Belgische grafimediabedrijven roepen op om Belgisch te kopen

Belgische grafimediabedrijven roepen op om Belgisch te kopen

Belgische grafimediabedrijven vragen in een open brief om in tijden van coronacrisis druk- en printwerk in eigen land te bestellen. Ze roepen retailondernemers en marketeers op om met zijn allen solidair te zijn om het lokale economische weefsel te beschermen. Het initiatief werd op gang getrokken door Jesse Marynen van Buroform in Mechelen. Ondertussen ondertekenden reeds ongeveer twintig verantwoordelijken van bedrijven de open brief.

Lees hieronder de open brief:

Beste retail ondernemers,

Wij zijn als collega ondernemers uit de grafische bereid om deze boodschap ter harte te nemen en mee uit te dragen. Mogen we jullie dan ook vragen jullie marketing budget in eigen land te besteden?

Zelden is er zoveel gesproken over solidariteit als de laatste paar dagen en weken. We plaatsen onszelf in afzondering, voor ons eigen welzijn en gezondheid, voor die van onze ouders, familie, vrienden, geliefden. Hoewel die zorgzaamheid essentieel is, moeten we in al dat engagement ook verder durven denken.

Geert Schotte van Standaard Boekhandel gaf het vrijdag al aan in een open brief, gesteund door tientallen bedrijven en ondernemers: koop alstublieft Belgisch.

Dat geldt voor alle sectoren, niet het minst voor de grafische. Want ook wij zullen na afloop van de coronacrisis de gevolgen ondervinden. Als straks de rekening wordt gepresenteerd, zal die behoorlijk negatief uitvallen. Het ergste aan dat omzetverlies is dat het ten koste gaat van jobs en dus mensen.

Ook wij vragen daarom: steun uw lokale drukkerij. Denk aan onze eigen printbedrijven als u drukwerk nodig heeft. Want meer dan ooit hebben zij ú nodig. Zij zijn het die jobs creëren, en zo bijdragen aan onze sociale zekerheid en een uitstekend economisch stelsel in stand houden.

Daar gaat het in essentie om: onze welvaart bewaken voor het welzijn van iedereen. En daarvoor richten we ons trouwens niet alleen tot de consument. Ook resellers en marketeers hebben een grote verantwoordelijkheid in dit verhaal.

We beseffen maar al te goed dat ons leven momenteel al begrensd genoeg wordt. En toch vragen we om nog een extra (virtuele) grens te trekken en die vooral niet te overschrijden. Want als het wel gebeurt, gaat het andermaal ten koste van onze geliefden.

Jesse Marynen

Buroform

Met steun van:
#kooplokaal #ikkoopbelgisch #print

Met steun van:
3 Motion
– Wouter Mouton
All Printing Services – Heidi Vandenbruwane
Antilope De Bie – Bart De Bie
Artoos – Peter Bundervoet
Burocad – Mieke Neven
Buroform – Jesse Marynen
Creafor – Andreas Foriers
Daddy Kate – Thys Claes
Dioss – Guy Lauwers
Drukkerij Baskerville – Geert Cavens
Drukkerij Hendrix – Liesbeth Hendrix
Drukkerij Chapo – Stijn Leën
Drukkerij Coloma – Steven Verlinden
Drukkerij GEWA – Levi Geenen
Drukkerij Moderna – Kim Bongaerts
Drukkerij VD – Marco De Ridder
Drukta – Renaat Desiere
Grafimon NV – Dries Delaplace
Grafoc – David Benoit
Graphius Group – Denis Geers
Haletra NV – Dirk Mewissen
Hellyn Kartonnage – Mieke Hellyn
Hoorens Printing NV – Christophe Hoorens
Identic – Thierry Paquit
INNI Group – David Tielemans
ReclameOnline.be – Franky De Meyer
L. Capitan – Piet Germonprez
Printix – Johan Ceuleers
VIGC – Jos Steutelings
White Light – Marcel Engelen
XL Reclame – Dirk Teughels
Zwartopwit.be – Koen Van Ouwenhuysen

Gepubliceerd door: Grafisch Nieuws.