The Essential Love Affair

Kunstboek

Bart Kuykens vormt een eerbetoon aan zijn grote liefde, de Porsche

Na het succes van het zevenluik ‘A Flat 6 Love Affair’ is fotograaf Bart Kuykens terug met een nieuw kunstboek: ‘The Essential Love Affair’ bundelt het beste van de vorige uitgaven en vormt zo het ultieme eerbetoon aan zijn grote liefde, de Porsche.

Kuykens’ beelden tonen de intieme relatie tussen het individu en de wagen, tussen de man en de machine. Het gaat om het samenspel van die twee karakters. Om mensen die hun verhaal vertellen via hun Porsche.

Bart Kuykens:The Essential Love Affair is een ‘best of’-boek. De ultieme lofzang op een onderwerp dat mij zeven jaar lang beroerd heeft. Om die reden mocht het ook druktechnisch eens wat anders zijn. Ik heb Buroform gekozen omdat ik iets totaal anders wilde dan de voorgaande boeken, qua papier, qua gevoel, noem maar op”, legt Bart Kuykens uit.

“Ik moet toegeven dat ik tijdens zo’n traject zeker niet de gemakkelijkste ben, maar die wisselwerking heeft wel geleid tot een resultaat waar ik trots op ben. Een boek maken met een team is een proces van elkaar aanvoelen en vertrouwen. Van discussiëren, doorduwen, inbinden en tot een consensus komen, met als enige doel een topproduct te leveren. Daar zijn we toch wel in geslaagd volgens mij”.

Object
Kunstboek

Materiaal
Cover: Maco silk 130
Schutbladen: Magno Volume Wit 170 g
Binnenwerk: Maco silk 150 g
Binnenwerk: Sirio Ultra Black 115 g

Bedrukking
Cover: Recto 1 kleur Zwart + Hotfoil 23BR + Debossing
Binnenwerk: Recto/Verso 1 kleur zwart
Binnenwerk: Recto/Verso 1 kleur PMS 871 (goud)

The Essential Love Affair kan je bestellen via zijn website: www.bartkuykens.com.