Ontmoet de Buroform crew: Ellen Heymans

Ontmoet de Buroform crew: Ellen Heymans

Variatie alom binnen de Buroform crew. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen.

Ellen Heymans

Hey papierliefhebbers. Ik ben Ellen Heymans. Ik ben de 'Online Guru' bij Buroform en ik ben een absolute herfstmens. Ook al worden de nachten langer, regent het vaak pijpenstelen en vervloek ik de koude lucht, ik ben er verzot op. Ik vind het de mooiste, meest kleurrijke en warmhartige periode van het jaar. Het zit soms in kleine dingen. Zoals de koplampen van auto’s bij valavond. Ze lijken wel sfeerverlichting! Of de kleurensluiers in de lucht dankzij de laagstaande zon. Om maar te zwijgen van speculaas: ik kan er gewoon niet van blijven.

Bij Buroform ben ik verantwoordelijk voor…

Alles wat te maken heeft met sociale media en digitale communicatie. Dat gaat van foto's maken van het drukwerk en het creëren van story's voor onze social media-kanalen tot het verzamelen van interessante informatie voor onze blog en zoveel meer. Al die content plan ik in op Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Zo krijg je een mooi beeld van wat er allemaal gebeurt binnen Buroform.

Ik heb mijn job bij Buroform gekregen door…

Ik ben afgestudeerd als fotograaf en visual designer aan het LUCA Genk. Na mijn studies ben ik de wijde wereld ingetrokken. Tijdens mijn reizen ben ik gefascineerd geraakt door de invloed van social media. Via creativeskills.be stuitte ik vervolgens op de vacature van 'Online Guru' bij Buroform. Aanvankelijk mocht ik twee weken lang laten zien wat ik in mijn mars had, de drukkerij werd letterlijk mijn speeltuin. En gelukkig voor mij vonden de collega’s het even leuk als ikzelf!

Ellen in actie in 'De Studio' bij Buroform.

Mijn ochtendritueel is…

Wekker, stretchen, tanden poetsen, kleren aan. En dat allemaal binnen de 10 minuten. Bij mij draait het ‘s ochtends helemaal om het ontbijt. Mijn wekker gaat af rond 7u10. Ik sta graag een half uur vroeger op om rustig aan tafel te kunnen zitten. Na het innemen van mijn vitaminen, lees ik 'De Groene Amsterdammer' bij een verse kop straffe koffie en mijn dagelijkse portie fruit met yoghurt. Mmmmm, ik krijg al zin in morgenvroeg.

Een typische werkdag is…

Het leuke aan mijn job is juist dat er geen ‘typische werkdagen’ zijn. Elke dag is anders en meestal zelfs een kleine ontdekkingstocht. Als ik bijvoorbeeld een volledige case moet voorbereiden, dan doe ik onderzoek naar de klant, kijk ik welk soort drukwerk er bij ons besteld is en wat wij specifiek gedaan hebben om tot het eindresultaat te komen. Soms zijn daar heel interessante verhalen aan verbonden. Je komt meer te weten over klanten, je leert ze nog beter begrijpen en dat is enorm boeiend en inspirerend.

Ellen in actie bij Buroform
Kristel en Ellen tijdens het event Café Cliché.

Wat mensen niet weten over mijn jobfunctie is…

Wat ik doe gaat verder dan zomaar foto’s maken met mijn camera of smartphone. Bij het creëren van content komt zoveel meer kijken. Het kan zijn dat ik een volledige dag bezig ben met het fotograferen van de drukkerij, ben ik teksten aan het verzamelen om een mooi verhaal te maken over hetgeen ik net op beeld gezet heb. Wat toch serieus wat planning vergt. Ik moet perfect weten wanneer wat gedrukt zal worden, zodat ik aanwezig kan zijn op de juiste momenten. Eigenlijk is mijn takenlijst eindeloos en varieert hij constant. Juist dat maakt mijn job zo interessant!

Het moment waarop is het meest trots ben bij Buroform is…

Met de afdeling Designcards nemen we elk jaar deel aan een trouwbeurs. Eind vorig jaar mocht ik die mee organiseren, meteen de eerste keer dat ik zo’n verantwoordelijkheid kreeg. Aanvankelijk wilden we het concept van de voorgaande jaren opnieuw toepassen. Alleen voelde ik dat er meer mogelijk was en hebben we ons volledig laten gaan om een veel creatiever concept uit te denken. Alles gebeurde heel last minute, maar het resultaat was een fantastisch, succesvol weekend. Bloed, zweet en enkele tranen heeft het gekost, maar het was het allemaal meer dan waard.

Een geslaagde editie van de 'I do I do' trouwbeurs met Designcards.

Het leukste aan werken bij Buroform vind ik…

Er is meer dan één ding dat mijn hart doet smelten voor Buroform. Maar wat ik het meest apprecieer, en wat ook maakt dat ik zoveel houd van mijn job, is de steun die je hebt aan elkaar. Je krijgt hier de mogelijkheid om te groeien op je eigen manier. Er is veel vrijheid, en dan kan er weleens iets misgaan. Dan is er even wrevel. Maar juist op die momenten merk je dat we één grote familie zijn die steun vindt bij elkaar. In goede en slechte tijden!

In het weekend vind je mij…

Op de markt op het theaterplein in Antwerpen. Ik probeer verpakkingsvrij te leven en lokaal te kopen. En wat is er leuker dan flaneren op een marktje? Daarnaast werk ik sinds kort als flexi-jobber in de keuken bij Maurice Chapel. Helemaal mijn ding. Als je zin hebt in overheerlijke koffie en een gezellige brunch: daar moet je zijn! 😉

Als ik geen 'Online Guru' was, was ik…

Op het moment dat Buroform mij vroeg om bij hen te komen werken, kon ik ook elders fulltime beginnen als fotograaf. Echter leer ik té graag bij en verken ik graag mijn eigen limieten, en dus koos ik voor de meest uitdagende optie. Ergens droom ik er ook van om bloemist te worden of om een eetbar te openen, om keramiek te maken en verkopen… Er valt nog zoveel uit te proberen.

Het beste carrièreadvies dat ik ooit gekregen heb…

Jij bent degene die verandering kan brengen. Neem het heft in handen en denk aan nu en niet aan straks.

Ellen met haar collega's Yannick en Valérie op het event Media Fast Forward

Stay tuned. We blijven verhalen delen over elk lid van ons team. Zo kom jij te weten hoe het echt is om te werken bij Buroform.

Wil jij deel uitmaken van ons #buroformteam? Werp dan gauw een blik op onze vacatures en misschien zit er wel iets bij voor jou.

Tot snel!