BO magazine

magazine

BO-magazine huldigt Patrick Nagel met 3 verschillende covers

Wat nog te weinig mensen weten: vier keer per jaar pakt Buroform uit met een eigen exclusief magazine, BO magazine. Een luxueus vormgegeven publicatie die inzoomt op de mooiere en fijnere dingen in het leven. Van gastronomie, beauty en reizen over film, literatuur en muziek tot architectuur, design, mode en kunst: de onderwerpen variëren over alle lifestylegrenzen heen.

Soms is BO brandend actueel, dan weer begeeft het zich ver voorbij de waan van de dag. Voor editie 102 – jawel we zijn al even bezig! – zakten we onder ander af naar de Samuel Vanhoegaerden Gallery in Knokke. Daar liep van begin augustus tot midden september 2022 een solo-expo van Patrick Nagel. Geïnspireerd door het werk van de inmiddels overleden kunstenaar en illustrator toverden onze grafische ontwerpers en drukpersen een wel heel bijzonder nummer uit de hoge hoed.

Object
Magazine

Druktechniek
LE-UV Offset, Quadri

Bindwijze
Geniet

Papier
Cover met flap: Offset wit 250 gr
Binnenwerk: Offset wit 120 gr

Over de druktechniek

Om de kunst van Patrick Nagel optimaal in beeld te brengen, hebben we de cover gedrukt in LE-UV offset. Vanwaar die keuze? Voor de cover gebruikten we een tactiel, ongestreken papier. Met traditionele offset zou dergelijk materiaal te veel inkt absorberen, met kwaliteitsverlies als gevolg. LE-UV heeft daar een oplossing voor: de technologie maakt gebruik van een speciale drogingstechniek waardoor de inkt ogenblikkelijk uithardt. Het resultaat is hoogkwalitatief drukwerk met intense en krachtige kleuren die de artistieke uitspattingen van Patrick Nagel pixelperfect doen uitkomen.

Drie kunstzinnige covers

Patrick Nagel mag dan minder bekend zijn dan tijdgenoten als Keith Haring, Tom Wesselmann en Andy Warhol, hij blijft een van de grootste kunstenaars van de jaren tachtig. De amerikaan was niet enkel de man achter de erotische illustraties in Playboy tussen 1976 en 1984, maar ook de hoesontwerper van Duran Durans legendarische plaat ‘Rio’ uit 1982. Die hoes is inmiddels uitgegroeid tot één van de invloedrijkste uit de muziekgeschiedenis. Nick Rhodes, de oprichter van de band, noemde ze zelfs ooit ‘de Mona Lisa van de eighties’.

Gereïncarneerde Leonarde da Vinci of niet, door zijn unieke oeuvre wordt Nagel vaak bestempeld als een van de meest baanbrekende kunstenaars van de jaren zeventig en tachtig. En hoewel de Duran Duran-hoes niet te zien was tijdens de expo – die is nog steeds in het bezit van de band zelf – kon BO niet anders dan de expo uitgebreid belichten. Naast een interview met Samuel Vanhoegaerden zelf, lanceerden we drie verschillende covers met telkens een ander iconisch werk van Nagel. Bij de verdelers van ons magazine konden klanten bijgevolg zelf kiezen welke cover ze mee naar huis namen. Keuzestress? Absoluut niet. Af en toe mag het gewoon iets extra zijn!