Iconic

Magazine

Iconic Magazine

ION is een projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder met een verfrissende kijk op architectuur en stedelijke ontwikkeling. Duurzaamheid en innovatie zijn geen loze begrippen en dat merk je aan alle projecten. Visueel zijn de realisaties stuk voor stuk pareltjes, terwijl de integratie van warmtenetten, groene mobiliteit en groendaken mee de toekomst voorbereidt.

Via een eigen magazine wil ION die filosofie verder benadrukken: Iconic is een lifestyleblad dat op inspirerende wijze inzoomt op de eigen visie en waarden, en daarnaast prachtige architecturale ontwerpen in de kijker zet.

Iconisch magazine

Communicatiebureau d-artagnan is een jong en inspirerend bureau met heel wat gekende namen op het portfolio. Al 4 jaar op rij verzorgen zij het concept en design van het magazine. Telkens weer een plezier voor het oog dankzij luchtige literatuur en volledige focus op de prachtige bouwwerken. Het unieke aan onze samenwerking? Het was één van de eerste keren dat wij LE UV konden gebruiken, een drukproces dat volledig past in de klimaatvriendelijke visie van ION!

Object
Magazine

Druktechniek
Offset LE UV

Papier
Cover:
– Soporset Premium 250g
Binnenwerk:
– 60 bladzijden Soporset Premium 120g
– 16 blazdzijden Maco Sat 150g

Bijzonderheden
Het magazine bevat twee verschillende soorten papier: mat en glanzend

Over LE UV:

LE UV staat voor Low Energy UV en is een uiterst snelle, efficiënte en duurzame offset drukpers. Zo houdt hij de CO2-uitstoot beperkt en vermindert hij het inschietverlies (= het papier dat nodig is om de drukpers in te stellen) opmerkelijk. Daarnaast laat LE UV toe om razendsnel te werken: de hechting en droging van de inkt gaan vele malen sneller dan bij een conventionele drukpers, waardoor ook het risico op natte inkt serieus afneemt. De machine is daarom ook ideaal om te drukken op sterk absorberende papieren zonder veel inkt te gebruiken. Bovendien zijn de kleuren helderder dan wanneer het papier de inkt deels zou absorberen.

Over papier:

Communicatiebureau d-artagnan koos zelf het papier: Soporset Premium Offset, een keuze die we alleen maar kunnen toejuichen. Het gaat om een mat ongestreken papier dat de intensiteit van de kleuren en foto’s prachtig doet uitkomen. Vooral op technisch vlak springt deze papiersoort eruit. Het beschikt over een hoge opaciteit, uitmuntende structuur en extreme witheid. Karakteristieken die er mee voor zorgen dat de afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies gedrukt zijn, iets wat op een gekorreld papier absoluut geen sinecure is.

Soporset Premium Offset: een mat ongestreken papier dat de intensiteit van de kleuren en foto’s prachtig doet uitkomen.