Betonfabriek Coeck

Jubileumboek

90 jaar Coeck?
Dat verdient een jubileumboek

In 2019 werd Ludo Coeck 65, zijn bedrijf Betonafbriek Coeck 90. Reden om te vieren dus, en dat gebeurde met een alomvattend jubileumboek dat de bedrijfsgeschiedenis en belangrijkste realisaties prachtig in kaart brengt. Fotograaf Tom D’Haenens werkte nauw mee aan het project en zorgde voor de beelden, wij smeedden info en foto’s tot een exclusief naslagwerk.

Object
Boek

Druktechniek
Offset

Veredeling
Diepdruk
Genaaid inbinden

Papier
Buckram Graphite
Popset lichtgrijs
Superset wit

Tactiele hardcover

Een boek als dit zit niet weg in kasten, maar pronkt op salontafels. Het is bijna een interieurobject op zich. De hardcover bestaat uit grijskarton, bekleed met Buckram Graphite, een tactiel materiaal dat het boek een heel fijnzinnige uitstraling geeft. Vooraan werd het logo met diepdruk verwerkt, wat nog wat extra finesse toevoegt. Achteraan zorgt witte tekst dan weer voor een subtiel contrast met het donkere papier.

Papier vertegenwoordigt heden en verleden

Kort gesteld valt het boek uiteen in twee delen: de bedrijfshistoriek en een uitgebreide selectie referentieprojecten. Die thematiek wordt ook benadrukt door het drukwerk. De eerste 72 pagina’s vertalen de bedrijfsgeschiedenis op verouderd grijs papier, dat zo visueel de link legt met het verleden. De switch naar het heden wordt gemaakt aan de hand van Superset wit papier, een moderne variant en de perfecte basis om de belangrijkste realisaties mooi in beeld te brengen!

Een boek als dit zit niet weg in kasten, maar pronkt op salontafels. Het is bijna een interieurobject op zich.