“Een boot is niet gemaakt om in de haven te liggen” cover

“Een boot is niet gemaakt om in de haven te liggen”

Een nieuw jaar biedt vaak nieuwe kansen. Ik besef meteen dat het een torenhoog cliché is. Toch is er na een lastig jaar voor de printsector meer dan ooit nood aan geloof, optimisme en perspectief.

De afgelopen periode was er één van vallen en opstaan. Prijzen schoten de hoogte in, aan grondstoffen geraken was een opgave en ook op de arbeidsmarkt trad schaarste op. Het zijn uitdagingen die vandaag nazinderen en die we wellicht nog lang zullen voelen. In zo’n klimaat positief blijven, voelt ietwat onwezenlijk aan. Onze energiehandicap en de politieke speeltuin blijven, de loonindex slaat een kloof met onze buurlanden. Voor onze drukkerij begint 2023 met nieuwe collega’s die we wel zullen betalen, maar jammer genoeg nooit zullen ontmoeten.

Op 8 juni 2022 zagen we Chief Print Officer van Buroform, Jesse Marynen spreken tijdens het event van VIGC: BOPE22. Hij sprak er over zijn inspiratiebron voor ons online printplatform INKOprint.be en hoe het kreeften-verhaal van Dr. Abraham Twerski hem heeft geholpen om te komen tot waar hij vandaag staat.
Jesse over de toekomst van drukwerk tijdens BOPE (Benelux Online Print Event).

Wat wel fijn nieuws is, is dat iedereen de weg vindt naar pen en papier. Het aantal liefdesbrieven die we ontvangen van onze leveranciers met meldingen omtrent toeslagen is een voorbode voor 2023.

Dus jazeker, 2023 belooft alweer een wilde rit te worden. Toch blijf ik herhalen wat ik elk jaar zeg: een boot is niet gemaakt om in de haven te liggen. Als jong en ambitieus bedrijf willen wij niet schipperen, maar varen. Zelfs al betekent dat soms heen en weer geslingerd worden tussen torenhoge golven.

Account manager Kelly legt uit wie we zijn en wat we doen tijdens de Bloovi Entrepreneurs Summit.

“Als jong en ambitieus bedrijf willen wij niet schipperen, maar varen. Zelfs al betekent dat soms heen en weer geslingerd worden tussen torenhoge golven.”

Te midden van alle kritische noten geloof ik oprecht dat we aan het begin staan van iets moois. De afgelopen jaren is er een verschuiving geweest naar digitale druktechnologieën die talloze voordelen bieden: snellere doorlooptijden, meer maatwerkopties en een duurzamer productieproces. Die vooruitgang biedt jou nieuwe mogelijkheden om in contact te komen met klanten en ideeën te realiseren op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Bovendien zit er nog heel wat in de pijplijn. Digitale technologie blijft evolueren en zal een toenemende rol spelen bij de vormgeving van de printsector. Er zijn tal van opwindende innovaties op komst die ook jouw business ongetwijfeld een succesvolle boost geven.

Jesse's speech tijdens Café Cliché 2022.

Vandaag kijk ik niet achterom, maar recht vooruit. Hoe moeilijk de laatste maanden ook geweest zijn, het is hartverwarmend hoe jij als klant aan onze zijde bent blijven staan. Woelig vaarwater of niet, jij houdt ons mee op koers en daar zijn we met ons hele team ontzettend dankbaar voor. Jouw steun en vertrouwen maken dat we 2023 ingaan met geloof in een mooie toekomst.

Dus nee, geen voornemens voor ons tijdens deze jaarovergang. Wel blijven we onszelf uitdagen om het steeds beter te doen, zodat jij daar mee de vruchten van plukt.

Samen is beter, daar zijn wij écht van overtuigd.
Houd de moed erin en blijf dromen!

Jesse Marynen,
Chief Print Officer
Buroform | Eersteklas drukwerk

Bart, Caroline, David, Davy, Didier, Dirk, Dirk, Erik, Geert, Hans, Henri, Inge, Jade, Jan, Jesse, Johan, Julie, Karel, Kelly, Kevin, Kim, Kristel, Levin, Lisa, Lode, Michel, Pieter, Pieter, Rit, Robin, Sarah, Sigrid, Stefaan, Sven, Sven, Timothy, Werner

Dit was Café Cliché. Let’s talk about books, baby!