Visitekaarten voor Ruth Van de steene: Een tactiele ervaring

Gents schrijfwonder Ruth Van de steene was op zoek naar een onderscheidende en tastbare uitstraling voor haar visitekaarten. Dankzij de samenwerking met ontwerpster Larah Lezy wist ze precies hoe ze dit moest aanpakken.

Ruth heeft altijd een voorkeur gehad voor ongestreken, ruwe papiersoorten, en deze voorkeur weerspiegelt zich ook in de producten die ze met zorg creëert en verkoopt in haar eigen woordenwinkel.

Object
Visitekaarten

Druktechniek
Offset
Typodruk

Veredeling
Embossing

Papier
Sirio Color Rough Milshake 350g/m2

Voor tactiele producten heeft ze een bijzondere voorliefde, daarom koos ze voor een blinddruk die naadloos aansluit bij haar verhaal. De visitekaarten werden met zorg gedrukt op het warm gele Sirio Color Rough Milkshake van Fedrigoni.

Het ontwerp van de visitekaarten is professioneel en een tikkeltje speels. Larah voegde een extra element toe door tekst tussen haakjes te plaatsen. Dit idee ontstond uit het briefingdocument waarin Ruth de gewenste informatie voor de kaartjes aan Larah had overgedragen, met aanvullende opmerkingen tussen haakjes.

De visitekaarten van Ruth zijn een tastbare uiting van haar creatieve geest en haar streven naar een zachter en duurzamer leven.