingplan mocht voorleggen. Ik had er heel wat tijd en moeite in gestoken. Het was de eerste keer dat ik mijn schoolkennis echt kon omzetten in de praktijk. Als je dan hoort dat heel wat collega’s aangenaam verrast zijn over hoe goed het ineen zat, geeft dat echt voldoening.

Het leukste aan werken bij Buroform vind ik…

De variatie van elke nieuwe dag en uiteraard de collega’s! Het klinkt misschien een beetje cliché, maar ik beschouw die mensen echt als een stukje familie. Bij Buroform hangt iedereen heel goed aan elkaar. We zijn begaan met elkaar, waardoor ik het gevoel heb dat ik altijd kan rekenen op mijn collega’s, zelfs al zit ik wat teruggetrokken op mijn ‘Designcards-eilandje’. Boven in de studio wordt er trouwens heel wat afgelachen. Van Pieters dad jokes tot de stoute moppen van Lode: zalige humor die zelfs de meest sombere dagen opfleurt!

Als ik geen ‘Brand Manager’ was geworden dan was ik…

Zelfstandig grafisch vormgever. In het grafische kan ik me echt uitleven. Ik hou ervan om mooie dingen te maken, zoals de kaartjes op designcards.be. Mooie concepten ontwikkelen van A tot Z, dat is volledig mijn ding. De hele look-and-feel moet gewoon kloppen, van het papier tot de druktechniek en afwerking.

In het weekend vind je mij…

Gezellig op bezoek bij familie of vrienden. Of samen met mijn vriend in de natuur voor een stevige wandeling. ’s Avonds vind je me dan weer vooral in de buurt van lekker eten!

Het beste carrièreadvies dat ik ooit gekregen heb…

‘Durf te springen!’ Stilstaan is achteruitgaan. Ik heb al heel wat advies over werk en carrière gekregen, maar dit vind ik nog altijd het meest accurate. Ik ben van nature bang voor verandering en het onbekende, maar soms moet je er gewoon voor durven gaan. Springen en zien waar je landt. Uiteindelijk kom je altijd met beide voeten op de grond terecht.

Lisa’s guilty pleasure :-)

Stay tuned! We blijven verhalen delen over elk lid van ons team. Zo kom jij te weten hoe het écht is om te werken bij Buroform. Wil jij deel uitmaken van de #buroformcrew? Werp dan gauw een blik op onze vacatures en misschien zit er wel iets bij voor jou.

Tot snel!