This Is Antwerp

Kunstboek

D.A.T.E. art book

D.A.T.E. Oftewel Discover Antwerp Through Experience. Zo heet het project van This is Antwerp, dat elk jaar een twaalftal creatievelingen uit binnen- en buitenland richting Antwerpen loodst voor een bootcamp van een week: van maandag tot vrijdag duiken zij de creatieve scène van ’t Stad in. In 2019 stond de vijfde editie op het programma, en die werd gevierd met een prachtig kunstboek. Twaalf geselecteerde fotografen, bloggers, grafische ontwerpers en product designers verzorgden zelf de inhoud, geïnspireerd door hun ervaringen met Antwerpen.

Object
Boek

Druktechniek
Offset

Veredeling
Foliedruk
Dispersielak
Inbinden

Papier
Grijskarton
Rainbow Light Yellow
Arctic Paper Volume High White

De eerste twintig pagina’s vormen een inleiding tot het project en werden gedrukt op Rainbow Light Yellow, een geel ongestreken papier van Papyrus. De pagina’s die daarop volgen etaleren het eigenlijke werk: foto’s, grafische elementen, tekeningen en teksten werden gedrukt op Arctic Volume White van Antalis, een totaal andere papiersoort om het unieke karakter van hun werk nogmaals te onderstrepen.

De cover bestaat uit een eenvoudig grijskarton, waarop de logo’s van D.A.T.E. en This is Antwerp zijn verwerkt in zwarte folie. Het effect is minimalistisch en toch genuanceerd. Dat het boek een verzamelobject is, heeft het niet enkel te danken aan de beperkte oplage. De open rug, kenmerkend geel gekleurd zoals het binnenwerk, zorgt dat het nog meer in het oog springt.

De cover bestaat uit een eenvoudig grijskarton, waarop de logo’s zijn verwerkt in zwarte folie. Het effect is minimalistisch en toch genuanceerd.

De eerste twintig pagina’s vormen een inleiding tot het project en werden gedrukt op Rainbow Light Yellow, een geel ongestreken papier van Papyrus.