Samuel Vanhoegaerden Gallery

Kunstboek

Kunstboek Christian Dotremont

België is altijd een land geweest van grote kunstenaars. Een daarvan is wijlen Christian Dotremont, medeoprichter van de befaamde avant-garde kunststroming CoBRA en uitvinder van de logogrammen – een soort van grafische poëzie. Een man met een belangrijke culturele erfenis dus, die nu weer helemaal tot leven wordt gewekt dankzij Samuel Vanhoegaerden van de gelijknamige galerie in Knokke. Hij sprak ons aan voor de creatie van een uitgebreide catalogus die 130 logogrammen van de kunstenaar/dichter op prachtige wijze in beeld brengt.

Object
Boek

Druktechniek
Offset

Veredeling
Genaaid inbinden

Papier
Wibalin Cotton White
Metapaper EXTRAMATT Touch

Over papier

Om de poëtische waarde van het beeldmateriaal perfect tot haar recht te laten komen, kozen we voor Extramatt Touch van Metapaper. Dit is het eerste niet-gecoate papier ter wereld en is vrij ruw, waardoor het heel gemakkelijk in de hand ligt.

De cover is dan weer het resultaat van Wibalin Cotton White, een papier dat de penseelstreken in zwarte inkt heel mooi laat uitkomen. Het geeft het boek een heel artistieke uitstraling, zeker in combinatie met de genaaide bindwijze.

De catalogus vormt een eresaluut aan de dichter en kunstenaar door de artistieke wijze waarop het werk van Dotremont in beeld wordt gebracht.