Ivens

Jubileumboek

De Inktvissers halen jubileumboeken van onder het stof

De Inktvissers: Kristin Wuyts en Marie Verdurmen halen leuke quotes en sappige anekdotes uit het verleden van onder het stof. De verhalen liggen aan de basis en vormen de rode draad bij het maken van een nieuw jubileumboek. “We hebben tientallen mensen geïnterviewd. Zo kom je dingen te weten” vertelt Kristin.

Kristin: “Het zijn micro-verhalen: soms grappig, soms vertederend en ontroerend. Ze geven de lezer een beeld van het verleden en de cultuur, zonder dat we per se alles weggeven”

de Inktvissers bekijken hun drukproef bij Buroform
jubileumboek ivens met witte foliedruk en blinddruk op een rode linnen cover

Bindwijze: Zwitserse binding

Voor deze bindwijze vertrokken we van een garengenaaid boekblok. De cover werd omhuld met rood linnen en vervolgens (enkel) vastgekleefd op de derde pagina van de omslag. Dat zorgt ervoor dat als je het boek opent, dat je de genaaide rug kan zien zitten. De rode draad waarmee de katernen aan elkaar genaaid werden vormt ook een grafisch element in het binnenwerk. Zo ontstaat er een leuke wisselwerking tussen het ontwerp van het boek zelf en het ontwerp op de pagina’s. Sterk denkwerk van de Inktvissers!

foto uit het jubileumboek voor Ivens' 90 jarig bestaan
foto uit het jubileumboek voor Ivens' 90 jarig bestaan

Object
Jubileumboek

Druktechniek
Cover: Hotfoil transparant + wit glanzend + diepdruk
Binnenwerk: Quadri LE-UV offset

Materiaal
Cover: Regent rood (58009)
Binnenwerk: Arctic volume wit 150 g/m2

Bindwijze
Zwitserse binding

‘Jubileumboeken hebben soms een wat dof en stoffig imago. Daarnaast zijn het vaak losse samenraapsels van teksten en foto’s uit het archief. Wij willen dat anders aanpakken.’

– Marie Verdurmen, art director en illustrator – Inktvissers