Kazerne Dossin

Brochure

Elke naam telt

Elke naam telt is een hartverscheurend eerbetoon van Kazerne Dossin om de 25.843 slachtoffers die in WOII gedeporteerd werden uit de Dossinkazerne, hun naam en waardigheid terug te geven.

Daneel Bogaerts, de designer achter deze indrukwekkende brochure, koos oorspronkelijk voor ‘Gmund bier pils’ als drager van de cover. Omdat er helaas geen zekerheid bestond over de stock en levertijd bij onze leveranciers, schakelden we naadloos over op een sterk alternatief: Arena Rough, waarop de kleur van het bier-papier werd gesimuleerd. Door deze switch heeft de brochure niets aan karakter ingelost.

Binnenin de brochure wordt de verhaallijn voortgezet op Munken Pure Rough. Dit papier nodigt uit tot voelen en vasthouden, waardoor het gewichtige verhaal van het project nog dichterbij komt.

“Meewerken aan ‘Elke naam telt’ is een verantwoordelijkheid die we met eer aannemen. We voelen ons vereerd om bij te dragen aan dit monumentale initiatief dat ons allen raakt.”

Object
Boek

Druktechniek
Offset

Veredeling
Blinddruk

Papier
Cover: Arena Rough 300g/m2
Binnenwerk: Munken Pure Rough 120g/m2

Een naam inlezen

Jouw stem kan een stukje geschiedenis tot leven brengen. Kazerne Dossin is op zoek naar vrijwilligers die hun stem willen lenen om de 25.843 mensen die gedeporteerd werden, een persoonlijke echo te geven. Inschrijven kan op kazernedossin.eu/elke-naam-telt/.