Hulchi Belluni

Catalogus

‘Voor de nieuwe catalogus wilden we een nieuwe weg inslaan. Het mocht allemaal iets gedurfder en anders zijn’

“Mijn inspiratie komt van het moment. De vorm van een gebouw of object kan me bijvoorbeeld raken. Of iets dat ik zie op restaurant, bij een museumbezoek of tijdens een wandeling. Een speciale schoen, een sleutel aan een deur in een Italiaans steegje… Alles om me heen kan een trigger zijn.”

Martine Hul

Object
Catalogus

Druktechniek
Cover: LE-UV offset (quadri) + Blinddruk
Binnenwerk: LE-UV offset (quadri)

Papier
Cover: Arctic Volume White 250 g/m2
Binnenwerk: Arctic Volume White 130 g/m2

Afwerking
OTAbind (koudlijm) genaaid gebonden

Designkeuzes

Martine: “Tot hiervoor lieten we onze lookbooks steeds digitaal drukken. Deze keer hebben we gekozen voor offset, een speciaal papier en een aantal prachtige technieken die de beleving van het lookbook versterken.”

“Omdat we bijvoorbeeld met veel spreadfoto’s werken, kozen we voor OTAbind boekbinding. Zo valt het boek steeds mooi open. Op de cover is het logo verwerkt met blinddruk, wat een heel mooie tactiliteit geeft. Daarnaast is er geopteerd voor een speciaal papier dat de juwelen optimaal doet uitkomen. Tegenwoordig zijn matte papieren met een korrel heel erg in, maar dat werkt niet als je sieraden in de picture wil zetten. Het is een zoektocht geweest om het juiste papier te selecteren, maar jullie hebben ons daar heel goed bij geassisteerd. Het eindresultaat is precies wat we voor ogen hadden. De catalogus straalt perfect uit wat we bij Hulchi Belluni doen en wie we zijn. Het is het werk van een heel team, zowel van mensen binnen ons eigen bedrijf als talent van buitenaf. Dat is het mooie aan dit verhaal.”