Buitengewoon

Carolle Servayge

“De meeste beperkingen zitten tussen je twee oren”

Johan Gantois

Buitengewoon is het debuut van Carolle Servayge en een pleidooi voor zelfacceptatie en positivisme. Het boek brengt foto’s en verhalen van mensen met bijzondere uiterlijke kenmerken en gaat zo in tegen de stereotiepe schoonheidsidealen van vandaag.

Papieren brochure MAGDANOG?!

Het project startte met een oproep op social media, waar Carolle gaandeweg met steeds meer personen in contact kwam. Vervolgens heeft ze die allemaal geïnterviewd en geportretteerd. Het resultaat is pure fotografie, zonder photoshop, waarbij mensen die onterecht onzichtbaar blijven eindelijk een gezicht krijgen.

Papieren brochure MAGDANOG?!

Object
Kunstboek

Druktechniek
Cover: Hotfoil
zilver & zwart
Binnenwerk: LE-UV offset

Veredeling
Hotfoil

Papier
Cover: Natuurlinnen
Schutbladen: Sirio Color Black
Binnenwerk: X-Per White

Het ontwerp is een samenwerking van boekdesigner Tina De Souter en Fay Janssen. Voor de cover werd gekozen voor natuurlinnen. De unieke spikkels in het materiaal zijn een link naar de unieke uiterlijke kenmerken waar het concept over gaat.

Zwart-wit fotografie is op veel papiersoorten een uitdaging omdat donkere delen gemakkelijk kunnen dichtlopen. Het resultaat daarvan is dat het beeld dan diepte mist. Daarom werd bewust gekozen voor X-Per papier van Fedrigoni. Dankzij een speciale behandeling aan beide zijden van het papier voelt dit papier stevig aan, is het bestand tegen kreuken en zorgt het voor scherpe en briljante drukresultaten.

Bestel jouw
exemplaar

“Willen we niet allemaal een beetje
buitengewoon zijn?
Buitengewoon getalenteerd.
Buitengewoon intelligent
Buitengewoon knap.”

“Maar wat als het nu buitengewoon is
om gewoon te zijn?
Gewoon te kunnen zijn wie je bent.
Simpel toch?

Carolle Servayge

“Scheve boompjes kunnen ook bloeien”

–  Ine Van de Weghe

LInk naar:Diesel & Veggie Oil – Timo VergauwenLInk naar:Buitengewoon – Carolle ServaygeLInk naar:Taboob – Noortje Palmers & Jasper DeclercqLInk naar:They look for – Stijn Van der Linden