Lunch Garden

Menukaart Bistro Koetshuis (Bokrijk)

Gesmaakt en goed bevonden: menukaart Bistro Koetshuis

Begin dit jaar nam Lunch Garden de bistro in Bokrijk over, met een complete make-over tot gevolg. Zelf zetten wij de tanden in de afwerking van de menukaart, met veel aandacht voor het ecologisch gedachtegoed van het domein.

Bistro Koetshuis bevindt zich net voor de ingang van het Openluchtmuseum van Bokrijk. Elk aspect van de vernieuwde eetgelegenheid is beïnvloed door het vakmanschap van het domein. Zo grijpt de inrichting grotendeels terug naar materialen uit de streek, terwijl bijna de helft van de gerechten is geïnspireerd op ingrediënten en specialiteiten van lokale producenten. In die filosofie gaat ook de vormgeving van de menukaart mee. Eerlijke, veelal gerecycleerde materialen liggen aan de basis van het concept, dat wij samen met het grafisch team van Lunch Garden bedachten en uitvoerden.

De menukaart vindt haar karakter en ecologische meerwaarde in heel specifieke papierkeuzes.

Object
Menukaart

Druktechniek
Digitaal

Veredeling
Lasercut

Papier
Crush Hazelnut
Cocoa Shell
Cocoa Champagne Truffle
Environment Birch

Bijzonderheden

Bokrijk staat voor ambacht, authenticiteit en duurzaamheid. De natuurlijke rijkdom van het domein vormde de grote inspiratiebron voor de afwerking van de menukaart. Die rust op een dun plankje van 3mm in berkenmultiplex, waarin de naam van het restaurant is uitgelaserd. De kaart zelf vindt haar karakter en ecologische meerwaarde in heel specifieke papierkeuzes.

Over Papier

De cover bestaat uit Crush, een alternatieve papiersoort met een verrassend creatief effect. Ze is gemaakt van organische vezels en koffie, en wordt geproduceerd op basis van 100% hernieuwbare energie.

Voor de tabbladen binnenin kozen we voor Cocoa, ongestreken papier dat in aanraking mag komen met voedingsproducten. De samenstelling is grotendeels gebaseerd op gemalen cacaoschalen. Het kleurenpalet is diep en warm en geeft een heel eigentijdse uitstraling aan de kaart.

Voor het binnenwerk viel de keuze op Environment Birch, een 100% gerecycleerd papier met FSC®-recycled certificaat en ook al geproduceerd op basis van hernieuwbare energie. De lichte tekening verwijst subtiel naar de zacht gespikkelde boomschors van de berk die aan de basis ligt van het productieproces.

Bokrijk staat voor ambacht, authenticiteit en duurzaamheid. De natuurlijke rijkdom van het domein vormde de grote inspiratiebron voor de menukaart.