Ontmoet de Buroform crew: Valérie Maes

Ontmoet de Buroform crew: Valérie Maes

Variatie alom binnen de Buroform crew. Benieuwd hoe het is om bij ons te werken? Neem dan een kijkje achter de schermen.

Valérie Maes

Ik ben bij Buroform gestart als Freelance Communication Manager. Maar al snel bleek mijn expertise op het vlak van print en papier een grote meerwaarde voor collega’s en klanten. Mee kunnen nadenken over concept en design, zoeken naar de perfecte combinatie tussen papier en druktechniek, daarin ligt mijn passie. Intussen werk ik hier al een tijdje en ben ik doorgegroeid tot Creative Paper en Print Expert. 

Bij Buroform ben ik verantwoordelijk voor… 

Paper concepts en papier- en druktechnisch advies geven aan grafici, reclamebureau's en premium brands. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor papier, kleuren, vormen en trends. Het creëren van mooie dingen schenkt mij ultieme voldoening, vooral in samenwerking met gelijkgestemden. Onder het motto ‘offline is de nieuwe luxe’ probeer ik de communicatie van onze klanten een nieuwe dimensie te geven. Ik dompel mij onder in hun verhaal en ga op zoek naar de perfecte match tussen design, papier en druktechniek. Als ‘papierstyliste’ weet ik welke producten werken. Ik volg nieuwigheden nauwgezet op en begeleid het volledige productieproces, van concept tot levering. Bovendien kijk ik verder dan louter papier. Het werkt even inspirerend om ideeën vorm te geven met andere materialen. Daarnaast organiseer ik regelmatig leuke workshops en events. Ik ben iemand die graag een lange-termijnrelatie uitbouwt, zodat ik snel kan inspelen op wat de klant nodig heeft of wil. 

Ik heb mijn job bij Buroform gekregen door…

Ik heb de mensen bij Buroform vooral overtuigd met mijn portfolio en passie voor papier en drukwerk. Ik heb een stevige dosis ervaring binnen de grafische sector en heel wat kennis over speciale druktechnieken. Twintig jaar lang heb ik in een reclamebureau gewerkt en gedurende twaalf jaar had ik mijn eigen communicatiebureau. Daarnaast heb ik ingestaan voor de branding van verschillende klanten en bedacht ik de productlijnen en stationery voor Papette en Mona’s Unique Stationery. 

Ik zie mezelf meer en meer als bruggenbouwer tussen de creatieveling en de uitvoerder.

Mijn ochtendritueel is…

Het liefst van al start ik de dag met een sessie Kundalini Yoga. Alleen komt dat er de laatste tijd maar bitter weinig van. Er lopen een hond en twee pubers rond in huis die veel tijd en energie vragen. Bovendien is het trotseren van de Antwerpse Ring 's morgens redelijk hectisch. Ik sta elke ochtend om 6u15 op, zodat ik in alle rust alleen kan wakker worden met een heerlijk kopje koffie. 

Wat mensen niet weten over mijn functie is… 

Ik zie mezelf meer en meer als bruggenbouwer tussen de creatieveling en de uitvoerder. Het is elke keer een uitdaging om iedereen gemotiveerd te krijgen om nieuwe en ‘moeilijkere’ projecten tot een goed einde te brengen. Ik zorg ervoor dat iedereen mee is, dat idee en uitwerking in lijn liggen met wat de klant voor ogen heeft.

Mijn meest trotse moment bij Buroform is… 

De pitch die we uitwerkten voor Bistro Bar Brut van Lunch Garden in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. In amper 1 week tijd moesten we een concept bedenken om de brochures op te bergen. Ik bedacht een maatwerk luxe box, volledig omgeven met linnen, terwijl het opschrift uitgelaserd werd. Binnen in de doos bevond zich een inlay op maat voor de verschillende formaten brochures. Aan de hand van moodboards kozen we papiersoorten en kleuren en de bindwijze voor de brochures.

Het leukste aan werken bij Buroform vind ik… 

In de eerste plaats de jonge, enthousiaste en dynamische sfeer. Daarnaast vind ik vooral de enorme klantvriendelijkheid opmerkelijk. Het is bijzonder aangenaam om te weten dat je blindelings kan vertrouwen op collega’s als je klanten bij hen terechtkomen. 

In het weekend vind je mij… 

Het liefst zoveel mogelijk buiten in de natuur en bij vrienden. In probeer dan ook zoveel mogelijk te sporten en maak wandelingen met mijn geadopteerd straathondje uit Kos. Inspiratie komt bij mij het vaakst op zulke momenten. Of tijdens leuke, inspirerende events. 

Als ik geen ‘Creative Print and Paper Expert’ was, dan was ik…

Ik heb altijd graag een paperstore met eigen, gecreëerde stationery willen hebben. Daarnaast hou ik enorm van reizen. Vroeger droomde ik er wel eens van om fotograaf of reisgids te worden. 

Het beste carrière advies dat ik ooit gekregen heb…

‘There is no reason not to follow your heart’: je moet vooral doen wat je graag doet. Dat advies volg ik helemaal. Je moet in het leven doen wat bij je past. Je buikgevoel volgen. Dat probeer ik alleszins zoveel mogelijk te doen.

Stay tuned. We blijven verhalen delen over elk lid van ons team. Zo kom jij te weten hoe het echt is om te werken bij Buroform.

Wil jij deel uitmaken van ons #buroformteam? Werp dan gauw een blik op onze vacatures en misschien zit er wel iets bij voor jou.

Tot snel!

Wil jij het nieuwe jaar inzetten met een kalender van Buroform?

Laat hier snel je gegevens achter en wij sturen hem op van zodra hij gedrukt is.

kalender aanvragen

You have Successfully Subscribed!