Samuel Vanhoegaerden Gallery

Codex Panamarenko

Codex Panamarenko

Samuel Vanhoegaerden Gallery

Met amper driehonderd exemplaren mag je het boek gerust een zeldzaam collector’s item noemen. Het telt 160 bladzijden en is opgedeeld in zes hoofdstukken met honderden tekeningen en tientallen manuscripten. De kaft kreeg een lederen overtrek, afgewerkt met zilverfolie en letterpress, waardoor er een aluminiumachtig effect ontstaat. Op die manier heeft het een bijna mechanische uitstraling die perfect past bij de leefwereld van de kunstenaar. Het papier is mat, iets zwaarder en krijgt extra volume door een grovere korrel, refererend aan een tekenblad.

Object
Boek

Druktechniek
Offset

Veredeling
Foliedruk
Letterpress
Dispersielak
Brocheren
Genaaid gebonden met witte draad
Zilver kapitaal band

Papier
Lessebo design 1.3
Grijskarton met Corvon Metal X 64539

Bijzonderheden
Mechanische uitstraling

Over Papier
De Corvon Metal X collectie heeft een dramatische en visuele aantrekkingskracht. Dit unieke papier heeft een rijke en glanzende kwaliteit door zijn uitstekende scheur en interne sterkte. Door zijn uitstekende flexibiliteit is het geschikt voor verpakkingen en boekcovers. Ook is het perfect bruikbaar voor decoratie zoals foliedruk of letterpress.

“Elk element in de vormgeving van het boek is een heel bewuste, specifieke keuze geweest”, vertelt Vanhoegaerden. “De kaft, het papier, het lettertype. Het boek ademt Panamarenko. Ik wilde iets speciaals, maar dat toch typerend is voor de visie en stijl van de kunstenaar. De werken van Panamarenko zijn vaak even technisch als artistiek. Die verwevenheid tussen kunst en techniek moest ook terugkomen in de uitstraling van het boek. Buroform heeft hier prachtig werk geleverd. Het boek en bij uitbreiding het werk van Panamarenko krijgt een extra dimensie door al die specifieke ontwerpkeuzes.”

Elk element in de vormgeving van dit werk is een heel bewuste, specifieke keuze geweest. De kaft, het papier, het lettertype. Het boek ademt Panamarenko.